1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Alle poppetjes van nintendo zaten rustig op het grasveld. Ze zaten te praten over hun game-carrieëre. Donkey kong begon met te vertellen dat hij zo blij was dat hij de sterkste klap had, maar ness zei dat zijn honkbalknuppel veel sterker was. Ganondorf kwam er uiteindelijk bij en die begon ook weer te ruzieën. Toen begonnen ze te vechten. Uiteindelijk probeerde samus ze uit elkaar te schieten door een energie ball op ze af te vuren, met als resultaat een laser van fox die zei dat samus altijd al een bemoeial was. Toen kwam ook mario en zijn broer luigi erbij. Bowser wou van de gelegenheid gebruik maken om peach te ontvoeren, maar gelukkig kwam zelda te hulp schieten. Zo ontstond een groot gevecht, genaamd: SUPER SMASH BROS Melee

Je kan veel nieuwe characters en levels unlocken

Op veel verschillende manieren. Geen vaste story mode waar je iedereen in een volgorde haalt, maar bijvoorbeeld door op een precies tijdstip over de finish gaan, je cube een dag aan laten staan of met iedereen de classic mode uitspelen. Dit zorgt ervoor dat je heel lang bezig bent met het spel uitspelen. Bij andere vechtspellen had je echt een vaste "route" van welke wedstrijden je moet doen, maar hier kan je alles zelf kiezen. Er zijn ook veel verschillende modes waaronder 100 man uitschakelen, of een zandzak-honkbal spel.

Die je kan gebruiken om tegen je vrienden te vechten,

Een van de leukste onderdelen uit melee. De multiplayer mode. Vecht tegen 4 vrienden tegelijk, of organiseer een toernooi voor max 64 personen. Door de vele poppetjes, aanvallen en levels gaat dit spel je bijna nooit vervelen. Het is echt super leuk om als donkey kong je vriend die als samus speelt het beeld uit te meppen. Ook kan je computers laten meevechten, maar je kan max maar 4 characters in 1spel gebruiken, bijv 2 spelers en 2 computers. Er zijn verschillende modes, zoals coins, waar je allemaal coins moet verzamelen. Ook heb je stock waarbij je met levens werkt en nog meer. Ook kan je dingen instellen zodat iedereen onzichtbaar word, of iedereen juist reusachtig. de levels kunnen ook meebewegen en dat alles samen maakt dit naar mijn mening een van de leukste multiplayer spellen op de cube.

of in je eentje.

Er zit een uitgebreide 1 player mode op. Een nadeel hierna is dat bij adventure alles hetzelfde is, en ik vind dat ze ook wel bijv. race to the finish 3d hadden mogen kunnen maken. Maar de 1 player mode is wel heel erg uitgebreid, want je hebt heel veel verschillende dingen, vecht tegen 100 man, een reusachtige hand of gebruik je melee krachten om mushroom world uit mario bros (ongeveer) nog eens uit te spelen. Bij bijna alle modes kan je op verschillende manieren nieuwe characters halen, maar je moet wel eerst van dat character winnen om het te mogen bespelen.

Ook kan je trophies winnen die vertellen je wat over de geschiedenis van nintendo. Als je de 1p mode zat ben kan je ook versus gaan doen tegen computers.

grapichs

De grapichs zijn heel mooi. En helemaal 3d. Je kan bijvoorbeeld ook als hij op pauze staat om een poppetje heen bewegen met de camera. Ook terwijl je speelt zie je 3d grapichs. En het landschap beweegt zelf ook mee. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een schip dat zinkt en dat je zo snel mogelijk ergens anders op moet staan, of doordat je ergens tegen aan trapt en dat een stukje grond weggaat.

aanvallen en items

Aanvallen gaat heel fijn. Je kan springen en meestal om nog eens hoger te komen een speciale lucht aanval. je hebt 4 speciale aanvallen en 4 basis. Die speciale aanvallen zijn altijd met b, of b en naar een richting wijzen.Dit kan verschillen van een grote bal, tot een keihard klap. De basis aanvallen zijn sla en schop aanvallen. Met de c knop heb je ook nog eens een sterkere klap maar die is alleen aanwezig in de versus mode. Ook kan je elkaar vastpakken, weggooien en schild gebruiken. Je werkt met procenten die je erbij krijgt als je geslagen word. Hoe meer procenten je hebt hoe kwetsbaarder je word. Als iemand heel veel procenten hebt kan je hem het beeld uit rammen met een super-klap, dat lukt door links/recht en a precies tegelijk in te drukken.

De Items zijn ook heel veelzijdig en kunnen verschillen tussen geweren, sterren waarmee je een luchtaanval kunt doen, toverstokjes en pokebals waaruit pokemons komen die jou helpen. De meeste dan.

Overig

Wat ik wel een beetje vervelend vond, is het menu. Je moest met een soort hand bewegen om je poppetjes te kiezen en dat is tog best irritant om het level in te stellen. je moet namelijk heel precies bewegen om het level goed in te stellen. Ook vind ik het zonde dat ze de y en de x allebij voor springen gebruikt terwijl ze nog een aanval hadden kunnen toevoegen. Natuurlijk vergeet je dat zo weer als je mario het beeld uitslaat.

.

Conclusie en beoordeling

Super smash bros is een geweldige game met bijna geen minpunten. Het gaat vrijwel nooit vervelen en ik denk dat iedereen deze game wel heeft, maar als je dat niet hebt raad ik je aan om hem zo snel mogelijk te kopen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • vechtstijl
 • Aantal characters
 • Items
 • Zeer uitgebreid.
 • Multiplayer mode
 • Minpunten
 • menu
 • Adventure mode telkens hetzelfde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niks voor mij

 • Niks voor mij

 • Of je reageerd dan maar gewoon niet?  Disgaea is weer een leuke topper voor de DS tijden lag dat ding maar in een hoek tot ik deze game had :) nette review.

 • lijkt me wel vet…..ga hem wel een keer proberen. Jammer dat de minpunten van de PS2/P versie niet heel goed worden weggewerkt….  al die \"niks voor mij\" posters moeten overigens hun mond houden….zo nutteloos….

 • Nooit echt iets aan gevonden ;)

  Maar wel een goede score voor een game hoor!

 • De humor is inderdaad geweldig, maar ik vind TRPG's nog steeds geen bal aan.

 • al die \"niks voor mij\" posters moeten overigens hun mond houden….zo nutteloos….  Amen. Je mag als poster gerust wat inhoud aan je reactie geven, zal niemand je kwalijk nemen.  OT: Ben eigenlijk nooit aan Disgaea toegekomen, dat terwijl ik dit soort games best goed trek. Als ik dit zo lees dan denk ik dat ik straks toch maar eens de stoute schoenen aantrek en deze game oppik. Lijkt me een ideaal moment om eens in deze serie te duiken.
 • Disgaea is de heilige graal van de SRPG's :D  @Calamity-Ace:  Wat is een TRPG? Bedoel je SRPG?


 • Één van de beste SRPG games ooit!  \"- Grinden aantrekkelijker dan tactisch te werk gaan\"  Dat vindt ik nou niet echt een minpunt. Cheaten is bijvoorbeeld ook aantrekkelijker dan grinden, maar het grootste gedeelte van de mensen kiezen alsnog voor het laatste, het is meer zelfdiscipline dan een fout van het spel. Ze hadden natuurlijk altijd dingen kunnen toevoegen waardoor grinden langzamer wordt of iets dergelijks, maar aangezien het levelcap 999 is zou dat de gamers die graag alles uit de game willen halen, en dus honderden uren moeten grinden, weer ten slechte komen. Just my take on it.


 • een goede game voor de ds maar mijn ds is kapot gegaan toch ooit een nieuwe kopen dan koop ik deze gelijk

 • niks

 • Ziet er wel grappig uit, maar lijkt me niet echt mijn game. :|

 • Tof. Weer een leuke game voor de DS.

 • Niceee

 • naah lijkt me nix dit spel horr

 • Geef eerlijk gezegd niet zo veel om die strategische games maar voor de liefhebbers van het genre is het natuurlijk leuk dat er deze maand 2 goede uitkomen

 • Zwaar brute game, echt een aanrader voor DS-bezitters!

 • Ik denk dat ik deze oversla..

 • Ik pas, denk ik, ik heb het toch niet zo op die strategie games.

 • Hmm, ik vind RPG's altijd wel leuk, en heb ook wel plezier gehad met Advance Wars.

  Eigenlijk zou ik deze game gewoon moeten halen. :P

  Maar er zijn nog zoveel andere games…

  Ik kijk wel even, hij gaat iig in mijn wenslijst. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren