1. Spider-Man 2 (NGC)

Spider-Man 2 (NGC)

Nu ben ik blij dat ik een neefje heb die ook een gamecube heeft. Waarom? Ik koop dit goede spel en hij koopt dat goede spel. Dan leen ik die van hem dus. Zo nu en dan koopt hij een prutgame. Geldt dat ook voor spiderman 2?

Spin bijt man. Spinnenman!

De spiderman serie (ook al zijn er maar 2 uitgekomen) is gemaakt naar de gelijknamige film. In de eerste film werd peter parker ,oftwel de toekomstige spiderman, gebeten door een radioactieve spin. Er gebeurt iets vreemds met zijn DNA en hij merkt de gevolgen. Peter parker ,afgekort p.p., wordt dus spiderman en bevecht hij het kwaad. Zo ook de Green Goblin in de eerste film en game. In dit verhaal gaat het over een docter ,docter Octavius, die een uitvinding heeft gedaan en p.p. is uitgenodigd voor een soort van preview. Met mechanische armen werkt hij aan die uitvinding. Dan gaat er echter iets mis en p.p. rent weg om natuurlijk spiderman te worden. Hij probeert iedereen te redden maar de vrouw van doc ock (scheelt typen :p) gaat toch dood. Natuurlijk zindt doc ock op wraak ,hij is nu half onder controle van die mechanische armen, en sindsdien staat hij bij de dark side.

Springen, slingeren en klauteren

Spiderman is een echte atleet. Welke superheld is dat niet. Hij springt zomaar over een huis heen en hij slingert aan zijn web met een snelheid waar een normale spin jaloers op zou zijn. Natuurlijk kan een spin ook op de muren blijven zitten door superkleine klauwtjes. Zo heb je nog vele andere acties zoals muurrennen en vijanden aan een lantaarnpaal laten hangen. De meeste van die acties kan je niet zomaar uitvoeren. Je moet dat eerst in de lokale spinnenshop ('tis New York hè)kopen. Je betaalt niet met dollars maar met hero points. Dat zijn punten die je krijgt als je iets goeds doet zoals een baddie in elkaar slaan, maar ook een ballon naar een kind brengen. Hero points zijn ook nodig om het spel uit te spelen. Maarja, om het even kort te zeggen: vele moves wat zeker een pluspunt is.

Is het een spin? Is het een man? Nee, het is spinnenman!

Doelen op het eind?

Een echt doel heb je niet in dit avontuur. Je hebt behalve wat story mode missions een keuze waar je naar toe gaat in die o zo grote stad, New York. Je mag kiezen waar je naar toe wilt. Help wat burgers in nood, doe een klusje voor het krantje 'The Daily Bugle' waar je voor werkt en breng pizza's weg. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat het hele verhaal uit side-quests en minigames bestaat. Het spel is verdeeld in hoofdstukken en in het pauzemenu staat wat je moet doen. Verdien zoveel hero points, ga naar je appartement en doe een klusje voor de Daily Bugle. Of dat een pluspunt of een minpunt is weet ik niet. Wat zeker een minpunt is is dat de missies die je moet doen om de lokale burger te helpen na een tijd vervelen. Ze verschillen wel maar eigenlijk bestaat het uit 4 hoofddoelen:

1. Versla de badguys (lijkt me duidelijk)

2. Breng of red de burger (Naar het ziekenhuis of van een gebouw af halen)

3. Stop die auto (hè, je gaat veels te snel)

4. Kom daar zo snel mogelijk (Mary Jane wacht op mij)

Je hebt het gevoel dat er niet veel variteit in zit. In het begin lijkt het heel groot. Later heb je het wel gezien. Algemeen gezegd: levensduur

Sounds en Graphics

Ik ben niet echt tevreden over de geluiden. Het 'oomph' geluidje en het uitschieten van wat web valt nog mee. Maar het spannende geluidje valt heel vaak weg, terwijl ik dat juist bijna de hele tijd wil horen. Nee, het ligt niet aan de tracks, het ligt aan wanneer ze gespeeld worden.

Over de graphics ben ik half tevreden. De wereld is wel groot en daar moeten waarschijnlijk wat graphics voor worden opgeofferd. Bv, ik zoek een zwart gebouw ( het Osbourne gebouw( nee niet van die freak)) waar geen licht aan is ('s nachts). Nou zie ik in de verte een gebouw zonder licht aan. Kom ik wat dichterbij gaan de lichten ineens aan. Tja, ik zal dit geen pluspunt noch een minpunt noemen.

Pruts of ownage

Ik zeg beiden. De balans tussen graphics, sounds en gameplay is erg... raar. Desalniettemin is dit een verslavende game. Maar het gevoel dat je krijgt... leeg. Maar een 7- vind ik zeer op z'n plaats.

Conclusie en beoordeling

Vrijheid a la GTA, maar dan veel korter. De balns tussen essientiele dingen zoals graphics, sounds en gameplay is ver te zoeken. Helaas... Maar er is iets met het spel. Een zogenaamde x-factor. En dat maakt het verslavend. Hoe? Vraag dat maar aan de kerstman.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • moves
 • vrijheid
 • Minpunten
 • levensduur
 • sounds

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vette bundel, 2 controllers is altijd handig

 • Mooie bundel, Infamous wordt ook beloond met 9+ dooor IGN.

 • De linkse staat volgens mij ook al op bol.com.

 • inFamous bundel is al weken bekend. Staat ook al op budgetgaming.nl

 • zucht …. drop de officiële prijs zonder game naar 349,- daar zijn de klanten veel gevoeliger voor zootje ongeregeld.  mooie bundels daar niet van.

 • Ik ben heel blij met die bundels. Die Ratched game wil ik zeker wel. En een boel mensen die bundels kopen willen dat spel juist er niet bij, maar leek het gewoon leuk! En dan zo'n game goedkoop 2dehands op de kop tikken. :-)

 • Wel 2 vette bundels ;)

  Maar de meesten hadden liever een prijsdaling gewild? :P

 • Die Ratchet & Clank bundel is wel nice, maar die van Infamous vind ik wat minder.

 • Aankomende e3 dus nog geen price-drop lijkt het..

 • die ratchet and clank is toch een klein spel, ik zou dan voor die met infamous gaan

 • Ze konden beter ratchet and clank tools of destruction erbij doen ipv quest voor booty aangezien qfb het vervolg is van ToD.

 • Er word hier veel gesproken over een prijsdaling. Dat is op zich goed voor de consument maar er moet wel een duidelijk prijsverschil blijven tussen de 360 en de ps3. Ik bedoel dat kwaliteit een prijs mag hebben. Als Ferrari een auto voor een volkswagenprijs gaat verkopen ga je ook nadenken over de kwaliteit van het ding. En laten we eerlijk zijn, de 360 haalt het kwalitatief gezien gewoon niet bij de ps3. Vandaar. En NEE ik ben geen fanboy van Sony! Ik heb alle consoles in huis dus dat ligt hier NIET aan ten grondslag.

 • terecht met die rachet & clank bundel goedkoop spel maar krijg je er wel 2 controllers bij slim van Sony

 • Netjes, maar zou ik zelf toch voor de Killzone 2 bundel gaan.

 • Opzich best aantrekkelijke bundeltjes, maar ach, heb al een PS3 :P

 • Die Ratchet and Clank-bundel zag ik een paar weken geleden al staan bij bol.com. Er stond alleen nog geen plaatje bij.

  Die Ratchet and Clank bundel is wel nice.

 • @ Gebbetje : het verschil tussen beiden is allesbehalve zo groot als tussen volkswagen en ferrari. We spreken hier eerder over Audi tegen Mercedes waarbij de Mercedes momenteel veel te weinig laat zien wat hij beweert meer in huis te hebben.

 • op whekamp of bol.com stond ook die infamous-bundel dus die zal wel degelijk uitkomen.

 • vet

 • @Gemini  Ok, daar kan ik me ook wel in vinden :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren