1. Resident Evil 4 (NGC)

Resident Evil 4 (NGC)

Je dacht dat je alles wist over survival horror, je dacht dat je alles wist over zombies. Vergeet je oude gameplay, vergeet Raccoon City, vergeet alles wat je wist, want dit is resident evil 4.

The Story

Het is al zes jaar geleden sinds het incident in Raccoon City. Je krijgt speciale training om de president en zijn familie te beschermen. De dochter van de president wordt ontvoerd als ze naar haar universiteit gaat. Enig men heeft haar in een dorpje ergens in Europa gezien. Sindsdien is er niets van haar vernomen. Dit is waar jij Leon Scott Kennedy aan te pas komt. Je wordt dus naar dat dorpje gestuurd om haar te vinden. Die mannen die je brachten blijven bij de auto. Dit is waar je begint. Je gaat een huis binnen en het blijkt dat er een man is die eten kookt. Jij vraagt of hij Ashley op de foto herkent. Hij gromt naar je en je loopt weg, maar dan pakt hij een bijl en valt je aan. Je schiet hem dus neer en je komt erachter dat het huis wordt omsingeld door mensen. Je springt het raam uit en begint te knallen. Je gaat naar het dorpje toe en je ziet iets gruwelijks; een van die mannen staat op een brandstapel. Dus je gaat naar die mensen toe en je schiet ze neer. Op een gegeven moment hoor je de bel van kerk en alle mensen lopen richting de kerk. Dit is waar het spel pas echt begint…

De gameplay

De besturing van dit spel zijn erg goed uitgewerkt. Met de R knop richt je waardoor je een over-de-schouder-meekijkend camera systeem krijgt. Dit systeem is erg handig om headshots te maken. A is de actie knop die je erg vaak tijdens het spel gaat gebruiken. Met B ren je, Control stick om te lopen, C-stick voor de camera, Y voor inventaris, X voor commando’s geven aan Ashley ( later in het spel ) en L om je mes te pakken. Druk hierna op A om te snijden. Om te schieten doe je eerst R dan A en herladen doe je R en dan B. En als je tegen vijanden vecht en als je puzzels oplost zijn deze controls erg handig. Verder kom je in het spel veel tussen scènes tegen waarbij knoppen in moet gaan drukken.

De gruwelijke beelden

De graphics van dit spel zijn zo mooi dat je het haast niet gelooft, dat het waar is. Resident evil 4 haalt het beste uit de Gamecube en dat is erg mooi. Verder kan ik hier niet op verdergaan wat er valt hier verder niets te vertellen.

Items

Een groot pluspunt zijn wel de items van RE4, want deze zitten in een special koffertje. De koffer waarmee je begint is erg klein, maar je kunt een betere kopen in het spel. De items die je in het spel vindt variëren van herbs tot granaten. Ook in dit spel speelt geld een grote rol waarmee je wapens, koffers en treasure maps kunt kopen bij een merchant, die je overal kunt vinden in het spel. Maar je kunt ook je gekochte wapens verkopen of upgraden. Bij het upgraden kan je kiezen of je de vuurkracht, de vuursnelheid, de herlaadsnelheid of het magazijn van een wapen upgradet en als je wapen volledig is geüpgraded dan kan je wapen nog exclusief maken. Dat houdt in dat je wapens nog verder kan upgraden.

Beste game

Verder wil ik nog zeggen dat Resident Evil 4 een tijdje terug tot beste game (op IG) is uitgeroepen. Dit komt vooral dat de A.I. van de vijanden is aangescherpt, je bent soms 3 keer bezig om uit te vogelen hoe je een baas moet verslaan. De graphics zijn gewoon heel erg vet en gameplay is erg goed. En de items zorgen voor een perfect beeld. En daarom vind ik ook, dat RE4 de beste game is.

Nog meer opties

Een goede gamer is met dit spel wel een 20-25 uur bezig en als je het dan uitspeelt dan kan je nog een paar dingen doen. Je kunt het spel opnieuw doen, maar dan met al je items van de vorige keer. Het spel opnieuw doen op een andere moeilijkheidsgraad. En je kunt speciale missie doen met een vrouw ( die je in het spel tegenkomt) doen en je kan zoveel mogelijk vijanden doden om andere mannetjes te unlocken.

Conclusie en beoordeling

None

Resident Evil 4 is een fantastisch spel. Dit komt door de geweldige gameplay, de vette graphics, bloedstollende verhaal, A.I. van vijanden, de duur van het spel +20 uur en opties die je kan doen nadat je het hebt uitgespeeld. PS dit is mijn 2de recensie
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • graphics
 • gameplay
 • verhaal
 • items
 • A.I. ligt hoog
 • Minpunten
 • wachten tot het avond is

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is genaaid voor de PS3 bezitters. Maar ja, UNCHARTED 2!

 • Pff, ik heb van de week nog eens geprobeerd om Fallout 3 te spelen, maar ik vind er geen hol aan! En dat terwijl ik Oblivion best wel te gek vond :S

 • Fallout 3 is super vet :]

 • Fallout is te complex.

 • Sweet!

 • weer alleen voor de xbox dat is echt zielig van microsoft

 • Bethesda mag voor mij oprotten …

 • Hoog niveau hier weer in de comments. We weten nu wel dat niet iedereen even gelukkig is met de exclusiviteit van de content, maar om dan domweg te gaan lopen zeiken heeft ook geen nut.  Mooi dat de patch er is en ik kijk erg uit naar het laaste deel van de dlc.

 • Heb er geen last van dat het alleen is voor de Xbox360, ik heb het hier meerdere malen gehoord dat je voor de laatste missie een extra save file moet maken en heb er eigenlijk geen last van gehad :-)

 • Ik ben wel uitgespeeld met Fallout 3. Er was meer te doen in Oblivion en dat sprookjes achtige met zwaarden was weer is wat anders, maar dat neemt niet weg dat Fallout 3 een geweldige game is!

 • Can't wait!

 • Yay ik heb operation Anchorage en The Pitt al uitgespeeld op de Xbox 360 maar Broken Steel wordt uber :D

 • En zo hoort het! updaten die hap!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren