1. Peter Jackson's King Kong (PS2)

Peter Jackson's King Kong (PS2)

Je zit als scenarioschrijver samen met een aantal acteurs en een regisseur samen in een schip. Eindbestemming: Skull Island. Het stormt, maar toch besluiten jullie een roeibootje te pakken en aan te meren op het eiland. Een eiland waar niemand iets vanaf weet, een eiland dat heel wat meer geheimen achterhield dan je ooit van tevoren had kunnen bedenken…

Na een niet al te prettige aankomst op het eiland, wil de hele crew terug naar het grote schip, op uitzondering van de regisseur: Carl Denham. Dit irritante ventje heeft er alles voor over om een prachtfilm op dit “geweldige” eiland te schieten. Helaas weet deze arme man nog niet wat er aan de hand is. Na een half uurtje spelen wordt één van de acteurs, te weten Ann, ontvoerd door een grote enge gorilla (who would that be...). Ze wordt geofferd door een eng volk welke op het onbekende eiland wonen. De rest weet te ontsnappen, waarna je jacht op de grote aap en je metgezel Ann begint. Jij bent Jack, welke zoals gezegd de taak van scenarioschrijver op zich neemt. Zoals ondertussen wel duidelijk is geworden volgt de game nauw het verhaal van de film, alleen zijn sommige monsters die je tegenkomt verzonnen. Dit natuurlijk om de game een wat langere speelduur mee te geven dan een film van ruim 3 uur.

De gameplay in King Kong: the official game of the movie valt uiteen in twee delen: het spelen met Jack en het rammen met Kong. Ongeveer 80 tot 90% is schieten en bamboestokken gooien met de scenarioschrijver, de rest neemt de grote gorilla voor zijn rekening. De Kong levels zijn bedoeld als relief, als ontvluchting van het gevoel dat je een klein, hulpeloos ventje bent tussen al die grote monsters. Het spelen met deze grote haarbal staat vooral in het teken van Ann beschermen tegen andere prehistorische monsters, waar bij het button-bashen een grote rol inneemt. Wil je een finishing move aanrichten, moet je zo snel mogelijk op de X-knop rammen en al moet er een rotsblok opzij geduwd worden, dan kun je je loslaten op de O-button. Het vechten met Kong voelt alsof je erg veel macht hebt, al gaat het uiteindelijk nergens over. Meer dan rossen op je controller is het niet. De levels met Jack zijn meer adventure-achtig, al gaat het hier ook nooit echt diep. Je moet hendels zoeken, bosjes afbranden en beesten uitmoorden. Dat moorden gaat met wapens of met stokken en speren. Die laatste kom je overal tegen en zijn je redmiddel als je geen minutie meer hebt.

De game is bijna hetzelfde qua sfeer als de film en dat is toch een hele prestatie. Het is duidelijk te zien dat het spel is gemaakt onder het oog van een regisseur. Je hebt geen interface (om te bekijken hoeveel ammo je nog hebt, druk je gewoon op de O-button en Jack meldt het zelf even) en het komt meerdere malen voor dat je denkt naar een tussenfilmpje te kijken, terwijl je geacht bent al weer verder te spelen. De ingesproken stemmen zijn van hoog niveau (filmniveau!) en grafisch ademt deze game een geweldige sfeer uit. Het is iets donkerder dan de film, maar dat doet geen afbreuk aan het geweldige gevoel echt rond te dolen op een onherbergzaam eiland. Het is zo rechtlijnig als een liniaal, maar toch heb je het gevoel zelf alles te moeten doen. Iets wat natuurlijk bullshit is, alles is zo gescript als het maar kan.

Wereldspel dus? Nou nee, en dat is te danken aan verschillende elementen welke wel een beetje afgeraffeld lijken. Ten eerste zijn er een aantal frustrerende punten, zoals het punt waar je op een vlot belandt. Je kunt geen kant op en hebt soms echt het gevoel oneerlijk het leven te laten. Dat gebeurt wel vaker, net als dat soms medereizigers opeens sterven, op punten waar jij ze dient te beschermen. Maar dit zijn kleine puntjes die eigenlijk niet echt afbreuk doen aan de geweldige sfeer en gameplay die dit spel biedt. Een groter probleem is het einde. Na een uurtje of 6 (!) spelen belandt je als Kong middenin New York. Dit level is zo kort en vooral kut uitgewerkt, dat dit voor een ongelooflijk teleurstelling op het eind van een fantastisch spel zorgt. Jammer, zeker omdat King Kong al zo weinig speelplezier biedt. De uren die je meemaakt zijn fantastisch, maar het zijn er te weinig. 6 uur kan gewoon niet, je kunt dit spel beter een middagje huren. Bespaart je heel wat geld.

Conclusie en beoordeling

None

King Kong is 6 uur genieten, waarna het eindigt in een eentonig slecht uitgewerkt New York level. Jammer, maar nog veel vervelender is dat je het na een middagje allemaal gezien hebt. Huren is dus de boodschap.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • fantastisch sfeer
 • filmisch
 • levels met Kong
 • Minpunten
 • veel te kort
 • het einde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • heb liever verdwaald planeet 2 als ps3 exc. dan spoken pakkers

 • Jammer

 • Tsja, als ze er geen brood inzien zullen ze het niet doen.

  Wel logisch.

 • Ik denk dat ie ook nog wel op de PS3 komt, maar dat zij gewoon even wat langer moeten wachten.

 • haha verdwaald planeet volgens mij is het verloren planeet

 • De pers is tot nu toe laaiend enthousiast hoe het spel er tenminste uit ziet. Zou wel een goede zet zijn van Microsoft om dit deel exclusief te kopen voor de Xbox 360.  @Willa man

  Kan allebei, verloren of verdwaald amar in dit geval is het verdwaald want deze planeet vliegt ergens door de ruimte en zit niet vast aan een baan om een Ster.


 • Waarom geen exclusive, het is een dikke hype tot nu toe (onder de pers). Zou slim zijn om hem alleen voor de Xbox 360 te verkopen. Wat echter wel gevaarlijk is dat ze met een heel nieuw concept komen, ik hoop echt dat dit goed is.

 • Hij komt exclusief voor de Wii :P

 • Hij komt exclusief voor de Wii :P  rofl met de nieuwe engine cker x'D

 • Timed exclusive voor 2009.  Netjes. Op de PS3 koop ik dit jaar alleen Uncharted, de rest boeit me niet zoveel. Voor de 360 wordt 't dan:  Lost Planet 2

  Halo: ODST

  Brutal Legend

  Forza 3 (wordt op E3 aangekondigd voor Nov. 2009)

  Alan Wake (als hij op E3 nog meekomt anders wordt 't 2010) • \"Hierbij laat het bedrijf wel weten dat de kans dat de game naar de PlayStation 3 komt niet geheel van tafel is geschoven.\"  In andere woorden: Lost Planet 2 komt eind 2010 of begin 2011 voor de PS3.

 • @TheMART:

  Ik hoop dat Alan Wake dit jaar nog uitkomt, ik wil op zijn minst eens wat gameplay zien  Zolang ze genoeg aandacht aan de 360-versie besteden vind ik alles best


 • weet niet of deze game vet is, maar toch:  evil laugh (niet voor ps3 :p)

 • Die engine van Lost Planet 2 zag er wel bruut uit. Ga hem zeker halen :)

 • Zo wil ik het zien! :D

 • Pijnlijk dan voor de PS3 gamers!

 • capcom, please die :) alle playstation exclusives zijn wel naar de 360 gegaan maar andersom ho maar…

 • Ik denk van wel dat ie ook naar PS3 komt, was Capcom niet die eens zei dat ze multiplatform worden ?

 • zal wel weer net als LP 1 zo zijn….

  of ze weten gewoon niet hoe ze voor de PS3 moeten programmeren maar willen ze niet naar buiten brengen dat ze hem uit moeten stellen…. ( JUST BRAINSTORMING)

  @ LowlandWarrior

  'k vind het niet zo pijnlijk, de LP1 demo zoog en was alles behalve vet, 'k hoop dan maar dat LP2 wel goed word


 • Ps3 verdient Lost Planet 2 niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren