1. Little Big Adventure (PS1)

Little Big Adventure (PS1)

little big adventure

Mijn naam is Twinsen (in het spel)en mijn hobby`s zijn rondwandelen, vechten, een beetje sportief lopen en springen, en mij verstoppen waneer het gevaarlijk wordt. Ik woon op de eens vredige en lieflijke planeet Twinsum genaamd. Mijn planeet heeft twee zonnen en is verdeeld in twee helften die elk door hun eigen zon beschenen worden. De twee helften zijn door een enorme bergketen gescheiden. Een tijdje geleden kwam de boze dokter Funrock

op het toneel. Deze gemene, op macht beluste kerel stelde

een einde aan het harmonieuze samenleven tussen Quetches, Grobos, Speros en Rabibunnies. Hij verbande ons allemaal naar de zuidelijke kant van de planeet. Hier installeerde hij een waar schrikbewind. Dankzij de uitvinding van het klonen kan hij eender welk van ons reproduceren en gebruiken voor zijn boosaardige plannen. Hij heeft hiervoor een netwerk van teleporters over de hele planeet geplaatst zodat hij onmiddellijk op gelijk welke plaats zijn troepen kan sturen om elke opstand in de kiem te smoren Er is gelukkig 1 ding dat on op de been houdt en dat is het geloof in de godin Sendell. Zij zal ons op een dag allemaal redden uit de klauwen van Dr. Funrock. Toen de dokter dit te horen kreeg verbood hij op slag het vernoemen van de naam Sendell en het verder vertellen van de legende. Wegens het overtreden van deze wet zucht ik nu in deze onvriendelijke cel. Ik weet echter zeker dat de godin bestaat en ik zal alles in het werk stellen om uit deze cel te ontsnappen en Sendell te vinden. Jij speelt dus de rol van de jonge Quetch Twinsen en moet proberen het bewind van Funrock omver te werpen. Nadat je uit de cel ontsnapt bent heb je totaal geen idee van wat te doen en waar naar toe. Gelukkig helpt het programma je door veelvuldige hints en informatie bij je eerste stappen. Zo worden ook de vier verschilenden actie mogelijkheden uitgelegd. Twinsen kan zich namelijk op 4 verschillende manieren gedragen en voort bewegen. Eerst is er de normale mode. Hierin kan je rondlopen, praten, dingen opnemen en gebruiken. De volgende mode is agressief. Je loopt dan te hijgen en te briesen, en iedereen die in je beurt komt krijgt een klap op zijn donder. Dan heb je nog sportief . Je springt en loopt dan als een gedrogeerd konijn en voor je het weet knal je in enthousiasme ergens tegenaan. En als laatste is er de stiekeme mode. Schhhht, je beweegt heel voorzichtig en kan je voor nieuwsgierige blikken verstoppen. Het schakelen tussen deze verschillende modes is heel eenvoudig en draagt zeker bij tot de charmes en het plezier van het spel. Doordat Twinsen zo vlot geanimeerd is herken je ook zonder moeite op welke manier hij nu weer de clown aan het uithangen is.

Op de pc heb ik dit spel ook gespeeld en de besturing ging daar via de pijltjestoetsen en vraagt in het begin wel enige gewenning, dit komt omdat je alles vanuit een isometrisch per spectief bekijkt.

Wie echter vroeger een van de alone in the dark spellen heeft gespeeld zal zich vlug thuis voelen. Het lijkt wel of de franse spelontwerpers ergens een bron hebben om origineel

materiaal uit putten. Eerst waren ze daar het tot nu toe niet geëvenaarde alone in the dark

en nu zijn originele ontwikkelaars hiervan nog een stapje verder gegaan. Het hele idee is gebleven maar de uitwerking is nog verder verfijnd. De beelden zijn in SVGA en heel mooi getekend. Opgeborgen zijn de steeds wisselende kamerastandpunten die midden in een gevecht menig speler tot wanhoop dreven. Wel gebleven zijn de veelvuldige gevechten. De manier van vechten is ook niet veranderd. Als je tijdens een gevecht geraakt wordt, dan val je nog steeds een stukje achteruit. Tegen de tijd dat je hersteld bent kan je er donder op zeggen je tegenstrever al terug heeft toegeslagen zodat je lijdzaam moet toezien hoe je wordt afgemaakt. Doordat je niet kan bewaren begin je terug op een punt dat door het programma wordt bepaald. DIT WAS EEN LEUK SPEL ALLES VOND IK WEL GOED…

Conclusie en beoordeling

dit is een aardig goed spel je moet het gehad hebben
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • prachtig geluid en muziek
 • zeer uitgebreid
 • Minpunten
 • vrij moeilijk
 • zeer slecht bewaarsysteem

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • de ontwikelaars hebben de cheap games voor quick cash markt op de iphone wel ontdekt.

 • zit erop te wachten .. Psp en ds gamen is bijna dood vind ik op een paar topgames na

 • Ik heb een Ipod Touch, maar game niet heel veel erop. Bepaalde spelletjes maken goed gebruik van het scherm. De besturing is vaak gewoon lastig op de Ipod touch/Iphone.

 • Meeeeh, nu wil ik ook een iPhone :O

 • Al die iPhone meuk..

 • Inderdaad, speel liever gewoon op een handheld.

 • Ik heb ook liever een handheld dan een Iphone ;)

 • Vergis je niet in de iPhone. ER zitten een aantal geweldige games op.

 • Naah niets voor mij hoor zo'n Iphone, hoewel er wel grote namen op releasen!

 • zo'n Iphone doet mij niks. heb veel liever gewoon mass effect 2 op de 360:D

 • Ik heb zelf een Iphone en Heb er een aantal spellen op als assasins creed en brother in arms en spellen soals dat en het is nog niet eens so slecht het werkt wel al is de besturing soms lastig maar het is leuk voor een kwartiertje in de bus trein of thuis op de bank ;)

 • Iphone is da shiAt brother. >>

 • Wat zien jullie in die iPhone ?

 • Nah, misschien best leuk :)

 • Als het een goede game wordt ga ik hem voor m'n Touch kopen, lijkt mij namelijk dat die ook voor de Touch beschikbaar is dan straks.

 • Zal wel niets zijn. Eigenlijk is het best slim wat al die ontwikkelaars doen voor de Iphone. Grote namen, maar matige tot slechte games uitbrengen voor een klein prijsje. Kan veel winst dan opleveren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren