1. God of War (PS2)

God of War (PS2)

God of War

‘God of War’ verteld het verhaal van Kratos, een Spartaanse krijger die ooit de hulp inriep van de Oorlogsgod Ares. In ruil darvoor moest hij dagen al strijdend op slagvelden doorbrengen. Zo ontpopte Kratos zich tot de meest gevreesde krijger van het moment. Wanneer hij verblind door zijn strijdlust zijn eigen familie afslacht, moest Ares daar smakelijk mee lachen. Kratos pikte het niet meer langer en besluit wraak te nemen.

Het slachten

“Er is geen hoop meer” dit is de openingszin van deze geweldige game. Het zijn de woorden van Kratos voor hij zichzelf in de klif gooit. Hij hoopt met deze daad rust te krijgen, want onze held is moegestreden. Maar tijdens de grote val beseft Kratos dat het niet altijd zo was. En de game flits drie weken terug in de tijd. Onze held staat op het dek van een Grieks oorlogsschip. Op het zelfde ogenblik word hij overrompeld door hordes vijanden. Niet nadenken, gewoon slachten. Dat is de enige manier om te overleven. Gelukkig beschikt Kratos over twee zwaarden die met kettingen aan zijn polsen zijn vastgemaakt. De zogenaamde ‘Blades of Chaos”. Bloedfonteinen spuiten in het rond en ledematen worden letterlijk verscheurd. Al snel werd me duidelijk waarom deze game een 18+ certificaat kreeg. Na amper vijf minuten wist ik het, ik had een topper in handen. En dan had ik de doordachte puzzels en de geweldige platform actie nog niet gezien.

Blades of Chaos

De Blades of Chaos zijn één van de vetste wapens die we ooit in een game zagen. Kratos kan er vijanden op een afstand mee aanvallen. Maar hij kan ook combo’s uitvoeren, waarmee hij als een razende over het scherm flitst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een vijand in de lucht te slingeren en voor hij op de grond beland nog omhoog springen en de vijand een fikse klap in de lucht te verkopen. Maar het kan nog stukken brutaler, wat dacht je van Kratos die een vijand bij zijn schouder neemt om vervolgens je wapen door zijn hoofd te rammen? Iedere vijand in de game kan je op zo’n gruwelijke wijze om het leven brengen. Grotere vijanden zoals Centauren, driekoppige honden of vier meter lange waterdraken, moet je via een soort minigame verslaan. Je krijgt verschillende knoppencombinaties die je met precisie en timing moet indrukken. Als je dat goed doet krijg je een korte Cut Scène te zien waarin Kratos het monster op gruwelijke wijze de hel injaagt.

Gameplay, Sounds en Graphics

Tijdens het spelen vind je tal van kisten met extra levenskracht, magische energie of bloed. Daarnaast moet je ook speuren naar verzamelobjecten zoals feniksveren of ogen van Gorgonen. Wie zes stuks van deze voorwerpen vind kan zijn levensbalken upgraden. Dat komt goed van pas, want hoe verder je vordert in het spel hoe pittiger de gevechten worden. De makers zorgden ook voor variatie in de gameplay. Naast het vele hakken moet Kratos ook rotsen en zuilen beklimmen, aan touwen slingeren, zwemmen en puzzels oplossen. Soms krijg je ook de opdracht om tegen de klok een aantal vijanden uit te schakelen. Je hoort het, met de gameplay zit het wel goed.Grafisch zit de game ook wel goed in elkaar. De decors zijn fenomenaal, iedere vierkante meter bulkt van de details. Oogstrelend en een pure lust voor het oog. Een prachtig stukje design werk.De sounds in het spel zijn van zeer hoge kwaliteit en sluit aan op de sfeer van de game. De geluidseffecten zijn zeer overtuigend en het schreeuwen van de vijanden is heel realistisch.

Na een twaalf tal uurtjes spelen was het spel afgelopen. Met tranen in mijn ogen moest ik kijken naar de staf credits die over het scherm vloeiden. Ik schreepte de versgekweekte eelt plekken op mijn duimen weg en bekeek het laatste filmpje. Is het nu al afgelopen? Want ik vond twaalf uur toch wel weinig. Gelukkig ontdekte ik al snel genoeg de vele extra’s. Van God Mode die bijna niet speelbaar is tot een grappige conversatie tussen de geestelijke vader van Kratos en Kratos zelf. De extra’s zelf hielden mij nog tien uurtjes bezig. En de God Mode is een uitdaging die je zeker wil halen. Dus de replay is ook zeer goed.

Conclusie en beoordeling

None

Als totaalwerkje is God of War een must voor iedere PS2 bezitter!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Het slachten
 • Kratos is stoer
 • Fenomenala Graphics
 • Minpunten
 • Hoofdverhaal is snel voorbij

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gelukkig.

 • idd

 • ER zal in die tijd wel wat onverwachte dingen gebeuren hoor.

 • Gelukkig!?

 • gezondheid..

 • We zijn dan toch allemaal al besmet. Er hoeft maar één besmette Nederlander te zijn, die vandaag ook koninginnedag gaat vieren en dat virus grijpt iedereen.

 • Die hele \"mexicaanse\" griep is behoorlijk overtrokken.

  Mexico stad is sowieso een van de smerigste steden ter wereld waar heel veel mensen opeen gepakt zitten. En dankzij het bijgeloof van de bevolking \"verspreidt\" zo'n virus zich natuurlijk razendsnel.

  ZO is er van de 100 gevallen nog maar van 20 echt vastgesteld dat ze aan de griep zijn overleden, maar in alle kranten lees je meteen: \"Meer dan honderd mensen overleden aan de varkensgriep\".  Is btw ook wel heel typisch dat er altijd maar één zo'n \"virus\" tegelijk aktief is. Ga maar na: SARS, BSE, Vogelpest, Mond & Klauw zeer. Deze dingen gebeuren nóóit tegelijkertijd (althans niet dat het in de krant staat).

  Je zou toch denken dat zoveel verschillende \"ziektes\" ook wel eens tegelijkertijd plaats zouden vinden?

  Complottheorie? ;)

 • 'Mexicaanse griep brengt E3 niet in gevaar'  Was daar iemand bang voor dan?

 • @ mole28

  precies! ;)

 • Er is al een kind van 3 in Nederland met de ziekte hoor :o

 • yes voor zover ik weet zijn de gevallen in amerika nog niet dodelijk geweest alleen in mexico omdat het daar gewoon kut is:P plus de media blaast dit soort dingen altijd heel erg op

 • Nou gelukkig maar, want het is een 'hype-ziekte' eerste klas, zoals er wel meer dingen extreem gehyped worden tegenwoordig (ja ik kijk naar jou kredietcrisis).

 • Kom net uit NY en als je ziet hoe bang dat land is, begrijp je de reactie van de ESA wel…

 • Gelukkig, anders zou het volgens mij een ramp zijn voor de E3.

 • Omg gelukkig, Net op het nieuws dat hier in NL ook al een slachtoffer is.. :S

 • Idd, er is in NL al iemand met de ziekte.  Maar ik ga weer verder met het maken van een gif met daaronder \"even apeldoorn bellen\" xD

 • Grappig Stenniewj, ik kom net terug uit het centrum hier in Apeldoorn. Ik zag een gast voorbij vliegen en opeens komt er zo'n malloot met een auto langs. Als hij 10 meter meer naar links had gereden dan lag ik eronder. Ik sta hier nu nog te trillen van wat ik daar zag. Fuck!  Compleet offtopic ik weet het, maar wou het even kwijt. :d

 • @ mole28  juist, jij snapt het ;)

 • Als de IG redactie maar niet ziek wordt is alles goed

 • hatsjoe, wa'een kutdag. gek door menigte en nu ook nog verkouwe

  http://spek-met-bonen.mybrute.com

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren