1. Forza Motorsport (Xbox)

Forza Motorsport (Xbox)

Ja je ziet het goed, dit is mijn tweede recensie en hij gaat dit keer over Forza motersport.

Singel player

In singel player heb je natuurlijk heel veel races die je moet doen wil je alle auto's vrij spelen. je hebt in singel player vier keuze's die je kan maken: Arcade race, Career moder, Time trails en gewoon een free run.

Arcade race

In arcade race heb je in totaal 31 races die je kan voltooien, om de 3 races die je voltooid speel je weer wat auto's vrij, die je dan later kan kopen of gewoon mee kan racen op de andere races. Je hebt bij arcade qua auto's gewoon een vrije keuze. Zo kan je voor je eigen getunde auto's gaan of andere klassen. De volgende klassen zitten in de game: Class D, Class C, Class B, Class A, Class S en Class R. Class D is het slechts qua performence, en Class R is weer het beste. De keuze van je class maakt niks uit als het over je tegenstanders gaat, want die krijgen automatisch een auto uit dezelfde class. En zo word dus het evenwicht tussen de auto's goed in balans gehouden.

Career mode

In career mode gaat het specifiek om je eigen auto's perfect maken voor de races die je moet rijden. Het tunen van de auto's lijkt allemaal heel simpel, maar als je jezelf erin verdiept dan is het niet zo gemakkelijk als je denkt. Je hebt qua tunen een heel grote keuze, je kan het uiterlijk tunen, de moter en kracht en het chassis en aandrijving. Het tunen van het uiterlijk is zelf heel gemakkelijk. Alleen dan moet je nog de airodinamyca afstellen zodat je auto perfect rijd! Maar als je jezelf daar een beetje in verdiept kan het makkelijk zijn. De moter is heel simpel je koopt gewoon de beste upgrades en je bent klaar. Maar als we over het chassis en aandrijving gaan praten is het een ander verhaal. Je kan voor een betere auto hierbij natuurlijk ook je wegligging, je veren, je brandstoftoevoer en nog veel meer echt precies goed zetten. Als je dit perfect doet dan heb je ook een goed resultaat. Zo kan je auto harder gaan als je kijkt naar de topsnelheid of naar het bochtenwerk. Maar het accelereren kan natuurlijk ook verbeterd worden. Kortom een best lastig karweitje. Maar dat maakt de game bij mij juist zo aantrekkelijk. Behalve het tunen moet je hier ook natuurlijk races doen. Je kan auto's kopen en en je drivator trainen. De drivator is iets heel slims. Je kan deze precies instellen op jou rijstijl en als hij helemaal perfect is ingesteld kan het zelfs een complete race voor je rijden!

time trails

Bij time trails gaat het puur en alleen om een goede tijd neerzetten op een bepaalde baan. En hier dus ook weer auto's vrij te spelen. Je hebt hier een keuze over 21 banen, dat is natuurlijk heel veel. Alleen je kan hier niet zomaar een auto kiezen, je krijgt er gewoon 1 waar je het maar mee moet doen. Dit deel van de singel player is naar mijn mening toch het lastigst, je krijgt maar 1 lap en je moet natuurlijk een zo goed mogelijke tijd neerzetten.

Free run

Bij free run heb je zoals de titel al zegt gewoon een vrije race. Je kan elke auto kiezen die vrij is gespeeld of gewoon eentje van jezelf. Je kan met de races een keuze over maken over 3 soorten: Hot lap, Autocross en point to point. Hot lap is gewoon een race met oneindig veel laps. Dit is heel handig om te leren omgaan met bepaalde auto's. Bij Autocross krijg je een bepaalde baan uitgezet met pionnen. Je moet natuurlijk binnen de baan blijven een goede tijd neerzetten. Dit is een goede training voor het remmen en voor het oefenen van bochten maken. Bij point to point kies je een auto en dan race je zoals de titel verklaart van punt naar punt. Ook hier heb je weer een vrije keuze qua auto's en banen.

Kortom de singel player bevat genoeg voor minstens een maand lol.

Multiplayer

Er zit natuurlijk bij zo'n top race game ook een multiplayer functie. Je kan maximaal met 2 spelers op 1 console, tenzij je over xbox live speelt. Op xbox live is het maximum aantal spelers 8. Maar ook hier kan je weer vrij een baan kiezen, alleen moet je hier vertrouwen op de namen van een baan aangezien er geen plaatjes bijzitten als je kiest. Maar qua auto's is het bekend, een vrije keuze en je kan uit elke class kiezen. Elke speler kan zelf bepalen welke class hij neemt, alhoewel het wel slim is om dezelfde class te nemen als je kijkt vermogen. Verder heb ik er niet zoveel byzonders over te melden maar multiplayer kan ook zorgen voor een hoop lol met vrienden of familie.

Allemaal wel leuk en aardig maar hoe zit het met de schade...

het leukste en moeilijkste uit de game is natuurlijk weer de schade. Aangezien er nog niet echt veel race simulators waren op een console met flinke schade had forza motersport een flinke verandering gemaakt. Je kan bij singel player niet kiezen wat de hoogte graad is van de schade, maar hij staat daar gewoon standaard op het hoogste. Bij multiplayer heb je een keuze over 3 schades: cosmetic (laag), Limited (midium) en Simulation (Hoog). Bij cosmetic blijft het met de schade bij gewoon gekrasde lak of kappotte ramen en bumpers. Bij limited kan je al krijgen dat je door een flinke knal op de linker of rechter voorkant een afwijking krijgt met sturen. Met simulation kan je meemaken dat als je teveel gas geeft met hoge toeren je moter het zo'n beetje begeeft. Ik heb het een keer tot het ergste getest en daaruit bleek dat ik nog maar 20 km/h kon met een auto die een top snelheid had van 311 km/h.

De auto's

Met de auto's heb je keuze uit 50 merken, een paar daarvan zijn: Acura, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge en nog veel meer! Het totaal aantal auto's dat je kan kiezen is 231 auto's! Dat is natuurlijk een grote keuze, en zo vervelen de auto's ook minder snel.

Kortom dit is een geschikte game voor de echte race liefhebber

Conclusie en beoordeling

None

Forza motorsport is voor de race liefhebbers een echt must have, met de uitgebreide keuze van auto's en de schade kan het genoeg plezier zorgen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • ruime keuze qua auto's
 • Tunen
 • Aantal races en banen
 • Schade
 • Minpunten
 • Maar 2 spelers op 1 console
 • De pit stop werkt niet in multiplayer mode dus moet je op versleten banden rijden
 • Niet echt goede tegenstanders

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mis nog steeds de PSN cards, verder zou iedereen die dit spel heeft em moeten halen!

 • zelfmood  Mist een r :)

 • Ik zou ze graag kopen maar ik heb geen creditcard! Ik denk dat Sony een hele hoop geld laat liggen door geen pre-paid kaartjessysteem zoals Microsoft te hebben.

 • Dat van die pre-paid kaartjes kunnen we wel vergeten, die gaan niet meer komen. Het is een eindeloze discussie maar het gaat gewoon niet gebeuren.

 • Ja Ze verliezen juist erg veel geld in de EU omdat CC meer in de USA zijn dan in EU .

  Maar echt klote is dat in de USA hebben ze al die PSN kaarten en in EU nog niet dusja.

 • Ik denk dat het probleem aan de wisselkoers ligt, en niet aan Sony. Maar dat neemt niet weg dat het vervelend blijft voor mensen zonder creditcard.

 • Ik heb ze en ik vind Vekta Cruiser ook iets leuker :)

 • waarneer komen die psn cards nou in nederland!!!!!???

 • Ik ben meer de singleplayer aan het spelen van Killzone 2!

 • Meh Sony. Ik wil niet betalen met een credit card, maar prepaid PSN cards. Waar blijven die???  Ten tweede: waar blijft de co-op patch voor KZ2? Die game is gemaakt voor co-op maar zit er niet in. DOM SONY DOM SLOWNY

 • Je avatar zegt genoeg, TheMART. Triest figuur.

 • @ Mark  En jij wordt niet triest van hoe Sony dingen belooft en niet waar maakt?  Home aangekondigd begin 2007 en nu nog steeds niks

  PSN zou bij launch al gelijk zijn aan XBL, na 2.5 jaar nog steeds niet

  Prepaid PSN cards zouden komen, na 2.5 jaar nog steeds niet

  KZ2 had co-op moeten hebben, maar helaas  etc etc  Oh en vergis je niet, ik heb een PS3. Sony stelt me gewoon teleur. Arrogant gedrag, zoals ook bij de launch dat ze zeiden: \"We verkopen de PS3 desnoods zonder games voor 600 Euro\" SURE  Heb de PS3 gekocht alleen om LittleBigPlanet te spelen, maar voor de rest zeik ik op Sony door hun beslissingen en gedrag.
 • Nice, ik heb Killzone nog niet, en misschien ga ik hem wel niet kopen ook, maar zoals deze packs zijn denk ik wel tof. :)

 • Home aangekondigd begin 2007 en nu nog steeds niks  -/care, home zuigt  PSN zou bij launch al gelijk zijn aan XBL, na 2.5 jaar nog steeds niet  -Omfg :') vooral bij de PS3 exclusives zie je het verschil in kwaliteit, op het psn vind ik vele malen fijner  Prepaid PSN cards zouden komen, na 2.5 jaar nog steeds niet  -Slordig inderdaad, maar voor mij niet boeiend, ik heb een creditcard  KZ2 had co-op moeten hebben, maar helaas  -Speel Resistance 1& 2, heerlijke coop

 • Ik dacht dat TheMART gebanned was ofzo?

  In ieder geval moet je er je tijd niet aan verspillen Mark. :)

 • Prima!

  En hou eens op over dat gezeik met PSN cards. Sony leest dit niet, neem een creditcard en anders pech gehad!

 • Net zoals vele anderen heb ik ook geen credit card en baal ik er een beetje van dat ze geen PSN cards gaan uitbrengen. Wirecard bied een optie maar dat is alleen mogelijk met een Duits account dankzij Sony. Ik krijg wel een beetje het gevoel dat ze ons laten zitten in de EU.

 • Ik heb het al veel gezegd, maar ik zeg het nog eens.

  Ik wil PSN-kaarten…

 • kmoet de game nog kopen maar lijkt me best vet

 • Even uitzoeken hoe ik deze DLC toch kan kopen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren