1. The Bard's Tale (PS2)

The Bard's Tale (PS2)

The Bard's Tale

The Bard's Tale is een role playing game op de xbox, ps2 en pc. In deze review zal ik de ps2 versie bespreken. The Bard's tale is al even uit, maar er waren ten eerste nog geen recensies en ten tweede wil ik het spel nog even naar voren halen, omdat het mij erg vermaakt heeft.

Van het verhaal hoef je niet veel te verwachten. The Bard's Tale gaat over het verhaal van een (anti-)held, the Bard. Als de prinses gevangen wordt genomen door duistere figuren, is het aan jou om haar te redden. Gelukkig wordt het verhaal ook niet al te serieus genomen. Dat geldt eigenlijk voor het hele spel. The Bard's tale zit vol met humor die telkens weer een glimlach om mijn gezicht wist te toveren. Denk aan ironie, scinisme, sarcasme en gewoon droge dingen. Zo zul je al vroeg in het spel luisteren naar een stel dronkaards die hun lied zingen in de plaatselijke kroeg. Onder afkeurend geknik van the Bard luister je naar een ruim 3 minuten durend liedje, soms afgeleidt van echte Ierse kroegliederen, zoals "Beer, beer beer", mocht je dat kennen. Verder loopt de verteller (want dat hoort bij een sprookje) the Bard alleen maar af te kraken. En eigenlijk kan je hem dat niet kwalijk nemen, want the Bard is niet voor niets een antiheld. Kom je bij een verlaten graf, versierd en wel om de inliggende in vrede te laten rusten, the Bard begint het leeg te roven. Verwacht dan zinnen als: "And so, as the Bard is used to do, he started looting it." "Well 'looting' is such a big word. This guy doesn't really nead it anymore right?". Ja, the Bard en de verteller praten tegen elkaar, wat ook grappige taferelen opleverd. De omstanders horen dat overigens niet. "Who are you talking to?" "No, nothing, where were we". In de gesprekken kom je ook veel van dit tegen. The Bard is een echte zak, en soms kan je in de gesprekken kiezen tussen een groffe of vriendelijke opmerking/antwoord. Hoewel, vriendelijk, aan the Bard's minachting waarmee hij tegen andere praat, ontkom je niet. Maar met de groffe keuze is het nog veel leuker, nou ja ik koos die voornamelijk omdat het gewoon lachen is om te zien wat hij nu weer zegt.

Ik zou nog lang door kunnen praten over de humor, maar het is tijd dat ik het over de gameplay ga hebben. Laten we beginnen met de combat.

Het gevechtssysteem is redelijk simpel gehouden. Druk op kruisje om een aanval uit te voeren, herhaaldelijk voor een combo, rondje voor blokken. Het stoord overigens niet, aangezien, naarmate je sterker wordt, je upgrades verkrijgt. Zoals shield bash, waarbij je kruisje ingedrukt houdt om een sterkere aanval te doen, of counter attack, na geblokt te hebben met rondje snel een counter geven op je vijand. Naarmate de game vordert verkrijg je meer wapens, zoals een longsword en dual swords. Interessanter is de magie. Je kunt namelijk verschillende wezens summonen, te beginnen met een rat. Niet al te impressive dus. Echter, dit wordt uitgebreidt naar 16 wezens, zoals een ridder en een man van vuur. Je zal niet alleen op deze wezens beroep moeten doen in gevechten, omdat je die anders simpelweg niet wint, maar ook bij sommige puzzels. Zo wordt een poort met tralies, bewaakt door allemaal vrouwen waar je niet doorheen mag. Daarachter is een afgesloten ruimte met een hendel. Wat je ook probeert, je mag er niet door. Dus: je summont een rat. De vrouwen zijn als de dood voor de rat, en, omdat er geen andere uitweg is, zijn zo noodgedwongen de poort te openen. Een andere keer moet je een vuurvliegje summonen voor donkere plekken.

Een andere vorm van magie is het oproepen van grotere wezens. Zij reizen niet met je mee, maar versterken of helpen je voor een bepaald moment. Zoals de prinses, die je, al komt ze niet in eigen persoon, kan oproepen om jou en je maten te healen. Dit kost adderstones, die je overal kan vinden. Bij elke van deze creaturen zitten levels, drie welteverstaan. Zo zal de prinses je meer healen als je 3 adderstones gebruikt dan wanneer je er 1 of 2 gebruikt.

Qua spelstructuur zit het spel vrij simpel in elkaar. Dorpje, bos, dungeon, enz. Wel zit elk gebied vol met verassingen, en, om het nog een keer te noemen, humor.

Zo, ik hoop je genoeg geïnformeerd te hebben over dit, naar mijn mening geweldige spel. Al was het voor de humor, want de gameplay laat hier en daar nog te wensen over. Het spel heeft niet fantastisch verkocht, het was ook niet heel commercieel aangepakt.

Conclusie en beoordeling

None

The Bard's Tale is een game vol met humor. De gameplay werkt leuk, maar laat nog wel wat steekjes vallen. Als je toe bent aan wat goede humor, en een gewoon een leuke rpg, dan is dit wat voor jou.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Fantastische humor
 • Gaat niet vervelen
 • Minpunten
 • Gevechtsysteem simpel
 • Gameplay niet op alle fronten even sterk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eigenlijk nog best wel weinig als je je bedenkt hoeveel ontwikkel tijd en mankracht in zulke games gaat zitten. Wat ik hier ook een beetje mis of het hier om omzet of winst gaat (ik gok omzet?). Maar aan de andere kant als een franchise lang mee gaat, vroeger waren de bedragen natuurlijk heel anders dan nu.

 • \"Het laatste deel is heeft in…\" ? :-)  Ik voorspel dat SF Mega Man nog wel voorbij zal gaan.

 • wat winst??? of totale omzet??? hoe duur was de productie van deel 5 en marketing niet?????????????????

 • Resident evil= Best serie EVER!!! (okay, samen met Zelda dan ;)

 • RESIDENT EVIL FOR LIFE……

 • RE was ook altijd goed :)

  Alleen de laatste paar vallen een beetje tegen.. =(

 • Ik snap dat niet ik heb RE4 haast ongespeelt liggen omdat ik het geen ruk aan vind met die irritante zombies en dan zegt iedereen dat het haast het beste spel ooit is :s  Ook die on-rail Wii delen vind ik maar zuigen.

 • @ de 2 bovenste: Resident Evil 5 is zo'n beetje de beste actiegame die je kunt krijgen! Okay, echt horror is het niet meer, maar de games waren zó ontzettend vet…

  En de co-op moet je ook gespeeld hebben!

 • Resident Evil 1 t/m 5 zijn gewoon stuk voor stuk geweldige games, geen wonder dat de serie zo succesvol is. Mooi voor Capcom.

 • Als ze met een nieuwe Mega Man komen, gaat ie weer dik over RE heen.

 • resident evil is superwreed

 • verbaast me niks Resident evil is master

 • Het zijn ook dijken van spellen, alledrie de series! Dit in in tegenstelling tot Wii Sports!

 • Deel 5 net uitgespeeld, maar toch weer lichte teleurstelling. Het verhaal boeide me niet zo. Co-op is wel erg vet, maar het is helaas toch weer actie, actie, actie en geen horror. Geen seconde ook maar een beetje geschrokken ben ik. Wel vette actie, dat wel

 • Capcom is sinds kort ook mijn favoriete uitgever!

 • Kon ook niet anders :)

 • http://www.ds-cardshop.com

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren