1. Bomberman DS (NDS)

Bomberman DS (NDS)

Het was kerstavond en ik wachtte geduldig op mijn cadeaus... En meteen het eerste cadeau was raak: het was Bomberman DS voor de Nintendo DS. Ik ging hem na het uitpakken van mijn overige cadeaus meteen uittesten. Wat ik zag was Bomberman zoals het hoorde: in 2d, man dat was een tijd geleden!

Bomberman zoals het hoort

Al weer een lange tijd geleden was de laatste keer dat ik Bomberman heb gespeeld. Dit was namelijk op de SNES, waar Bomberman zijn debuut maakte. Man wat vond ik dat een leuk spel. Toen ik zag dat Bomberman uitkwam voor de DS, kwam hij meteen op mijn verlanglijstje. En ja hoor, onze geliefde kerstman was zo vriendelijk om mij een exemplaar te geven van Bomberman DS.

Van de gameplay is niet veel veranderd sinds de SNES versie. Dit is niet echt een minpunt, omdat je dan al zeker bent van een succesvolle formule. Het is namelijk de bedoeling om door middel van het neerleggen van bommen, je tegenstander in het nou te drijven en op te blazen. Helaas zit er bij Bomberman DS geen goede verhaallijn in. Je moet een uiteengevallen kristal weer heel proberen te krijgen door bazen van verschillende gebieden te verslaan.

Van de DS-functies wordt wel goed gebruik gemaakt, maar toch is het erg onhandig uitgewerkt. Want in een gevecht moet je je character besturen met de Vierpuntsdruktoets, bommen neerleggen met de A-knop, terwijl je items gebruikt met je stylus. Die moet je dan constant in de hand houden, wat erg verveld kan zijn.

Normal mode

In deze mode is het de bedoeling om in verschillende levels vijanden op te blazen en zo door de "uitgang" naar een volgend level te gaan. Je krijgt steeds na een aantal van die levels voltooid te hebben een bonus stage en na weer een aantal levels uitgespeeld te hebben een boss stage.

In de bonus stage krijg je de mogelijkheid om zo veel mogelijk items te verzamelen in een korte tijd. Je wordt hierdoor wel eerst gehinderd door een aantal vijanden.

In de boss stage moet je, zoals de naam al zegt, een baas verslaan. Deze baas past altijd bij het gebied (de ene keer een schip, de andere keer een begraafplaats) waar je jezelf in bevind.

Nieuwe items

In Bomberman DS zijn aardig wat nieuwe items geïntroduceerd. Zo heb je bijvoorbeeld de remote bomb. Dit is een erg handige item, want hiermee kan je namelijk zelf bepalen wanneer je bom ontploft. Maar je hebt ook items die juist erg slecht zijn, bijvoorbeeld de skull. Hierdoor kan je heel traag worden, geen bommen meer neerleggen of een heel andere uitwerking vindt plaats.

Er zijn nog een hoop nieuwe items geïntroduceerd, maar dan wordt de recentie toch iets te lang vrees ik.

Battle mode

Deze mode is eigenlijk bedoeld voor multiplayer, maar kan ook tegen bots gespeeld worden. Er zijn verschillende soorten levels waar je in kan spelen. Zo is er de gewone battle mode, ouderwets Bomberman met nieuwe items. Maar er is ook een mode waarbij je bijvoorbeeld zo veel mogelijk land moet veroveren, de zombie mode. In totaal kan je kiezen uit 30 verschillende modes, die je met maximaal 8 spelers tegelijk kan spelen door middel van Download Play.

De moeite waard

Bomberman DS is zeker de moeite waard om te spelen, teminste de multiplayer. Je kan hieraan uren speelplezier beleven met je vrienden. Het is zeker een aanrader voor de mensen die houden van multiplayer spellen en dit ook vaak doen. Voor de singleplayer hoef je dit spel niet te kopen, coz it's all about multiplayer!

Conclusie en beoordeling

None

Je kan je urenlang vermaken met Bomberman DS. Vooral de Multiplayer heeft erg veel mogelijkheden waar je veel lol aan zult beleven. Helaas zijn er ook een aantal minpunten. De verhaallijn is erg onduidelijk en stelt eigenlijk niks voor en ook het touchscreen gebruik is niet erg handig gedaan. Dit is jammer, want Bomberman DS had echt een topper kunnen worden. Nu is het een topper met fouten, wat erg spijtig is.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Gebruik van Download Play
 • Multiplayer
 • Nieuwe items
 • Minpunten
 • Verhaallijn
 • Touchscreen gebruik

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gta IV was op de eerste dag meer als 3 miljoen keer verkocht; en dan noemen ze een concurrent

 • Juist er komt een Saints Row 3!

 • ik had 1 van de 2.6 mil exemplaren :D maar gelijk trg verkocht :p is wel goed spel maar niet super , geef mij maar GTA 4

 • Saints Row 2 is een top spel! Evenals deel 1.

  THQ zal idd wel wat beter gaan scoren het volgende 'seizoen', maar met deze games weet ik niet of ze er ook mee uit het rood komen. Ik hoop het iig wel.

 • draak van een game

 • thq gaat dood!!! Op zich niet zo erg, want ik vind de meeste spellen van thq slecht.

 • Toch degelijke verkoopcijfers, wel niet echt veel meer dan het eerste deel blijkbaar terwijl SR2 toch stukken beter is. Het niveau van GTA IV haalt hij niet qua missies, verhaal, inhoud en sfeer maar de activities en levendigheid van de stad zijn erg vermakelijk. SR 2 weet dat het op andere vlakken volledig overklast wordt door GTA IV en richt zich daarom op andere spelelementen.  Je kan gewoon meer ongein uithalen dan bij GTA en het is allemaal een pak luchtiger. Het besturen van voertuigen is ook een echte verademing, tegen volle snelheid de bocht in, ff slippen en gewoon door vlammen.  Hopelijk blijft THQ in leven of worden ze over genomen, me wants Titan Quest 2 en een Dawn of War 3 in de toekomst natuurlijk. • Ik vond GTA de vele betere game, maar ik had veel meer fun met saints row 2.  Ik wil met sandbox games gewoon wat rondrijden, wat laten ontploffen en heel veel fun hebben, daarom kies ik saints…  Ik denk dat ik morgen eens ga checke als hij niet een stuk goedkoper is xD • SR2 is met recht het lelijkste spel op de PS3. Ik heb deel een op de 360 helemaal suf gespeeld en kon niet wachten op deeltje 2.  Ik had in Leipzig bij de gameconvention vorig jaar al een beetje gespeeld en toen was het al oerlelijk maar ik dacht dat het gewoon een oude build was ofzo.  Ik kan niet begrijpen dat men zo'n verschrikkeliijk lelijk spel op de PS3 toffer vind dat GTA4. De lelijkheid van het spel zorgt er bij mij voor dat ik het niet kan opbrengen om erin te duiken. Hoe leuk de gameplay ook mag zijn, het spel is gewoon echt te lelijk voor woorden.  GTA4 vind ik echt zo vreselijk veel beter gewoon. Omdat de wereld van SR2 mij totaal niet kon boeien door de lelijkheid. Ik kan prima met mindere graphics omgaan bij een tof spel, maar dit is wel extreem lelijk hoor.

 • draak van een game  inderdaad.

 • Tjah, wat moet er gezegd worden. Goede verkoopcijfers zijn het zeker! Een concurrent voor GTA IV is het nooit echt geweest en verder hoop ik dat RF Guerilla een hit wordt!

 • Saints Row vond ik persoonlijk niet echt beter als GTA lV maar ik moet zeggen dat er wel een betere sfeer in zit. betere liedjes en ook de manier van afknallen en misies was wel anders. dus lijkt het me wel mooi om nog een deel Saints row te spelen:P

 • SR2 is velen malen leuker en beter dan GTAIV, onlangs zelf SR2 aangeschaft en dit spel trekt je gewoon velen malen meer mee.  GTA is alleen mooi, maar kwa gameplay en stuff to do zuigt het.

 • @Vengeance,  Spreek voor jezelf, ik vind SR2 helemaal niet leuker en beter dan GTA4. Het trekt mij ook helemaal niet meer, de verhaallijn van GTA4 vond ik veel beter.  Ieder zijn mening verder, maar je doet alsof het een vaststaand feit is dat SR2 beter en leuker dan GTA4 is. En ik weet wel zeker dat dat geen feit is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het omgekeerde. • gta zuigt totaal niet! gta is veel beter man dan dat neppe saints row

  zo te zien gaat die spel de echte verkoopcijfers van gta niet halen(yes!)

 • Als Saint's Row 3 er beter uit ziet, een ietwat sterker verhaal en dezelfde activiteiten en misschien wat nieuwe, ben ik verkocht.

 • Door Red Faction komt het weer helemaal goed :D

 • @wcyrax:

  Wat een grahpics hobo ben jij zeg.

  God allemachtig

  Het is niet het mooiste spel so what?

  Who gives a shit om graphics

  Zo lang de gameplay tof is vind ik alles best.

  Saints Row 2 ligt hier ook in de kast (geleend maar goed)

  Ik vind en vond het een tof spel

  Zeker met rond kutten

  Ik heb langer met SR2 rond gekut dan met GTA hoor….
 • wel vet spel

 • @Fakey,  Ja, ik geef wel om graphics ja. Daarvoor heb ik ook een PS3 aangeschaft icm een HD televisie. Anders had ik gewoon nog lekker op mijn NES kunnen gamen. Daar zijn zat spellen op te spelen met lelijke graphics maar sublieme gameplay.  Pong heeft ook een geweldige gameplay, ik heb hem nog liggen dus als je hem wilt overnemen? Ik vind de graphics van Pong een beetje ondermaats maar jij hebt daar gelukkig geen problemen mee.  Als je niet om graphics geeft dan hoef je ook geen next-gen console aan te schaffen lijkt mij. Als je die dus wel hebt geef jij ook om graphics. Dat jij de graphics van SR2 voor lief neemt (en met jou velen anderen) moet je helemaal zelf weten. Ik kan het niet omdat het imo gewoon echt TE lelijk is.  Ik speel zat games die niet de mooiste kunnen worden genoemd, maar je hebt lelijk en je hebt afgrijselijk lelijk.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren