1. X-Men: Legends (PS2)

X-Men: Legends (PS2)

Ook al hebben de x-men al vaak mogen sieren in een game, het hack ’n slash rpg genre hebben ze nog niet aangedaan. Terwijl de fantasievolle personages van Marvel hier toch uitstekend voor geschikt zijn. Ik als x-men fan wilde dus dolgraag weten of ze het bij Raven software voor mekaar hebben gekregen om er een leuke game van te maken.

‘Phoenix Force’

Waarom denk ik dat de x mannen en vrouwen geschikt zijn voor dit genre, omdat het natuurlijk super is om de krachten die ze bezitten te gebruiken. Het gevechtssysteem leunt dus ook totaal op deze krachten. Want naast het slaan en schopwerk zijn er vier speciale x-men moves beschikbaar die uniek zijn per x-man of –vrouw. Dit beschouw ik als het grootste pluspunt van de game, want wie wil als x-fan nou niet het weer controleren met storm of de telekinetische krachten van Jean gebruiken. Elk personage heeft ook een Xtreme kracht. Deze krachten halen het diepste uit het personage, zo haalt Jean haar innerlijke demon tevoorschijn met Phoenix Force en springt Wolverine van vijand tot vijand als een wildeman in Savage Rampage. Je hebt vier personages in je team zitten. Waarvan je er natuurlijk 1 bestuurt, maar je kan altijd overschakelen naar een ander personage. Samen kun je combo’s maken om nog sterkere aanvallen te creëren.

Er zitten ook wat rpg elementen in deze game. Zo kan je na het verzamelen van genoeg ervaringspunten je vaardigeheden wat sterker maken en je statistieken opvijzelen. Voor de luie mensen onder ons: je kan dit ook op automatisch zetten.

‘Ja lekker, alweer dood’

Het gevechtssysteem zit lekker simpel in elkaar, waardoor het je niet al te veel moeite kost om aanval na aanval te gebruiken. Helaas zitten er ook een aantal minpuntjes in de gevechten. Zo heb je in het begin maar een beperkt aantal ‘health potions’ waardoor je al snel dood gaat. Vooral in de eerste missies zie je best vaak het ‘load game’ scherm. Wat erg frustrerend is vooral door de lange laadtijden die de game bevat. Aangezien dit een multiplatform game is weet ik niet of dit voor alle platformen zo geld. Maar bij de ps2 zit je al gauw een halve tot hele minuut te wachten totdat je weer kan spelen. Dit lijkt misschien kort, maar als je graag weer snel verder wilt na een nederlaag, irriteert het behoorlijk.

‘Verniel de 5 trappen, 3 teleporters en 7 robots’

Van het verhaal moet de game het ook niet hebben. Aan de kant van de mensen is er een generaal opgestaan die de mutanten van de wereld wil vagen. En aan de kant van de mutanten is Magneto weer eens wakker geworden om de mensheid van de wereld te verwijderen. En raad eens wie ervoor gaat zorgen dat dit niet gaat gebeuren, inderdaad de x-familie. Het verhaal is in de basis niet erg interessant, maar de relaties tussen verschillende groeperingen en mutanten had veel beter uitgediept kunnen worden. Waardoor het net allemaal iets interessanter was geweest. Ook komen er allerlei x-mensen tevoorschijn die helemaal verkeerd zijn. Die nooit echt bij de x-familie hebben gehoort. Zoals Psylocke en Emma Frost. Daarom voelt het allemaal een beetje raar aan.

De missies die je door de omgevingen moeten loodsen zijn ook niet al te interessant. Zo krijg je maar al te vaak saaie missies voorgeschoteld zoals een aantal trappen vernietigen of tanks uit de weg ruimen. Dit zijn nou niet echt missies waar je enthousiast van wordt. Ook zijn de puzzels in de missies waar je de krachten van de verschillende x-men nodig hebt ronduit lachwekkend makkelijk.

‘Grote handen’

De grafische stijl komt erg leuk over. Het is een soort getekende stijl die vooral in de missies goed tot uiting komt. Ook als zijn de omgevingen wat saai, de personages zijn allemaal erg goed uitgewerkt. Helaas kan ik dat niet over de getekende tussenfilmpjes zeggen. De game heeft een aantal erg korte maar mooie CGI-filmpjes en een aantal getekende tussenfilmpjes. In deze filmpjes zien de personages er niet uit. Ze hebben geen gezichtsuitdrukkingen, geen monden en hun handen zijn vingerloos en net zo groot als hun hoofd. Dit is natuurlijk niet echt sierend. Ook over de muziek valt niet echt te spreken. Als eerste valt het niet echt op dat er muziek speelt, het draagt ook niet bij aan de sfeer en is nogal slaapverwekkend.

Conclusie en beoordeling

None

Als x-fan ben ik zeker niet teleurgesteld. Het is heerlijk om die krachten in handen te hebben. En met je favoriete x-men allerlei vijanden naar het hiernamaals te sturen. Toch slaat het de plank op enkele punten mis. Want soms is de game ronduit saai. En heeft het een aantal grote minpunten. Ik weet niet hoe de game zal vallen bij mensen die geen x-fan zijn.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • X-men krachten
 • Simpel vechtsysteem
 • Feest van herkenning voor fans
 • Minpunten
 • Saaie missies
 • Slecht uitgediept verhaal
 • Laadtijden
 • In begin snel dood
 • Uiterlijk personages in getekende tussenfilmpjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wow, dit ziet er echt goed uit

 • Spel stond eerst voor de laatste week juni gepland (22 juni) komt nu begin juli uit, weekje later dus (volgens diverse internet winkels) beeeeeh !!!.  Vond fight night 3 al geweldig, die heb ik helemaal grijs gespeeld. Nog een paar weken wachten dus. Demo komt hopelijk een dezer dagen.

 • Nog eventjes wachten dus… Ziet er belachelijk goed uit overigens.

 • dit spel wordt ziekelijk lehp :D

 • Dit spel moet ik gewoon hebben , FNR 3 heb ik echt kapot gespeeld !

 • Dat ziet er ziek uit :o

 • Het ziet er echt supermooi uit, nog nooit zo'n mooie boksgame gezien.  Misschien ga ik deze halen om de tijd te doden tot de volgende toppers :)

 • De controls heb ik in deel 3 ook al anders gezet. Dat analoge was ( vond ik ) niet precies genoeg en gaf ik een hoek i.pv. een straight/jab. Dus ik hoop ook dat ze hier weer een paar andere controlschemes hebben ingebouwd. Anders is het gewoon effe wennen en gaan met die ….. bokshandschoen

 • Ga ik zeker halen!

 • Ziet er erg goed uit. Zo goed zelfs dat je het kan vergelijken met bijvoorbeel characters van Toy Story :D

 • Ziet er echt heel goed uit, misschien wel de eerste boksgame die ik ga halen.

 • Ik wacht wel op een review, ik hou persoonlijk niet van boksgames.

 • ziet er allemaal erg gaaf uit!

  vraag me alleen af welke game beter/leuker is:

  UFC 09 undisputed of Fight night round 4?

 • Mohammed Ali zat ook al in round 3 dus dat is geen verbetering.  Ik vond die speciale slagen veel te makkelijk in Round 3, je hoefde niet goed te zijn, als je die slag maar onder de knie had. Zelfs op het moeilijkste niveau.

  Verder een geweldige game en deze lijkt nog beter te worden!


 • Deze gaat sowieso voor UFC :D

 • MOOOOOOOOOOI!

 • Mooie Graphics En Tyson en Mohammed Ali erbij

  word wel een topper denk ik :D

  UFC Gaat Voor

  Hopelijk Beter Dan FNR3 maar daarmee had ik me ook wel mee vermaakt


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren