1. SpongeBob SquarePants: Lights, Camera, PANTS! (NGC)

SpongeBob SquarePants: Lights, Camera, PANTS! (NGC)

:D

‘’Je hebt toch wel centen, hè?’’

Wie is de meest gebruikte gamecharacter? Is het Mario? Is het Pikachu? Nee, het is... Spongebob Squarepants!

Na drie console platformspellen, een filmgame, een DS en PSP game en meer dan vijf GBA games(!) probeert de gele spons het weer opnieuw. Dit keer met een partyspel.

Feestbeesten!

Minigames, minigames en nog eens minigames is het motto van deze game! Als je het spel opstart krijg je de keuze uit zes verschillende characters: Spongebob, Patrick, Okto, Sandy, Mr. Krabs en Plankton. Dat is geen al te groot aantal, maar zo erg is dat niet. Elk character heeft namelijk zijn eigen unieke uitspraken. Bij elke minigame krijg je om de 10 seconden een gevatte opmerking te horen. Jammer is dan weer dat er maar drie uitspraken per minigame zijn. De eerste keer dat je je tegenstander hoort zeggen:

‘’Jullie IQ samen, is nog minder dan dat van mij.’’

Is dat nog leuk, na drie minuten met 5 keer die opmerking wordt je er moe van. Niet echt goed uitgewerkt, maar over het algemeen voegen de humoristische uitspraken veel toe aan het party-karakter van de game, iets wat je bijvoorbeeld mist bij Mario Party.

Minigames

Zoals gezegd, richt dit spel zich voornamelijk op minigames en multiplayer. Wat zeg ik? Voornamelijk? Dit spel is multiplayer! Koop je dit spel voor in je eentje dan verveel je je stierlijk.

Over de minigames, zoals de ongeschreven regel der minigams luidt, zitten er leukere en minder leukere in het spel. Het merendeel valt echter in die laatste categorie. Hoe dat komt? Simpel, de meeste zijn niet eens onaardig, maar elke minigame duurt 3 minuten. Dat werkt nu eenmaal niet zo. Een button-bash game speelt niet echt lekker als je dat drie minuten lang moet doen ( Met tussenpozen uiteraard ).

De overige games blijven wel lang leuk. Van de 30 games in totaal zijn dat er ongeveer 10. Hmmm, dat zijn er niet echt veel voor 45 piek.

Verhaaltjuh!!!

Jaja, jullie horen het goed, er zit een verhaal in deze party-game! Niet eens zo slecht, er wordt een film opgenomen en Songebob en co melden zich aan voor de audities, de filmproducent wil nieuw talent! Je doet audities door mini-games te spelen, wil je bijvoorbeeld de visser in de film spelen, dan probeer je je tegenstanders te verslaan in de vis-minigame! Als je een paar audities wint, krijg je een tussenfilmpje te zien, waar jouw character dus een rol in speelt. Zoals we van Spongebob gewend zijn, zijn de filmpjes nogal grappig melig. Maarja, ze zijn wel leuker dan de mini-games... Wat zeg ik nou?

Is er nog meer te doen?

Niet echt, behalve natuurlijk dat er een modus is waarin je alle mini-games één voor één kunt spelen. Ook hebben de makers geprobeerd de replay-waarde van het spel te verhogen door een trophy-systeem ala Super Smash Bros Melee erin te stoppen. Voor elke ‘’missie’’ die je haalt krijg je een beeldje uit het Spongebob-universum. Helaas zijn de missies weer van het soort: ‘’speel deze game tien keer’’, ‘’haal in totaal 5000 punten’’ enz. Een gemiste kans.

Conclusie en beoordeling

None

Spongebob Squarepants heeft het juiste karakter en de humor zorgt voor de goede sfeer die een party game als deze nodig heeft. Helaas is het aantal leuke minigames zeer karig. Bovendien is drie minuten te lang voor een mini-game. Voeg daar toe dat het spel nauwelijks replay kent en je komt op een spel dat zijn geld, zelfs voor Spongebob-fans, eigenlijk niet waard is.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Grappen en grollen
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Slechts 30 games...
 • waarvan er slechts 10 leuk zijn...
 • die allemaal drie minuten duren
 • Nauwelijks replay

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lol, EA, begrijp nou dat deze game niks was.. :l

 • als ze hem ook nog op de app gooien dan word het nóg nepper

  en zo en dan is het écht bagger

 • ja dit word weer es niks

 • hebben de makers van need for speed niks beters te doen dan een lelijkere deel uit te brengen voor de Iphone??

 • Kijk naar het aantal platforms waarop deze game is uitgebracht en je begrijpt meteen dat EA het alleen maar voor het geld doet. Als ze diezelfde energie nou eens zouden steken in de ontwikkeling van hun games… Dan zou ik voor het eerst in tien jaar weer eens een NFS-deel kopen.

 • ze moeten zichtbezig houden met need for speed shift

 • Leuk hoor.

 • Idd, weer al de zoveelste flop in de nfs serie!

 • Hebben jullie allemaal de game gekocht en gespeelt dan? Want ik heb het wel gedaan en het is best een goed spel voor een iphone game , 1 van de betere .

 • Wordt dat een even grote flop als de console versie? :')

 • niet kopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren