1. The Lord of the Rings: The Third Age (NGC)

The Lord of the Rings: The Third Age (NGC)

Lord of the Rings. Wie kent het niet. Iedereen heeft waarschijnlijk wel de films gezien en sommigen zullen misschien ook wel de boeken gelezen hebben. Veel hebben waarschijnlijk ook weleens een game van Lord of the Rings gespeeld hebben. De eerdere spellen van EA van Lord of the Rings waren tot nu toe altijd Hack'n Slash geweest. Maar nu komt er een rasechte Turnbased-RPG van EA door Midden-aarde. Waar je met jou eigen Reisgenootschap(dus niks Gandalf etc.) net achter het reisgenootschap van de Ringdrager aanreist..

Al gelijk aan het begin van het spel zit je gelijk weer in de Lord of the Rings-sfeer, je begint met Berethor, wachter van Citadel. Die door de stadhouder van Gondor er op uitgestuurd is om zijn zoon te zoeken. Want Boromir is niet met de Rings teruggekomen naar Minas Tirith, maar met het reisgenootschap meegegaan wat niet de bedoeling was. Maar onderweg komt Berethor de Nazgul tegen, hij wil het tegen hun opnemen, maar dat is zinloos. Maar gelukkig komt op dat moment een Elfenvrouw, genaamd Idrial van Lothorien. Die juist bezig was daar naar terug te gaan, om Lothorien voor groot gevaar te waarschuwen, red Berethor van de Nazgul, heelt z'n wonden en ze gaan op pad. Je avontuur begint. Over het verhaal wil ik niet al te veel kwijt want dat ga je zelf maar ontdekken. Verder wil ik nog wel kwijt dat je een Ranger, Dwerg, en 2 mensen uit Rohan bij krijgt in je team.

Gameplay

Al vanaf het begin merk je dat je slechts een smal pad bewandelt, niks geen dorpen of steden. Alleen af en toe wat schatkistjes (waar je je uitrusting, items in vind), het spel is ook vrij lineair, je zal bv. niet snel terug gaan naar de plaatsen waar je al geweest bent, want er valt toch niks te doen, behalve wat Orcs slachten dan. De gevechten vinden plaats met behulp van random encounters. Dus als je rondloopt kan je zomaar aangevallen worden door een vijand die je niet ziet. Echter hoeft dat in The Third Age niet plotseling te gebeuren. Want als er een vijand nadert, zie je linksboven het oog van Sauron/Palantir van Saruman in beeld komen, die naarmate je dichterbij de vijand komt steeds sterker word, dus als je wil kan je proberen te ontwijken. De gevechten zijn goed uitgewerkt. Het houd vast aan de normale Turn-based RPG regels. Als het gevecht begint sta je met 3 personages tegenover de vijand. Je kunt je personages ook nog switchen met de andere 3. Je kan kiezen uit een gewone aanval, die verder niks kost. Dan kan je kiezen uit een Ap aanval. Je Ap is gewoon net zo een balkje als bij HP. Een Ap-aanval kost zoveel Ap. De Ap-aanvallen(zijn meestal) sterker dan je gewonen aanvallen zonder HP. Daarna heb je nog de Perfect Mode. Als je een tijdje goed speelt, vult dat balkje zich langzaam, waardoor je een hele sterke aanval kan oproepen. Natuurlijk heb je ook hier weer de bekende Experience Points, die je na verloop van elk gevecht krijgt. Er zitten heel veel gevechten in de game dus maak je borst maar nat. Gelukkig zijn de gevechten wel goed uitgewerkt. Zoals ik al eerder zei kan je niet even naar de winkel om spullen te kopen, maar ook niet om nieuwe aanvallen te kopen. Je leert je aanvallen door bijvoorbeeld bij Ap een bepaalde aanval veel te gebruiken, en dan als je die aanval bijvoorbeeld 100x gebruikt heb je weer een nieuwe skill erbij.

Graphics

De Graphics in The Third Age zien er goed uit. Omgevingen zien er meestal wel goed uit. Behalve in Rohan vond ik het wat minder uitzien, de omgevingen op de achtergrond zagen er gewoon te korrelig. Ook vind ik soms dat de characters er niet gedetailleerd genoeg uitzagen. Het ziet er allemaal wel mooi uit, alleen bijvoorbeeld baardgroei, ziet er wazig uit. De bewegingen lopen ook niet altijd even soepel, maar dat komt niet echt vaak voor. Effecten zien er ook goed uit. Wat ook wel vet gedaan is is dat als je een nieuw armor, bijvoorbeeld een nieuw zwaard, ook echt ziet in het spel zelf en de tussenfimpjes.

Sound

De muziek is vrijwel uit de films overgenomen. Dat is maar goed ook, want de componies van Howard Shore zijn ook ijzersterk. Stemmen zijn goed ingesproken. Ook het gehijg van Orcs en ander is ook erg goed gedaan. Het geluid is in EA-games altijd wel 1 van de sterkste punten van hun games, en deze doet zich er zeker niet onder. Gewoon erg goed.

Conclusie

Al met al heb ik erg genoten van deze game. Bij het spelen kreeg ik echt een Lord of the Rings-sfeer, en de gevechten waren ook gewoon goed uitgewerkt. Ook van het verhaal had ik minder verwacht. Ok het begint allemaal een beetje onduidelijk en vaag. Maar naarmate je meer vordert in de game, begint het steeds beter te worden. Niet echt een superverhaal, maar toch redelijk orgineel, zeker van een film-game. Ook leuk dat je steeds als je op een bepaalde plek, door Gandalf word verteld over die plek,monsters etc. en je krijgt ook allemaal beelden die je niet in bioscoop-versie van de film gezien had. Maar lang niet alles is allemaal even top. Het spel is vrij lineair, ook al kan je dat voor een pluspunt vinden, heletijd 1 pad volgen is ook niet leuk. Je wilt ook wel eens een dorp of wat dan ook bezoeken. Ook had ik soms het gevoel dat er net wat te veel vijanden waren zoals bij Helm's Deep. Dat je gewoon een uur achter elkaar aan het vechten was vind ik wel een beetje veel van het goede. Ook had ik soms zo'n eenzaam gevoel. Ik bedoel in zo'n grote wereld wil je ook wel eens andere mensen tegen komen. Op die paar hoofdpersonen zoals Gandalf, Faramir en soldaten bij Helm's Deep en Minas Tirith. En wat ik ook vreemd vond is dat je in Minas Tirith haast geen 1 soldaat zag. Het enigste wat je zag was dat er een paar soldaten vochten met orks, die hielp je dan en weg waren ze. Toch wel een beetje vreemd, sta je daar met je team op de muren van Minas Tirith tegen 600000 Orcs. Tja het waren dan niet de roemrijkste jaren van Gondor, met een machtig leger. Maar ze hadden echt wel wat soldaten hoor. Maar deze minpunt(jes) nemen niet weg dat je als Lord of the Rings-fan hier heel veel plezier aan gaat beleven. Ook voor andere RPG-liefhebbers is dit een aanrader. Zeker nu die er voor een zacht prijsje in de winkels ligt.

Conclusie en beoordeling

None

Lord of the Rings:TTA is een goed Lord of the Rings-spel, de fans zullen het zeker moeten aanschaffen, of het RPG-systeem vind je kut, maar ook voor RPG-liefhebbers is het een aanrader. Zeker nu die goedkoop in de winkels ligt
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Lord of the Rings-sfeer
 • Goed vechtsysteem
 • Soundtrack
 • Minpunten
 • Eenzaamheid
 • Te weinig variariteit

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De visuele kant van de Wii weet mij nog steeds niet te overtuigen. Ook bij deze game heb ik weer mijn twijfels.

  Mooie recensie trouwens Wessel ;)

 • beter als de ps3/xbox/pc versie:P

 • Fifa 09 of toch PES 09?

 • vind de wii-versie altijd mosterd na de maaltijd.

  Seizoen is bijna voorbij komen ze met een wii versie aankakken.

 • Goede recensie hoor. :)

  En ook ik vind de Wii versie altijd beetje mosterd na de maaltijd.

  Hoe goed de game ook mag zijn, de mensen die pes2009 wilden hebben hebben al één van de andere versies gekocht.

  Wat overblijft zijn een handjewol Wii only bezitters die deze game nog wel eens op kunnen pikken.

  Neemt niet weg dat Konami diep respect verdient voor deze goede port. :) • Beste football game dat er gewoon is, ik speel Fifa op de 360 en op de PC, maar altijd mis ik weer die precisie die je bij PES Wii wel zo duidelijk hebt.

  Iedereen die nog maar een beetje houdt van football games, koop dit spel, je zal verbaasd zijn hoe precies het is.

  Ook de GFX zijn echt niet zo lelijk, de animaties zijn heel goed gedaan, het publiek ziet er idd heel lelijk uit, maar op Fifa 09 PC is dat ook zo!

 • erg goed

 • Toch een betere score dan zijn voorganger ;)

 • Leuke recensie, top kwaliteit! Je hoort van alle aspecten van de game wel iets, en tegelijkertijd geef jij je mening er ook over. Een voorbeeld voor anderen :P

 • ben zeer benieuwd, ik heb 2008 nooit gespeeld op de wii, maar ga nu toch maar eens kijken hope ik het vind. Klinkt alvast veelbelovend

 • ik heb dit spel ge pre ordered destijds en vindt het een goed spel;) heb alleen pes 2008 niet gespeeld  p.s. je kan de spelerselecties updaten dus ze zijn wel up to date

 • Toch een betere score dan zijn voorganger ;)

  Nope, die kreeg een half puntje hoger ;)  p.s. je kan de spelerselecties updaten dus ze zijn wel up to date

  Met spelersselecties die up-to-date zijn wordt bedoeld dat je zelf niks meer hoeft te veranderen aan die gegevens. Helaas is dit niet het geval en dus zijn de selecties niet up-to-date. • 2+6 is niet grappig!!

 • Deze game lijkt me vet, ga hem zeker is proberen!

 • Leuke review, alleen als ik hem doorlees verwacht ik als eindcijfers eerder een 6 of een 7 dan een 8…

 • Die afbeelding van Messi ziet er niet zo mooi uit, want het lijkt net of hij een brandwond heeft. Verder kan ik het spel niet beoordelen want ik ken Wii niet goed en ten slotte heb ik Fifa altijd beter dan PRO gevonden

 • een late recensie maar toch goed

 • Dit soort spellen zullen nooit deugen op de Wii, koop hem nog weleens op de 360! (wel goede recensie xD)

 • Vandaar dat ie een 8 heeft, nietwaar truegamer? :')  OT: Goede recensie maar ik haaaat voetbalspellen.

 • Goede recensie. Alle spellen op de wii zijn bagger

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren