1. TimeSplitters: Future Perfect (Xbox)

TimeSplitters: Future Perfect (Xbox)

Voor dat ik met de review begin wil ik alvast m’n excuses aanbieden voor mij slechte spelling en grammatica. Het komt door een afwijking waar door ik behoorlijk crap ben met de nederlandse spelling en grammatica.

Toen TS2(timesplitters2) verscheen werd door vrijwel iedere gamemag de hemel in geprezen. Vanwege de uitgebreide arcade league, challenges en vooral de multiplayer. De enige negatieve van TS2 was de slappe story van de singleplayer, de soms saaie levels en de grootste struikelblok het richten. Ondanks de goede cijfers van de gamemags verkocht de game helaas niet echt bepaald goed. Maar Free redical design begint met TFP(Timesplitters Future Perfect)Weer met goede moed. En heeft Free redical alle problemen van TS2 opgelost?

STORY

TFP begint waar TS2 ophield we zien sgt.Cortez met zijn ruimteschip met de timecrystals de aarde te bereiken maar wordt halve wegen neergeschoten. De eerste level begint dus en je merkt dat er best wat verandert is, de besturing onder andere Cortez richt niet meer als een dronken aap en richt nu stukke beter meer in de richting van Halo kwa besturing. Waardoor een groot minpunt van TS2 is weg gewerkt. Aan de verhaallijn wordt dit keer ook stukken meer aandacht aan besteedt merk je al bij het begin. Na de eerste level dat vooral als inleiding krijg je na veel gebabbel te horen dat ze de bron hebben gevonden dat te maken heeft met de schepping van de Timesplitters. Ik zal verder geen spoilers verder verklappen van het verhaal maar wel wat andere dingen er over vertellen. Er komen veel bekende terug tijdens het tijd rijzen, onder andere Harry tipper (die tevens een stukke betere stem heeft gekregen vergleken met TS2) met natuurlijk zijn aartsvijand Khallos en z’n vriendin, Captain Ash komt ook weer terug en gelukkig hebben ze zijn engelse bekakte stem in ere gehouden, jo-beth casey is er ook weer en heeft een behoorlijke uiterlijke verandering gekregen en zo kan ik wel doorgaan kwa bekende personages. De levels hebben in het begin veel afwisseling je reist de een keer naar een kasteel, de andere keer een horror huis en ook een jaren 60 industrie terrein. Helaas valt de afwisseling later weg en komen er alleen maar grauwe toekomst levels en dat is ook een van de minpunten van dit spel, gelukkig wordt dat nooit echt een irritatie vanwege de humor die in het hele spel verspreid is en ook in het verhaal aanwezig is en dat is een goeie zaak want er zijn maar zo weinig games met een goeie doses humor. Helaas moet ik wel melden dat de story mode net als TS2 kort is vooral door het feit dat TS:FP veel makkelijker is dan TS2 maakt het niet er beter er op.

ARCADE LEAGUE&CHALLENGES;

Bekend van TS2 alleen zijn er wat veranderingen aan gebracht. De leagues&challenges;

van TS:FP zijn veel makkelijker en er zijn veel minder leagues&challenges.; Maar dat mag de pret niet drukken, de leagues&challenges; zijn nu nog veel meer met humor overgegoten dan ooit en aan de ene kant sommige leagues&challenges; van TS2 waren zo frustrerend dat ze gewoon niet leuk waren. Bij TS:FP krijg je al een beloning bij een bronse medaille dat was bij TS2 een ander geval en kreeg je vaak ook nog een karige beloning. Een van de nieuwe challenges die het noemen waard is de zwaar melige kat racen. Voor de mensen die TS2 niet hebben gespeeld hebben de leagues&challenges; zijn vaak een aantal kleine opdrachten met wat humor er in waar je een personage moet spelen en bepaalde dingen moet doen, die in het verhaaltje staat.

MULTIPLAYER

De sterkste punt van TS:FP is zonder twijfel de multiplayer. Je kunt je eigen maps maken, er zijn 150 karakters beschikbaar(en gelukkig dit keer geen enorme hoeveel heden soldaten zoals het geval was bij TS2) verschillende hoeveelheden modes en wapens. Alle wapens van de story zit er in(+meer), die uit verschillende tijd zones komen en dat is ook een leuk detail. Het beste wapen voor mij betreft is de injector, een hilarisch wapen schiet 2darts in je vriend en hij blaast op tot de gemiddelde Amerikaan en knalt vervolgens met veel bloed uit elkaar.

Die vervelende aapjes zijn trouwens ook weer terug, een ware hel voor de eerste speler want de aapjes komen met grote hoeveelheden en zwaar bewapend op de eerste speler af. De leukste mode voor een feestje thuis blijft Virus een soort tikkertje is dat,waar het omgaat wie de laatste persoon ongetikt over is die wint, altijd leuk om te zien hoe je vriend in het nauw wordt gedreven door een virus”neeee! ga weg!! ARRRGGGGHH! shit hij heeft me.” Verder is de standaard deathmatch er, en in plaats van capture the flag is er capture the bag en verder de standaard modes die elke FPS heeft. De map maker is zo oersimpel dat zelfs een console boer als ik, een map in elkaar kan zetten zonder in de war te raken. Een minpunt is wel dat je altijd Cortez moet zijn tijdens eigen story maps. Ook leuk verschil met TS2 is dit keer als je een gastje kiest zegt ie een intro zinnetje met soms wel grappige teksten, zoals die van henchman “you wanna see crazy? I wil show you crazy!! (maakt rare geluiden)”. En je hebt ook nog altijd nog de standaard maps van arcade, waar ook veel ouwe terugkomen onder andere training ground, mexicain mission en chinese. De game ondersteunt ook xbox live, maar ik heb geen xbox live dus kan ik daar niks over zeggen.

GELUID&BEELD;

Over geluid en beeld ben ik meestal heel kort en hier ook bij. De game ziet er stukken beter uit dan TS2, Cortez heeft geen pruime kop meer en alles is goed opgepoetst, en alles loopt constant zonder een framedrop. Sfeervolle leuke muziek komt door de hele levels heen ealle vorige TS muziek is ook weer terug in de mapmaker. Vele vinden dat Cortez en Harry tipper bleh stemmen hebben gekregen, ik ben het daar niet mee eens ik vind het te juist een vooruit gang, Cortez klinkt niet meer als een nigga wannabee en die nieuwe hippie stem voor Harry tipper is te juist lollig en past goed bij hem.

Graphics:8

Replay: 10

Geluid: 8

Gameplay: 9

Conclusie en beoordeling

None

TS:FP is een zeer goede opvolger en verbetert wat minpunten van TS2 maar helaas ze niet allemaal(onder andere de story). De game is vooral sterk in mulriplayer, je kunt haast voor eeuwige maps maken. Met wat vrienden er bij is het helemaal dolle pret en het zal een lange poos duren voordat je vrienden er verveeld mee raken , vooral virus raad ik aan. Ook Beeld en geluid dik in orde. Kortom TS:FP doet wat het moet doen een hersenloze shooter met veel humor en lol er in dat je lang bezig houdt.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • veel te unlocken
 • humor
 • eeuwig durende lol in de multiplayer
 • veel Variatie kwa wapens en personages
 • ook in singleplayer veel te doen
 • Minpunten
 • korte story en te veel toekomst levels

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Spannend!

 • lol, een aankondiging voor een aankondiging. M$ heeft aandacht nodig :P

 • aankondiging van de nieuwe Xdoos, wellicht?

 • die mensen kunnen zeggen wat ze willen maar het zal waarschijnlijk niet echt noemenswaardig zijn, kan me namelijk nog goed vorig E3 herinneren toen riep iedereen ook: kijk uit naar onze presentatie.

  nou ik ben nog nooit eerder zo zwaar teleurgesteld geweest:(

  dus ik zie het wel maar mijn verwachtingen zijn laag, zoals een jaar lang exclusieve rechten van lost planet 2?????

 • Nieuwe exclusives voor de 360 zijn welkom.

 • Ze hebben nu wel eindelijk de oplossing voor RROD, of zal het een prijsverlaging zijn :O

 • Uhh nee, het is het nieuwe motion-sensor gedoe waar ze het al een tijdje over hebben in de game-wereld.

 • Nou nou, wat een nieuwsbericht -_-

 • Ben benieuwd. Maar waarom maakt iedereen een dollar teken bij de afkorting van Microsoft?

 • omdat microsoft geld zuigers zouden zijn en daarom een dollar teken :P

  (ben zelf ook voor MS hoor :) heb een 360 en ben er zeer blij mee)

  Naja we zullen zien waar ze dit maal mee aankomen

 • En dan is het 1 juni: tijd voor de persconferentie, komen ze met ''Q3 grote aankondiging''. -_-;

 • waarom doet niemand dan $on¥? 't zijn beide bedrijven… =.=

 • lulz een aankondiging aankondigen :')

 • waarschijnlijk xbox 23345 bluebijnaray driver met full super hd tripple xs gti pixel BS frame shizzle
  voor 100 eu
  maar speciale scart kabel moet je appart kopen, als je met kleur en gelluid wil spelen… prijs 900 eu

 • lol, er zal wel iets belangrijks gezegt gaan worden

 • Vraag me af wat MS gaat aankondigen, moet enorm veel zijn als ze de kwaliteit van Sony willen evenaren betreffende de exclusieve games.  Ik denk zelf een verbeterde 360 of een nieuwe. ben enorm benieuwd.

 • Ik denk ook aan een nieuwe console

 • Echt nog geen nieuwe console hoor, ze mogen wel is wat goede games gaan aankondigen want de 360 begint een beetje op de wii te lijken kwa lack of exclusive games…

 • Aankondigen van aankondigingen zijn lame. :O

  Less talk, more action!

 • Misschien gaan ze wel gratis DLC aankondigen =P (Wat nooit zal gebeuren hehehe)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren