1. Need for Speed: Most Wanted (PS2)

Need for Speed: Most Wanted (PS2)

Nadat EA 2 racespellen heeft uitgebracht waar het voornamelijk om tunen ging zijn ze nu weer terug bij de politie. Of misschien ook niet, want in Need For Speed: Most Wanted hebben ze een soort van mix gezocht. Het spel speelt zich weer overdag af, maar je rijdt nog steeds in getunde wagens en de vrijheid uit Underground 2 is gelukkig ook gebleven. De politie is wel weer terug en doet meer zijn best om je te pakken dan ooit.

Het verhaal

Het verhaal vind ik erg goed. Het speelt zich af in Rockport. Je bent een eenzame straatracer die niemand kent. In je BMW M3 rijdt je wat rond en race je wat. Na een tijdje kom je bij de Blacklist terecht. Je neemt het op tegen de nr. 15(Razor), maar je verliest omdat hij met je auto gekloot heeft. Je raakt je auto kwijt en moet weer opnieuw beginnen. Razor is ondertussen met jouw auto de nummer 1 op de blacklist geworden. De enige manier om je auto te winnen is om de hele Blacklist te verslaan (inclusief Razor). Met behulp van Mia en je oude Underground maatje Roger probeer je eerste te worden. Je begint met een gewone auto zoals de VW Golf ofzo. Na een tijdje kan je rijden in porsche’s, lamborgini’s en zelfs in een Corvette of een Ford GT. In totaal zijn er 32 auto’s te verzamelen en te tunen. Het word je wel wat moeilijker gemaakt doordat de politie je probeert te arresteren. In het spel zitten heel erg veel politieachtervolgingen, die steeds moeilijker worden nadat je heat omhoog gaat. De heat is hoe erg je gezocht word door de politie. Je hebt heat 1 t/m 5. Bij heat 1 zijn er alleen gewone politieagenten, maar bij hogere heat’s zijn er ook geheime agenten, helikopters, SUV’s en kom je wegversperringen tegen.

De Blacklist

De Blacklist is een lijst van de 15e meest bekende en door de politie gezochte straatracers. Om Razor te kunnen stoppen moet je eerst da andere Blaclisters verslaan. Om tegen een Blacklister te mogen racen, moet je eerst een bepaald aantal races doen, bepaalde doelen voltooien ( zoals je minimaal 4 minuten te laten achtervolgen of aan 8 wegversperringen ontkomen) en je moet een bepaalde premie hebben. Als je dat heb mag je de Blacklister uitdagen. Je moet dan 2 races van hem/ haar winnen. Als dat gelukt is mag je zijn plaats op de Blacklist innemen en 2 kaarten van diegene trekken. Je kunt dan een gratis styling kaart trekken of een gratis uit de bak kaart en zelfs de auto van de Blacklister kan je zo winnen. Hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt.

Tunen

Ook in dit deel van Need For Speed kan je weer je auto’s tunen, al is dit niet zo uitgebreid als in de underground delen. Zo kan je bijvoorbeeld niet alleen de voorbumper tunen, maar moet je gelijk een hele carresoriekit kopen

Het is heel leuk om een lambo of zo te tunen, maar je kunt helaas niet alles precies zo

Politie

Ja, je hoort het goed. De politie is weer terug. Gelukkig maar, want dat miste ik echt in de Underground serie. Hoe goed ze hun best doen hang af van de heat, zoals je hierboven al gelezen hebt. EA heeft het goed gedaan met de politie. Ze doen goed hun best en het is allemaal erg realistisch. Als de helikopter je bijvoorbeeld ergens naar toe ziet gaan, waarschuwen ze de auto’s en wat ook erg goed is gedaan, zijn de spijkermatten. Je moet goed opletten als je er niet overheen wil gaan en als je er wel over doet kan je gelijk niet meer door rijden. Dit is erg realistisch.

Grafisch, Geluid en de Gameplay

Grafisch vind ik deze game héél erg mooi. De lichten weerkaatsen overal tegen en je ziet de weerspiegeling in je auto. Ook mooi gedaan is het schade model. Als je langs een muur schuurt of zo, krijg je krassen op je lak. De omgeving is ook mooi en je auto is erg gedetailleerd. Een van de details die ik bedoel is dat als de politiehelikopter boven je vliegt en je zit op een zanderige weg of zo, dan waait het zand ook echt weg. Dit is dus heel erg goed gedaan.

Zoals je wel gewend bent van EA is ook de muziek goed gedaan. Er zitten een paar vette liedjes in die de sfeer goed neerzetten. Je kunt in het menu instellen welke liedjes je wanneer wilt horen, maar daar doe ik nooit wat mee. Niet alleen de muziek is goed gedaan, maar ook de geluid effecten. De piepende banden bij het vertrekken, de geluiden van brekende dingen bij botsingen, en de sirene van de politie is hier een mooi voorbeeld van.

De Gameplay zit in dit spel goed in elkaar. Het racet allemaal lekker makkelijk, de botsingen zijn realistisch en als je een sprong maakt zie je dit ook in slowmotion gebeuren. Dit is erg leuk. Ook zit er iets in dit spel wat ze de timebreaker noemen. Als je dit indrukt gaat de tijd veel langzamer. Dit is handig als je bijvoorbeeld een bocht omgaat en er staat daar een wegversperring. Door de timebreaker heb je dan net wat meer tijd om te voorkomen dat je recht op die wegversperring knalt.

Minpunten

Denk nou niet dat dit spel helemaal perfect is, want het heeft wel wat kleine schoonheidsfoutjes. De timebreaker heeft een groot nadeel en dit is dat je snelheid enorm verminderd. Nog een nadeel is dat het verkeer soms enorm in de weg zit en als je uitwijkt heb je soms dat het foutgaat. Als je net in een achtervolging zit en je hierdoor gepakt word baal je soms enorm. Dit is niet zo heel erg, want het blijft een goede game.

Conclusie en beoordeling

Need For Speed Most Wanted is een goede game. Ik ben blij dat de politie weer terug is en ik ben blij dat je nog steeds kan tunen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • blacklist
 • Tunen
 • politie
 • grafisch
 • gameplay
 • geluid
 • Minpunten
 • timebreaker
 • verkeer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet zo speciaal :P

 • ze moeten eens wat klassiekers op die vc gooien.

  mortal kombat 1 en 2, killer instinct, turtles 2 (op de xbox arcade is die toch net wat anders), addams family 1 en 2, adventures in the magic kingdom, double dragon 2, paperboy, tetris, dr. mario etc etc.

  allemaal vette games voor de nes en snes, tegenwoordig gooien ze alleen maar smd games erop!! :S

  en dat wiiware vind ik al helemaal niet zo boeiend.

 • Chiptunes!!!! Yeah!

 • @renzo  Die zijn er genoeg als je kijkt. Alleen beslist Nintendo niet wat er verschijnt maar de thirdparty die het beschikbaar willen stellen.

 • Iemand een idee waar het weerkanaal blijft voor de DSi ?

 • @Sir_Avalon: Leuk idee, maar ik wil liever een Mii-kanaal voor de DSi (de DSi ondersteund Miis). Of die nieuwe video-service, dat zou nog beter zijn.

  OT: Misschien haal ik Bit Trip. Beat en Dr. Mario nog wel eens. Die lijken me het leukst. :)

 • Het winkelkanaal van de wii kan wel even wachten.

  Dat ze zich gaan richten op de dsi downloads.

 • inderdaad maik4ever ik vind het nog steeds niet de moeite waard om een dsi spel te downloaden

 • Dr. Mario, zeker leuk, maar geen multiplayer. Dat vind ik toch wel erg slecht. Dit spel is juist hartstikke vet met multiplayer. Dit is toch wel een hele slechte beslissing van Nintendo vind ik zelf :(

 • mario is nog leuk denk ik

 • Galaxy force lijkt me nog eht leukste maar ik ga er geen geld aan geven

 • Iedere week games uitbrengen.. :P Ik las net dat Nintendo een geldboete heeft gekregen van in de 100 miljoen euro omdat ze de prijzen van hun in-store games kunstmatig hoog hielden..

  ze mogen idd wel s wat trugdoen voor de consument nu dit nieuws naar buiten is gekomen :P doe maar een paar games iedere week!! :P

 • Dr. Mario is leuk. Heb em vandaag meteen effe gedownload :)

  En 500 points is een meevaller.

 • weeral nix speciaals,tzijn meestal slechte games in het winkelkanaal,

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren