1. TimeSplitters: Future Perfect (NGC)

TimeSplitters: Future Perfect (NGC)

Het was een goed jaar in shooterland: We hebben mogen spelen met Half-Life 2, Quake 4, Fear enz. Maar is nog een shooter die nog wel eens wordt vergeten, de beste console shooter van 2005: (nee, niet Halo 2) maar Timesplitters Future Perfect. Deze game wordt nog wel eens vergeten terwijl het gewoon een hele toffe shooter is. Gamemagazines en Internetsite gaven het spel dikke achten en negens. Maar ik zag op sommige sites dat van die hate-boys de game met de grond gelijk maakte omdat de game door EA games werd uitgegeven! Tijd om die EA haters het ongelijk te bewijzen.

En heel soms zag ik tot mijn schrik dat er zelfs N-fanboys TS:FP disten. Dat zijn dan slecht geinformeerde fanboys, want ze weten toch wel wie de game heeft ontwikkeld? Free Radical Design, de studio die werd opgericht door ex-medewerkers van Rare games, makers van Goldeneye 64. Tja, het is maar dat je het weet. Waar Timesplitters over gaat? Nou, dit is het derde deel uit de serie alweer en het pluspunt is dat er nu een duidelijk verhaal in de game zit. Cortez, een stoere ruimte marinier moet door de tijd reizen om de gekke wetenschapper Jacob Crowe tegen te houden en zo te voorkomen dat de moordende Timesplitters ooit worden gemaakt. Werk aan de winkel voor Cortez.

Story mode

De story mode is kort, maar krachtig. Als je de singleplayer wilt uitspelen op normaal, ben je ongeveer 11 of 12 uur bezig. Dit klinkt negatief, maar dat bedoel ik niet zo. Dit zijn de meest plezierige uurtjes die je zult meemaken! De levels zijn divers, zo start je in de toekomst (het heden voor Cortez) en zal je eerst worden getransporteerd naar 1924 om een Schotse kasteel te over vallen om daarna na ongeveer elke 2 levels naar een nieuwe tijd te reizen. De wapenkeuze is dan ook enorm te noemen. Zo zul je in de beginlevels niet zulke moderne wapens in je knuisten krijgen, maar ze zijn fuctioneel, om later echt de meeste hyper moderne wapens te krijgen. Een kleine selectie: Handguns, uzi’s, Plasmawapens, granaten, flaregun (de vetste wapen), rocketlaunchers enz. De besturing is makkelijk aan te leren: Met de controlestick beweeg je Cortez en met de C-stick richt je. En druk op de R-knop om het knalfestijn te laten beginnen.

Ook heeft Cortez een Gravity-watch, (Halflife 2 anyone?), waarmee hij schakelaars kan omgooien of vijanden bestoken met vaten explosieven. Ook leuk in de story mode is dat je kunt samenwerken met toekomst-Cortez en verleden-Cortez. Huh?, nou soms zullen er punten zijn dat toekomst-Cortez je gaat helpen om vijanden te verslaan, daarna zul je ook je verleden-Cortez moeten helpen op de manier waarop toekomst-Cortez je heeft geholpen.

Volg je het nog? Mooi. Elke level heb je ook een partner die je helpt, maar daar ga ik het over hebben in het volgende kopje.

Humor

Je partners zullen je nooit in de weg lopen en helpen ook daadwerkelijk met het neerknallen van de npc’s. Deze partners variëren wel: Een typerende Brit, een groovy disco-loving agent, een tiener meisje met een grote bek, een vrouwlijke spion en een robot die de raarste shit uitkraamt. Ze zullen je helpen en hun eigen commentaar geven. Want die humor in de game is ook werkelijk grappig. Cortez die wordt genegeerd als hij zijn corny zin gaat gebruiken: “Its time to split!!” tot de maffe introducties in de multiplayer scherm. Zo heb je een kale cyborg vrouw die zegt: “I may be shaved, but that won’t mean that things will get hairy.” Maar ook de tussenfilmpjes zijn erg grappig. De humor werkt ook goed door dat de graphics een cartoony look hebben. Mensen die helemaal gek van shooters zijn en niet houden van cartoony graphics moeten deze game absoluut een kans geven. Zoals je kunt lezen is de voiceacting zeer goed en is de sound over het geheel redelijk. Niks bijzonders, maar ook niet slecht. Gun sounds klinken wel heel vet, vooral de futuristische wapens.

Multiplayer

De multiplayer van TS is behoorlijk uitgebreid. Je hebt in totaal 14 speltypen! Natuurlijk heeftt de Gamecube geen online-mogelijkheden, maar wel een splitscreen en dit is ook big fun. Maar de eigenaren van een Playstation 2 of een Xbox moeten nu ook gaan opletten. Je hebt je standaard deathmathes, Capture the Flag (bag) en Assault mogelijkheden, maar er zijn een aantal leuke modes bij gekomen. Zo heb je Virus: Een speler krijgt een virus en moet andere spelers zo snel mogelijk aansteken om zo het spel te winnen. Of Monkey assistent, waar de slechst scorende speler wordt bijgestaan door een team van aapjes met hele dikke guns. Je hebt ook Shrink, waar spelers steeds kleiner worden, zodat ze moeilijker te raken zijn. De singleplayer mag dan kort zijn, maar de multiplayer maakt een hoop goed!

Maf

Na de singleplayer heb je ook een drie tal leagues waar je in medailles moet verdienen. Je moet dan in verschillende gamesmodes, zoals deathmatches bepaalde opdrachten vervullen. Bijvoorbeeld om goud te krijgen in een Assault missie moet je binnen 4 minuten de basis hebben veroverd of in een deathmatch binnen 2,5 minuut 32 kills hebben. Dit klinkt makkelijk maar de bots zijn van hoog niveau en geven wel degelijk enige tegenstand. Maar de leukste competities waar je een medaille in moet verdienen, zijn de bizarre en maffe challenges.Altijd met een kat willen racen? Dat kan in TS! Of je moet met dozen zombies gaan onthoofden of gaan curlen met een aap! Het kan allemaal. Je kunt het zelf ook de mafste dingen verzinnen door je eigen map te maken. De mapmaker, is gebruiks vriendelijk en je kunt binnen een kwartiertje een map klaar hebben, waar je dan meteen in kunt gaan spelen. Je kunt een bepaalde setting gaan maken, waar wapens liggen, welke vijanden je gaat toevoegen of van diezelfde missie een story missie maken met verschillende doelen die je moet halen. Heel tof allemaal.

Mierenneuken

Geen minpunten? Nou ja, heel soms wil de game wel eens vastlopen. Dit is mij in de 4 maanden dat ik TS in mijn bezit heb ook nog maar vier keer gebeurd toen ik de multiplayer aan het spelen was. Voor de rest is TS: FP een zeer vette shooter die je aangenaam zal verrassen. Misschien is de singleplayer niett bijster lang, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de multiplayer, league en challenges die in de games zit. Hoewel de vorige twee Timesplitters niet goed verkocht, is deze wel goed verkocht en dat vind ik fijn voor de heren en dames van Free Radical Design. Hopelijk gaan ze door met de Timesplitters serie nu ze bij Ubisoft zitten. Ik denk dat veel mensen net zoals ik hopen op een nieuwe Timesplitters.

En als afsluiter: “Its time to split!!!!”

Conclusie en beoordeling

None

Timesplitters hoort absoluut thuis in het rijtje van de beste shooters van 2005. Houd je van shooters met een vette multiplayer en bizarre humor? Dan moet je Timesplitters beslist gaan spelen, ongeacht welke spelcomputer je in je bezit hebt.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Hoeveelheid aan wapens
 • Humor
 • Multiplayer
 • Heel veel speelbare characters
 • Challenges en Leagues
 • Lekkere gameplay
 • Minpunten
 • Hij loopt een enkele keer vast
 • Singleplayer te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer, ik kan niet. Ik woon nog steeds in België :')

 • Jammer dat het niet op hemelvaart of de dag daarna kan :(

  Op woensdag heb ik school. Hoe laat is het btw en waar is dat hoofdkantoor ? :P

 • eindexamens heb ik dan -_-

 • Jammer, Breda vind ik net iets te ver…

 • Ik wil die game heel graag spelen en bovendien ben ik die dag vrij (Echt heerlijk zo'n hogeschool), dus ik meld me graag aan als 'vrijwillger'!

 • dan is mn vriendin jarig :P

 • Examen

 • examen helaas

 • Zou wel handig zijn als er tijden bij staan :P

 • @Wars120

  Ja, precies. Ik kan niet ik heb dan school.

 • Yeuh, ik woon in Breda dus is voor mij lekker dichtbij!  Edit: Bedenk me net dat ik de hele dag naar school moet dan, balen.

 • toevalig woon ik naast breda (A)  ontopic : wist niet dat thq in breda zat… vette shit :D

 • Jammer, ik woon helemaal in Groningen :(.

 • heb vakantie!!! examen net voorbij!!! :D:D:D :PXD

  juist….


 • Helaas midden in mijn examen.

 • Examens.

 • Gunstig, erg gunstig, gna gna! Altijd leuk om die examen-afnemers weer eens te chanteren zodat de mensen die een examen hebben niet naar een member-preview van Red Faction: Guerilla kunnen… *Hijg!*

 • W00T, dit is wel heel cool.

 • Maken school en werk eens een keertje niet uit op een voorgekozen datum, ben ik al bezet. Wordt toch eens tijd voor een minder sociaal leven (neuh hoor).

 • beeke ver

  srry

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren