1. Tony Hawk's American Wasteland (PS2)

Tony Hawk's American Wasteland (PS2)

Elk jaar, maar dan ook echt elk jaar weer een nieuwe Tony Hawk.

Voor mijzelf is dit nieuws heel goed als fan van de Tony Hawk spellen, maar ook voor de wat mindere fans?

Story mode

Je bent een jongen die met de bus naar Los Angeles(LA) gaat om daar met skate door te breken.Eenemaal in la aangekomen, worden je spullen gestolen, en ontdek je het echte leven in LA.Mindy een punk-skate meisje helpt je mee je spullen terug te krijgen.Hij maakt kennis met haar, en zij stelt hem voor aan de Profs van La.Als hij net wil gaan beginnen met skate merkt hij dat hij niks is vergeleken met de gasten daar.

Gelukkig zorgt Mindy ervoor dat je vrienden krijgt, die je onder andere tricks leren.

Waar je in underground 1 als beginnende skater al alles kon, kan je in American Wasteland nog lang niet alles.Zo krijg je door de levels heen, van verschillende mensen opdrachten om je skate wat bij te schaffen.

Van chinezen in de stad tot Mindy.Waarin je uiteindelijk met de echte skaters(Tony Hawk, Andrew Reonolds enzovoort) te maken krijgt, worden de opdrachten wat moeilijker.Jij moet hun helpen, en zij helpen jou.

Classic mode

De classic mode bestaat uit opdrachten die in de eerste Tony hawk games zaten zoals,find the secret tape en collect the skate letters.Deze vinden zich plaats in de oude tony hawk levels zoals Minneapolis en een paar ‘exclusieve’levels uit de PSP versie van Tony hawk underground 2:remix.De ontwikkelaar heeft weinig moeite gedaan aan de classic mode.

Dat is aan bijna alles te zien: skate letters staan op dezelfde plek als in de vorige delen, maar 54 opdrachten en véél te makkelijk.Zelfs voor de wat ´mindere gevorderde’is deze mode kippekak.De classic mode kan je op twee niveaus spelen: namelijk sick en normal.In mijn opzicht zit er niet veel verschil tussen moeilijk en normaal.Iemand die normaal binnen een niet al te lange tijd uitspeelt, kan sick ook uitspelen.

Muziek

De soundtrack is zoals je gewend bent boordevol lekkere nummers.Je zult er rap vinden, maar ook rock en punk.

Omdat je dit keer in L.A. skate, hebben ze nummers gevonden die over L.A gaan.Niet elk nummer in het spel gaat over L.A maar wel aardig wat nummers.

Graphics

De ontwikkelaar schommelt altijd een beetje met de graphics.Tony hawk 4 was in de beginjaren een van het mooiste spel!.Maar de graphics gaan sindsdien weer achteruit.Zo zag thug1 er wel aardig uit, thug2 een stuk minder, en thaw daar een beetje tussen in.

Als er meer tijd was genomen voor de game, dan had die er stukken beter uit gezien.

Gameplay

In elke Tony hawk zitten nieuwen tricks, Zo ook in dit laatste deel.Het scala aan tricks is uitgebreider dan ooit, met de nieuwe Bert slide, de boned ollie en veel meer.Om een iets realistischere look te geven bij het lopen, hebben ze het hoge springen uit underground 1 en 2 weggehaald.

Je kunt nog wel springen alleen, niet meer op hoge rails en dat soort dingen.Het is een spel wat je makkelijk kan oppikken om even te doen, maar bij sommige modus is meer inspanning nodig zoals een park bouwen of heel hoge combo’s halen.Ook zitten er heel veel modus in om je mee te vermaken nadat je het spel hebt uitgespeeld.

Zo kan je een eigen park poppetje en Tag maken

Samengevat

Tony Hawk American Wasteland is een er goede game die door een aantal fouten, minder goed is dan verwacht.Zo werd beloofd op geen laadtijden, maar om de laadtijden te verbergen hebben ze kale en lege hallen tussen de story mode gemaakt.Ook vind ik de BMX besturing niet erg goed uitgekozen.Voor even is het leuk maar daarna irriteert me de besturing en de weinige trucks die je op de fiets kan doen.Ook kan het spel af en toe blijven haken als je per ongeluk ergens invalt o.i.d.Maar daartegen over staan, nieuwe tricks zoals de Bert slide en de boned ollie, die het skate ook realistischer maakt.Ook zitten er aardig wat levels in, en zijn er veel modi.

Niet de beste Tony Hawk game, maar zekere een aardige!

Conclusie en beoordeling

None

[i]Een vernieuwde game, met leuke toevoegingen die het skate een realistische draai geven. Waarbij de beloofde free roaming niet helemaal te pas komt, door de lege kale tussen hallen als laadtijden.[/i]
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • meer trucs dan ooit!
  • lopen is verbeterd
  • veel modi
  • leuke soundtrack
  • Minpunten
  • graphics niet bijzonder goed.
  • lege hallen als laadtijden
  • minder accesoires om je poppetje aan te passen

Dit artikel delen

Over de auteur

jappo welkom

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren