1. MTV Music Generator 3

MTV Music Generator 3

Gamen wordt met de dag commerciëler. Zo zien we Sony zich massaal op de massa richten met de Eye-Toy en laatst weer met SingStar. Codemasters komt nu alweer met het derde deeltje in de Music Generator reeks. MTV Music Generator 3 is een programma waarmee je je eigen muziek mixes in elkaar kunt draaien. De basis van Music Generator 3 wordt gevormd door de tien liedjes die standaard bij het programma zitten: liedjes van Snoop Dogg, OutKast, Sean Paul, Carl Cox en meer zorgen voor een goede hip-hop- en dance variëteit. Dat klinkt misschien magertjes (en dat is het ook), maar gelukkig biedt MMG3 de mogelijkheid om van je eigen muziek cd’s samples te rippen. Dit is dan ook de bron waar je naar alle waarschijnlijkheid de meeste mixes mee gaat maken. MMG3 zorgt ervoor dat je in elk liedje wat house/trance/club beats kunt gooien.

MMG3 heeft veel oude opties van de oude versie achterwege gelaten; zo is de tweespeler modus, die in de voorgaande versie nog wel aanwezig was, verdwenen. Gelukkig heeft Codemasters hiervoor in de plaats wat nieuwe dingen geïntegreerd. MMG3 bestaat uit twee stukken: de remixer en de studio. Met de remixer ben je beperkt tot het veranderen van het volume van de vier kanalen (drums, bass, riff en vocal), een paar effecten toevoegen en geluiden wisselen. Dit werkt allemaal erg simpel, maar erg beperkt. Met wat vrienden over de vloer is deze optie misschien nog wel leuk, maar voor het echte werk zul je toch echt in de studio moeten zijn.

In de studio zijn de tien aanwezige liedjes in kleine samples opgebroken en op een 24-maat sequencer geplaatst. Met een paar duizend geïntegreerde samples, de tien liedjes en al je eigen cd’s kan er heel wat af gemixed worden. De beatbox helpt je nieuwe drumlijnen te maken (op één balk jammer genoeg) en door die met je eigen liedjes te mixen kun je best wat creativiteit tevoorschijn toveren. Jammer genoeg is er geen microfoon ondersteuning die voor wat toffe samples (en gameplay) had kunnen zorgen. De extra opties zoals reverb en delay zorgen ervoor dat je in de studio heel wat met je liedjes kunt doen.

MMG3 heeft de beste visuele stijl voor de spelcomputers. Bijna alle gelijkwaardige programma’s zijn simpele, niet werkende PC conversies die ervoor zorgen dat het op kinderspeelgoed lijkt. MMG3 is echter strak, modern en gebruiksvriendelijk gemaakt en laat zich makkelijk besturen door middel van de D-pad. Je selecteert gekleurde en gelabelde blokken met de richtingsknoppen, die ervoor zorgt dat je steeds dieper in de muziekarchieven van het programma geraakt. MMG3 ziet er uit als een echt muziek mixprogramma.

MMG3 biedt genoeg voor de persoon die af en toe voor zijn plezier een leuke mix in elkaar wil draaien. De opties die het biedt zijn verassend effectief, maar verwacht hier niet een nieuwe Fatboy Slim of DJ te worden. Door het rippen van samples en goed gebruik te maken van de overige opties is het wel mogelijk om de tien liedjes compleet om te bouwen. MMG3 is echter gelimiteerd; sommige opties hadden veel beter uitgewerkt kunnen worden en ook de afwezigheid van een online optie is een gemiste kans. Was het niet prachtig geweest als je maandelijks nieuwe samples en liedjes van het net kon plukken en de muziek van andere “spelers” kon beluisteren, zo niet verbeteren?

Conclusie en beoordeling

MTV Music Generator 3: This Is The Remix is niet bedoeld voor personen die een toekomst als beroemde DJ nastreven. Voor de personen die graag wat muziek op hun Xbox of PlayStation 2 willen produceren is het de beste mogelijkheid. Mensen die meer willen zullen moeten wijken naar de krachtigere en veel duurdere programma’s voor de PC. Je zou kunnen zeggen dat MMG3 voor een professionele DJ is wat NBA Live voor een professionele basketballer is... Aardig, maar niet meer dan dat.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Visuele stijl
 • Nieuwe opties
 • Minpunten
 • Niet krachtig genoeg
 • Geen online optie

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Lijkt me best leuk, maar houd het wel bij m'n draaitafels ;)

 • ik heb MMG2 op de PS2 gespeeld dat vond ik wel een leuk "spel". Het lijkt me vooral leuk om je eigen muziek te mixen. jammer dat er geen online optie inzit.

 • @Snakesonic, dat is een gemiste kans, die vrij logisch zou zijn geweest en stom dat ze het er niet in hebben gestopt.

 • kheb een draaiplaat:P

 • Dit soort spellen lijken me echt zaad op consoles. Beperktheid is te groot, en als je dan klaar bent, dan kan je er niks mee, niet op je pc zetten ofzo (als dat wel kan is dat een pluspunt). En duurdere programma's op de pc, als ze hier 70 euro voor vragen, en op de pc veel betere programma's als Magix voor 50 euro…

  En zowieso, waarom MTV, nee, ik heb het niet op dit soort spellen op consoles en niet op MTV, waardoor ik hem lekekr laat liggen.

 • Ik denk dat dit gewoon een game is om wat meej te prutsen..verder niets

 • rotzooi…  Als je muziek wil maken doe je dat met Cubase of Cakewalk. Niet met zo'n zaaddodend product als dit. Is misschien leuk voor mensen die geen muziek kunnen maken, maar die mensen raad ik aan het dan ook gewoon niet te doen.

 • Junkie XL gebruikt deze toch ook ?? ;)

 • deze game is echt voor een heel klein groepje mensen en ik hoor daar niet bij

 • Geef mij maar FRUITY LOOPS!!!

 • Dat denk ik ook ja :).

 • FRUITYLOOPS!!!!! hehehe iemand nog fruityloops liedjes uitwissele? :)  zie niet vaak mensen die met fruityloops kutte

  @eng—-> lol conversaties :D • music 3000 is egt veeeel beter en leuker !!!!!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren