1. Electroplankton (NDS)

Electroplankton (NDS)

De game Electroplankton trok al mijn aandacht toen de eerste nieuwsberichten erover verschenen. In deze aparte game moet je muziek maken door middel van het touchscreen en de “plankton”. Klinkt je misschien te weird aan in je ogen, maar velen schijnen het een geniale game te vinden. Ik zal hier proberen uit te leggen voor wie deze game bedoeld is.

Electroplankton is wat Nintendo een “non-game” noemt. Een game die eigenlijk helemaal geen game is, dus. En daar heeft Nintendo gelijk in, want Electroplankton is geen game. Er is geen verhaallijn, geen hoofdpersoon, geen bazen, geen levels of wat dan ook. Het spel is één stuk interactief speelgoed van Nintendo. Hiermee doelt Nintendo op de groep mensen die zichzelf (nog) geen gamers noemen, de non-gamers dus.

Als je het spel opstart, kom je gelijk terecht in het optiescherm. Je kan kiezen uit Performance Mode en Audiance Mode. In de Audiance Mode kun je de DS automatisch “liedjes” laten spelen en daarvan genieten. Dit heb ik nooit gebruikt want naar mijn idee kun je dan beter een MP3’tje gaan luisteren op je PC. Echte muziek komt er namelijk niet uit. In de Performance Mode maak je zelf de muziek. Je kan kiezen uit 10 verschillende mode met 10 verschillende plankton (dat zijn die vreemde beestjes die je ook op de screens ziet). Ik zal een korte beschrijving geven.

1. Tracy, op touchscreen zie je een aantal beestjes stilhangen. Deze kun je rond een lijn laten lopen zodat ze een geluid maken. Hoe sneller je die lijn trekt met de stylus, hoe sneller de planktons gaan.

2. Hanenbow, je ziet een plant in beeld en een blad daarbij schiet beestjes af. Je kan de bladeren allemaal verzetten zodat er een soort deuntjes ontstaan.

3. Luminaria, hierin zie je vier planktons in de hoeken van het onderste scherm. Overal staan pijltjes, die kun je draaien. De planktons kun je tot leven wekken en ze zullen de pijltes volgen en geluid maken bij elke aanraking met een pijltje.

4. San-Animalcule, hierin kun je planktons tot leven wekken door op het scherm te tikken. Ze gaan vanzelf geluiden maken, groeien en zijn weer weg.

5. Rec-Rec, op de achtergrond hoor je een herhalende beat en er komen vier visjes langs zwemmen. In elk visje kun je een fragment opnemen met de microfoon. Hiermee kun je tot interessante beats komen door bijvoorbeeld te beatboxen in de micro.

6. Nanocarp, hier zie je een aantal plankton op het scherm. Tik op het scherm en je maakt een soort golf van water die geluid maakt bij de aanraking met de planktons.

7. Lumiloop, draai de ronde planktons rond met de stylus en creëer daarmee geluiden.

8. Marine-Snow, tik op de sneeuwvlokjes op het scherm en ze maken een geluidje. Echt muziek maken is moeilijk want de sneeuwvlokken veranderen van plek nadat je ze hebt aangetikt.

9. Beatnes, veruit mijn favoriet. Je hoort het Mario deuntje op de achtergrond (je kan ook andere deuntjes kiezen maar die zijn niet zo leuk) en daarop kan je muziek maken. Je kan typische Mario geluidjes (zoals warppipen) op de achtergrond in de beat zetten. Ook kun je bliepjes in de beat zetten.

10. Volvoice, hiermee kun je een stukje opnemen met de microfoon en dat laten vervormen.

Op het bovenste scherm zie je altijd een vergroting van de plek die je als laatste aangeraakt hebt op het touchscreen. Hier heb je niets aan, misschien vind je het mooi maar je zal er niet echt vaak naar kijken.

Het is duidelijk dat dit spel geen normaal spel is. Je moet er dan ook echt van houden mocht je het willen kopen. Ik vond dat het spel al heel erg snel begon te vervelen en je kan je eigen beats niet eens opnemen. En eigenlijk is het niet eens muziek maken, het is meer een interactieve zandbak. Er zijn echter wel fansites waarop gasten hun mixes hebben geplaatst van verschillende planktons samen en dat klinkt dan wel weer als muziek. Het is alleen niet mogelijk om dat in de game zelf te doen, dus je hebt er een microfoon en wat mixsoftware voor nodig.

Persoonlijk zou ik dit spel niet aanschaffen, maar misschien is het voor anderen wel leuk. Je zult het echt zelf moeten beslissen, want een cijfer geven aan deze game is eigenlijk onmogelijk. Lees de review eens goed door en kijk misschien wat filmpjes op het internet voordat je tot aanschaf overgaat.

Conclusie en beoordeling

None

Electroplankton is een bijzondere en unieke (non)game, maar bevat veel te weinig inhoud. Het missen van een save functie is een regelrechte misser.
5,3
Score
53
Score: 55
 • Pluspunten
 • Unieke game
 • Aardige, kleurrijke graphics
 • Minpunten
 • Verveelt snel
 • Geen mogelijkheid opslaan deuntjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk voor de fans!

 • Nice!

 • WHOOP, WHOOP… LEG IT!!

 • Heeeeeeeeeeeeel erg vet!  Een van de weinige PC games die ik zeker nog ga spelen!!

 • Hey, bedankt voor de mededeling hier zat ik namelijk op te wachten.  Wel even de battle net link aanpassen die klopt niet.

 • Je moet ook een game registreren voordat je je kan opgeven volgensmij. Krijg het niet voor mekaar.

 • Ik heb toch echt WoW maar je kan nog niet in europe je acount linken dus zegt ie dat ik geen game heb van blizard gvd.

 • ik kan de site niet openen van battle.net iemand anders daar ook last van: you have no permission to enter this website

 • Stom dat je een Blizzard game moet hebben, dan maar geen Beta…

 • Vet, maar me pc kan het toch niet aan xD

 • leuk jammer dat de site niet werkt.

 • Mmmhah lijkt me wel leuk maar sta er niet om te popelen dus ik gun iemand anders het wel. Ik wacht wel op demo.

 • Je moet ten eerste naar deze website gaan

  » http://eu.battle.net/account/management/beta-profile.xml  Daarnaast moet er aan je Battle.net Account een Blizzard game zitten

  You need to have at least one Blizzard Entertainment game attached to your account in order to set up your beta profile.

  En helaas een World of Warcraft account in EU werkt tot heden niet..

  Voor de mensen die niet kunnen lezen deze games kunnen toegevoegd worden  The following games are supported at this time: StarCraft, StarCraft Battle Chest, StarCraft + Extension, Warcraft III, Warcraft III: The Frozen Throne, Warcraft III + Extension, Diablo II, Diablo II: Lord of Destruction, Diablo II + Extension • leuk jammer dat de site niet werkt.  Dat komt omdat battle.net de oude site weergeeft en niet de nieuwe portal. Je moet juist naar eu.battle.net gaan en als je ingelogd bent klikken op beta profile settings.

 • Eindelijk de beta. Hopelijk echt hopelijk komt het spel nog dit jaar uit. Please let it be so!

 • Ik wil wel meedoen, maar moest de site nu eens online zijn, dan kan het nog.

 • Ik doe niet mee, het lijkt me niet echt iets voor mij.

 • Lekker nep dat je eerst een blizzard titel moet hebben. Ik hou normaal niet van dit genre maar StarCraft II wil ik graag proberen, dat wordt dus wachten.

 • JAAA!! ENDLICH!!

 • IK MOET BLIZZARD GAME HEBBEN! IN DE FIK MET DIE FAMILIES IK WIL BETA

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren