1. Call of Duty: Finest Hour (PS2)

Call of Duty: Finest Hour (PS2)

Je zit in een boot…er wordt tegen je geschreeuwd dat je voor je leven zult moeten vechten! Je gaat naar de basis en haalt daar je wapens…maar de wapens zijn op. Je zult het dus zonder moeten doen op het slagveld!

----Call of Duty: Finest Hour----

Dit is het begin van het hele verhaal. Ik vind het eigenlijk zo’n ‘er was eens…’ verhaaltje maar daardoor werd bij mij de pret niet bedorven.

Na het niet echt zo succesvolle eerste deel komt Finest Hour. Het spel is grafisch dik verbeterd en er zijn veel meer mogelijkheden. In het eerste level zit je al meteen in een slagveld, maar zonder wapens. Je moet de sergeant volgen om veilig naar de andere kant te gaan. Daarna krijg je wapens, het wordt meteen al actie en spanning… .

-----Het geluid-----

Het geluid in deze game is goed, de oorlogsgeluiden zijn echt geweldig maar bijvoorbeeld het geluid van lopen niet. De pret wordt hierdoor niet bedorven. De stemmen van de personages in de game zijn van goede kwaliteit, er wordt duidelijk gepraat en het is in een goed tempo zodat je het makkelijk kunt verstaan. De geluiden van de wapens zijn niet echt goed vind ik, ze zijn een beetje zacht en lijken veel op elkaar.

Ik vind dat het geluid een 8 verdiend

-----De gameplay-----

Je hebt drie verschillende moeilijkheidsgraden: easy, normal en hard. Je speelt in de loop van het spel drie partijen: Amerikanen, Russen en de Engelsen. Iedere partij heeft zeg maar een eigen soort van spelen. Bij de Amerikanen speel je vooral gewoon op het land, waarbij je rifles gebruikt. Bij de Russen speel je in een tank, zelf vond ik dit het leukste deel van het spel. Je krijgt daarbij bijvoorbeeld de opdracht om vliegtuigen kapot te maken terwijl je in een groot slagveld zit. Hierbij moet je dus op twee dingen letten, en dat maakt het spannend vind ik. En bij de Engelsen ook te voet maar ruwer als bij de Amerikanen.

Hier speel je een Rus en zit je in een tank, een geweldig stuk van het spel.

Je speelt in landen zoals België en Afrika. Ook in het beroemde Stalinggrad (een stad waar in WOII veel werd gevochten).

Je speelt ook met verschillende personages, ieder heeft een eigen eigenschap. Je moet vel dekking zoeken in de levels en je kunt niet zomaar wild in het rond lopen. Ook al staat ie op easy (hmmm, voor de niet zo goede spelertjes toch een minpuntje vind ik).

Hier speel je ook een Rus, waarbij je een teamgenoot moet verdedigen tegen de vijand terwijl die de tank aan het repareren is (zelf lang over gedaan :P).

Samengevat is de gameplay geweldig vooral dat je andere personages en andere partijen kunt spelen. Ik geef voor de Gameplay een 9

-----Online-----

het spel heeft ook online fucties, je kunt in verschillende modes spelen, zoals Deathmatch en Teamdeathmatch, helaas zit er geen vriendenlijst in. Je kunt ook geen clan vormen. Online is het eigenlijk hetzelfde als de singleplayer, je moet veel dekking zoeken en goed samenwerken om te winnen. de online-fuctie vind ik zelf een beetje afgeraffeld (net zoals bij Killzone :P) maar zeker de moeite waard!

Ik geef voor de online-fucties een 7

-----Graphics-----

Grafisch is de game niet zo geweldig. De personages zijn niet gedetailleerd (dat maakt het spel ook leuker) en de omgeving is niet erg mooi. Ik vind dat toch wel belangrijk. Nu moet ik het niet gaan vergelijken met de Xbox (ziet er veel mooier uit) maar de PS2 kan toch wel veel meer aan! Het enige pluspunt van de graphics vind ik de wapens, prachtig! Niet te overdreven, maar toch zien ze er mooi uit. Zeer realistisch.

Daarom geef ik voor de Graphics een 7

Bronnen voor de plaatjes: www.gametoday.nl

Conclusie en beoordeling

Als ik 8+9+7+7:4 doe kom ik uit op een:
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • verschillende partijen spelen
  • uitgebreide levels
  • mooie wapens
  • verschilende personages
  • Minpunten
  • niet echt mooie graphics
  • voor de S.W.A.T. speler niet een goede game denk ik
  • soms een beetje irritante besturing

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren