1. Resident Evil: Code Veronica X (NGC)

Resident Evil: Code Veronica X (NGC)

Capcom heeft deze generatie van Nintendo-gamers verwend met vele leuke titels, waaronder Viewtiful Joe, Product Number 03 en de Resident Evil games. Vooral die laatsten waren zeer tof en ze brachten alle goede afleveringen naar de Gamecube, dus niet die neppe Gun Survivor episodes. Dus ook Code Veronica X. Joeppie!!!

Ho, wacht even. Deze game is niet van dezelfde grafische pracht als de remake en Zero. Het is gewoon dezelfde game die in 2000 verscheen op de good old Dreamcast en in 2001 op de Playstation 2. Dus de graphics zien eruit als fantastische Dreamcast graphics en zeer matige GC graphics. Reden om deze links te laten liggen? Nou nee. En voor de mensen die opmerken dat deze review kort is, dat is de bedoeling. Dit is een short review.

Waarom?

Waarom zou ik als Gamecube eigenaar mijn zuurverdiende geld uitgeven aan een verouderde titel? Inderdaad, een goede vraag. Want deze game is uitgegeven met zijn originele mankementen. Een stroeve besturing, vaste camera en voice-acting die neigt naar een slechte sit-com. Je weet het wel, wil je mijn mening over deze foutjes weten zie daarvoor mijn review van RE 1. Waarom je deze game wel wilt kopen? Nou, de sfeer is weer vanouds, die besturing vinden veel gamers niet erg (waaronder puristen als ik) en het is een titel die je uit de budget bak vist en heeft een goed verhaal.

Verhaal

Nadat Claire Redfield samen met Leon S. Kennedy is ontsnapt uit Racoon City, gaat Claire op zoek naar haar broer Chris. Haar onderzoek leidt haar naar het hoofdkantoor van Umbrella in Parijs maar wordt al gauw gevangen genomen. Ze wordt getransporteerd naar een eiland waar Umbrella proeven uitvoert, onder de leiding van de lugubere tweeling Alfred en Alexia Ashford. Zoals gewoonlijk gaat er iets mis en het veranderd in Zombie eiland. Claire ontmoet tijdens haar vlucht de opgewekte tiener Steve Burnside en samen trachten ze te ontsnappen. Even over de voiceacting: Die is om te huilen. Personages worden zo slecht ingesproken dat het grappig is. In een dramatische scene proberen ze heel serieus over te komen, maar dit mislukt want je lacht je kapot. Hoewel de voiceacting de game ietsjes verpest, is het verhaal er niet minder om. Gelukkig maar, zowaar had de game een onvoldoende gekregen.

Foei, Capcom

Hoewel Capcom gewoonlijk grafische wonders zijn, moet Capcom een ferme tik ontvangen voor deze schaamteloze poort. Maar moet dat de pret drukken voor mensen die nog nooit de game hebben gespeeld of Resi-collectors? Nee, want voor de rest houd de game zich staande mede dankzij het verhaal, minigames en voor mij persoonlijk de besturing die de meeste horror/Resi fans ook nog wel kunnen vergeven, hoewel dat velen niet zullen doen.

In andere woorden: Dreamcast en Playstation 2 versies top, de GC versie matig. Of om een cliche uit de kast te trekken: voor de fans.

Conclusie en beoordeling

None

Je moet een fan van de Resi-reeks of Horror games zijn, want anders wordt je teleurgesteld. Gamers die deze game kopen krijgen precies wat ze krijgen: Een verouderde Resi game op een cubeschijfje, maar wel een toffe episode uit de serie!
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Verhaal
  • Sfeer
  • Budget prijs
  • Minpunten
  • Matige Graphics
  • Stroeve besturing
  • Slechte voice-acting
  • Camera standpunt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren