1. Wario World (NGC)

Wario World (NGC)

Na alle avonturen van wario is hij vreselijk rijk geworden. Toen hij op een van zijn strooptochten de verleiding niet kon weerstaan om een paarse diamant mee te jatten, veranderde al zijn goud in maffe monsters. IK ga er meteen op af, en sla al die stumpers zo weer terug in mijn mooie geldje. zei wario. En zo ontstond Wario World voor de gamecube.

GAMEPLAY:

De gameplay is wel goed. Het geeft echt zon gevoel dat je wario bent en je iedereen aankan. Het is niet moeilijk. Het enige wat je moet doen is een beetje rondlopen en alles wat je voor je ziet neerslaan. Niet echt bepaalt uitdagend dus, maar wel zeer leuk vooral als je niet echt fit bent. Als je ziek bent en geen zin hebt om hoofdpijn te krijgen omdat het zo moeilijk is om verder te komen is deze game ideaal. Hij is zeer leuk, maar niet moeilijk. Zelf heb ik altijd gemerkt hoe vreselijk rot het is om elk stukje steeds maar opnieuw te spelen bij spellen, omdat je steeds af gaat. Wario heeft de checkpoints vaarwel gezegd en een deal gesloten. Elke keer als hij dood gaat kun je weer een leven kopen. (wario: die stumpers zijn gewoon op mijn geld uit!!) Bovendien staan er knoflook automaten die je ook leven geeft. Ook zijn er gaten waar je in kan vallen. Ook dan hoef je niks opnieuw te doen. Je komt dan in een ondergrondse dimensie waarin je dozen kapot moet slaan totdat je een trampoline vindt. (WARIO: Daar zitten ze ook achter mijn goud aan. Zodra ik in dat water komt stuiter ik en daardoor vallen muntjes uit mijn zak. Het ergste is dat die stomme neushoorn-geesten alle muntjes uit me schudden, en ik ze niet eens een oplawaai kan verkopen.)

OMGEVING:

Deze omgeving is zelf gemaakt door wario, was mijn eerste indruk. Hij was de enige waar het om ging. Muurtje te hoog?? Sla een vogel neer en stop hem in de muur, om hem vervolgens als trapje gebruiken.Ook wapens hoeft wario niet zelf bij te houden. Pak gewoon een monster of iets anders zoals bijv. een stene pilaar en draai ermee zo vreselijk hard dat je iedereen knock slaat.

Verder is de omgeving zeer leuk om in te spelen. Met watervallen tot vechtende bomen, van monsters met knuppels tot monsters die je alleen in spiegels ziet. Je komt in deze bizarre dimensie op zeer veel verschillende plekken. Van piramide achtige bouwwerken tot ijsbergen.

Aanvallen:

Het aanvallen is echt wario-stijl. Niet te moeilijk doen met achterwaarse salto's, maar gewoon zijn dikke lijf gebruiken om iedereen omver te beuken (WARIO: Ik ben niet dik maar gespierd!! STUMPER!!) Verder is natuurlijk een gewone klap aanwezig en een soort van bommetje. Daarnaast heb je nog een ronddraai aanval met een voorwerp of monster en een spring aanval met een monster, maar dat was het wel.

GRAPICHS:

dik in orde.

Monsters:

Monsters zijn zeer leuk. Je komt van alles tegen. Laserkwallen, neushoorns met een knuppel, bommenwerpende schildpadden...

je kunt het zo gek niet bedenken of wario geeft het wel een knal. Ook leuk is dat je de monsters meestal eerst bewusteloos maakt, voordat ze dood gaan. Dan kan je ze nog lekker tegen een ander monster aan gooien.

VERTRAGING:

Omdat je eigenlijk in wario world gewoon langs de monsters weg kan rennen (WARIO: ZO makkelijk komen die stumpers er niet van af) Zijn er dingen die je moet doen. Bijvoorbeeld komt er een koepel om je heen, waar je moet vechten totdat de diamant dood is, zodat de koepel verdwijnt. Ook zijn er stukken waar je niet langs kan zonder iets de doden ( een te hoge muur, een trapje met een monster ervoor enzo.)

En natuurlijk een van de leukste dingen: Springen voor je diamanten.

Hier kom je door met je volle gewicht (WARIO: al mijn spieren!!) en soms met ook een monster vast door luiken te springen. Dan kom je in gestoorde dimensies waar je over blokken moet springen en blokken verschuiven om zo aan diamanten te komen. Deze diamanten zijn nodig om het level uit te spelen

EINDBAZEN.

De eindbazen zijn leuk, maar niet moeilijk. Je hebt ze meestal in een paar keer proberen al gedood. Tog is het zeer leuk omdat je sommige eindbazen op een zeer andere manier moet doden dan de gebruikelijke.

Conclusie en beoordeling

None

Wario world is een zeer leuke game, maar ook erg simpel. Als je van platforms houdt en vaak ook nintendo spellen koopt, is dit een topper. Ben je meer voor echte uitdagingen in, dan is dit mischien niet de juiste game voor jou. Ik vondt het spel zeer leuk om te spelen en speel het nog regelmatig
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • gameplay
 • monsters
 • omgeving
 • Minpunten
 • aanvalstechnieken
 • uitdaging

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hier word ik bij voorbaat al errug gelukkig van!

  20 tot 40 spellen; dan is het aanbod PS1-spellen meteen zowat verdubbeld!

 • Jammer…dit had denk ik veel meer succes gehad op de 360.

 • nu raakt de PS store eindelijk een beetje vol

 • leuk dat ze dat doen. als ze ook maar veel nieuwe games blijven maken :P

 • ben zeer benieuwd welke titels er komen….  breath of fire, streetfighter, megaman, resident evil……ze hebben veel keuze

 • PREPAID CARDS jezus

 • Dit had ik wel graag ook op xbox live gezien..

 • Dikke shit, alleen jammer dat ze geen PS2 games doen zoals God of War :(

 • paar klassieke Resident Evil-games, kikt me ook wel vet

  en er moeten echt prepaid kaarten komen!!!!

  want mensen onder de 18 kunnen niks kopen!!!! en ik ben 13 en ik heb geen zin om 5 jaar te wachten!!!! op een mastercard!!!

 • @Markbogert  Je kunt ook aan je ouders vragen of zij het met mastercard willen betalen en dan betaal je het hun terug ;)  @Igamer  best balen jah :( PS2 games zijn ook leuk maja ik heb de ps 2 nog en speel de leuke games daar nog wel eens op :)

 • Ik had eerst ook geen cc, maar als ik mn pa lief aankeek mocht ik m vaak wel lenen.

 • @ iedereen zonder creditcard:  Het opwaarderen van je PSN-account brengt geen extra onkosten met zich mee. Dus geef je (bijvoorbeeld) je pa € 50,- om € 50,- op je PSN te zetten, kost dat niets extra's. Misschien helpt dat een beetje….

 • Credit Cards kosten niet zoveel tegenwoordig, 12 euro per jaar (uit me hoofd gezegd) Als je nog geen Credit Card mag aanvragen i.v.m. leeftijd (of andere voorwaarden), dan kan je is om je heen vragen: vrienden, collega's, familie (oudere neef/nicht anyone?).  Leuk dat er wat meer PS1 games uitkomen, zit nog wel op wat klassiekers te wachten. :)  edit: die 12 euro per jaar kan je zo terug verdienen door bijvoorbeeld via Steam pc games te kopen, of via amazon je console games te kopen ipv in de winkels hier, scheelt zo 5-10 euro per game, tel uit je winst ;-) • Heeel erg goed hoor! Resident Evil op de PSP en dan zelfs de oude versies, hmmmm.  Maar ook Dino Crisis inderdaad. Ik heb die spellen allemaal nog origineel en op mijn PS3 ziet het er nietmeer zo mooi uit op een plasma scerm. Een 2de leven op de PSP is dan ook een slim initiatief van de Capcom rakkers!

 • Spyro! :D

 • Zie ze toch liever op de PS3, het zijn niet voor niks PlayStation games.

  Leuk als ze Breath of Fire III en IV uitgeven op PSN.

 • PSN loopt duidelijk voor op marketplace qua content.

 • Wij hopen in elk geval op een paar klassieke Resident Evil-games

  Hail _O_

 • ja indd jammer dat ze geen ps2 games doen. wan ik zou toch wel graag GTA SA zien op me ps3:D kan alleen niet de orginele want heb geen ps2 ondersteuning-_-'. btw komt er nog wel een prepaid card??? zou wel dope zijn.

 • Ik zou het eigenlijk leuker vinden als ze een soort compilatie zouden uitbrengen. Final Fantasy 1-9 uitbrengen op blu-ray?  edit: 1-12 is wellicht beter :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren