1. Resident Evil 4 (NGC)

Resident Evil 4 (NGC)

Bonzend gaat je hart te keer, als je het spel om een uur of half 10 s’avonds aanzet. Je selecteert “New Game” en een stem zegt uberstoer Resident Evil 4. Je wordt getrakteert op een ingame filmpje, die het verhaal vertelt van een oude bekende voor Resi-Fans, Leon S. Kennedy. Hij vertelt hoe 6 jaar geleden de Umbrella coperatie het T-virus losliet op Raccoon City en mensen in zombies muteerden of in andere gedrochten. Hij denkt dit allemaal achter zich hebben te gelaten. Hij is voor de regering gaan werken en mag op zoek naar de vermiste dochter van de President. Maar je kunt het al raden: Leon mag zijn borst weer nat maken voor een nieuw zenuwslopend avontuur!!

Het moment dat je Leon mag besturen, zie je wel een heel donker spaans dorpje.

Capcom heeft mensen naar Europa gestuurd om de sfeer te proeven. Volgens mij hebben de beste Japanners een vlucht te ver genomen en zijn naar het Oostblok gevlogen. Maar dat terzijde. De omgeving is grimmig en natuurlijk voor het eerst sinds Code Veronica X, (De Cube Resi’s 1 en 0 hadden ook stilstaande omgevingen, maar wel heel vet) driedimensionale omgevingen. Je komt aan bij het rand van het bos en je ziet een huisje, dat wel zijn langste tijd heeft gehad. Je gaat het natuurlijk onderzoeken, maar een schaduw houdt je in de gaten......

Not again

Je komt binnen en een Spaans boerke kijkt je venijnig aan. Je haalt een foto te voorschijn van Ashley en toont het aan de man. In het Spaans zegt hij wat Leon hier moet, dat hij een eindje moet opflikkeren. Leon, de gentleman die hij is, gaat weg maar hij wordt op een niet vriendelijke wijze afgezwaaid, met een bijl namelijk. Leon schiet de pummel neer en buiten hoort hij het gepiep en gebots van auto’s en maten van de heer die Leon heeft neergeschoten, verzamelen zich buiten om het huis. Leon ruimt deze gasten ook op en vervolgt zijn weg naar het dorp, waar een van de agenten die hem heeft afgezet bij het bos, aan een spies zit te branden. Niet lang nadat je het dorp binnen bent, wordt je ontdekt, de dorpsbewoners belagen je met hun boerenwapens en je verschuilt je in een huis. Je barricadeert de deur, maar toch weten ze een manier om binnen te komen. Gelukkig heb je de good old shotgun gevonden die je beschermt. Ze komen via het dak, via het raam, overal. Je schiet er een paar neer met de handgun, maar je wordt gegrepen en op de grond gesmeten en switcht naar de shotgun. Je weet er een aantal op de grond te krijgen. Achter je staat een ladder en die duw je van het raam af. Zo, dat je probeer je niet nog een keer. Die grijns verdwijnt al gauw van je gezicht als je het geluid hoort van een ronkende kettingzaag en dat je je maar amper kunt omdraaien en je belager je kop je van romp eraf flikkert. Morsdood.

Vijand

Dit gebeurt iedereen als ie voor het eerst de game speelt. Je merkt meteen dat

belangrijkste verandering is dat er geen zombies meer zijn in de game. De ondoden worden vervangen door mensen, of wat er nog van over is. Deze mensen zijn geinfecteerd door een mysterieus virus. Dit virus is ontwikkeld door een meneer die Sadler heet en de plaatselijke bevolking leidt als een soort sekte. Het liefste heeft ie je dood en moet je vechten voor je leven. De vijanden zijn vooral de mensen, die zich slim gedragen. Ze zullen op je afrennen, kogels ontwijken en je zelfs omsingelen. Dit is zo beangstigend, omdat je meteen door een groepje wordt aangevallen en je zo druk bent met het schieten wat er voor je loopt, dat er zomaar achter je een aantal vijanden je ook zo kunnen pakken. Dit is vooral spannend als je het geronk van een kettingzaag hoort of een kop is geexplodeerd en je hoort een slijmerig geluid. Het moge duidelijjk zijn, ze zijn levensgevaarlijk.

En dan het andere gevaar: De eindbazen. Ik heb in tijden niet meer zulke moeilijke eindbazen voor mijn kiezen gehad. De eerste, een gemuteerde waterhagedis zal je even laten zweten. Je moet het gedrocht a la Moby Dick harpoenen, om het dood te krijgen en je moet oppassen dat het je niet uit je bootje stoot. Ten tweede heb je El Gigante, een reus die alles verplettert wat hij ziet. De bazen versla je niet zomaar!!

Gameplay

Ik praat niet over de graphics: Deze zijn magnefiek, briljant, overweldigend.

Dat kan iedere malloot zien dus ik besteed er geen aandacht aan, want het is duidelijk dat RE 4 de mooiste graphics heeft. Zo,dat was dat.

De belangrijkste verandering: De besturing. Waar in de vorige Resi’s een nogal statische besturing was, is deze vervangen door een veel dynamischere besturing. Je kunt gewoon naar links en rechts lopen zoals het hoort, naar voren en achteren lopen zoals de bedoeling is.

Inplaats van dat de camera op een vaste plaats staat, volgt het Leon op een wat schuine schouderhoogte. Als je je schietijzers trekt, zal de camera inzoomen en kun je richten. Het richten is ook makkelijker gemaakt, op elke gun zit een laserpointer. Zo heb je meer kans op headshots. En ook een verademing: de trage deur-animaties zitten er niet meer in. Er zijn natuurlijk nog laadmomenten, maar die duren absoluut niet lang. Je hebt ook momenten in de game waar Ashley je volgt. Ze zal je niet in de weg lopen, maar het is noodzaak dat je haar beschermt. Je kunt Ashley commando’s geven als dat ze moet blijven staan of zich moet verstoppen. Dit werkt goed, dus niks op aan te merken.

Items, maar dan beter

Ook een pluspunt is dat de itembox is vervangen door een briefcase. In deze briefcase worden je wapens, ammo en healingitems geplaatst. Daarnaast neem je ook items mee die veel geld waard zijn, schatten. Die kun je verkopen bij een figuur die het blijkbaar koud heeft en een Australisch accent heeft!? Maar je verzamelt geld (die vijanden ook laten vallen) en daarmee kun je nieuwe wapens kopen en up-graden. Dit systeem werkt super goed. Als je de beste wapens hebt moet je het wapen ook nog sterker maken. Deze up-grades variëren van hardere impact waarde van je wapens tot dat er meer kogels in je wapen kunnen.

Beste Game

Resident Evil 4 is de beste game van deze spelcomputergeneratie. (Totdat een zekere elf deze titel gaat overnemen) Waarom? Met veel liefde en zieke shit die uit Shinji Mikami’s team hersenen is voort gekomen hebben ze deze game gemaakt. Van de kleine details zoals vissen die in het water zwemmen, mist, de regen die net echt lijkt en de vijanden die je laten beven van angst maakt deze game in alle mogelijke manieren die ik kan bedenken een topper. Nu, na 6 maanden dat ik de game heb pak ik hem eens op om me te vergapen aan het kasteel van Ramon Salazar, waar duivelse priesters me met hun duivelse gebeden me de dood in willen jagen en de achtervolging van het wanstaltige monster Verdugo me nog steeds angst inboezemt.Waar op cd 2 de meest irritante vijand zowel dodeijke vijand de Regenerators met hun rare gehis me dood willen bijten en waar Jack Krauser zich onoverwinnelijk acht. Hier kunnen Halo 2, GTA: San Andreas, Halflife 2 of een andere titel niet tegen op. Resident Evil 4 is veruit hun meerdere en dat zullen ze moeten respecteren.

Resident Evil 4 is een van de beste games ooit.

Conclusie en beoordeling

None

Vette game en beste van deze generatie, daar kan geen GTA SA, Halo 2,Halflife 2 of wat anders tegenop. Vette game.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Eindbazen
 • Wapensysteem
 • Sfeer
 • nieuwe controls
 • Minpunten
 • Je moet tot s'avonds wachten om
 • de game vol te ervaren

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ze zijn weer duidelijk daar. Als ie nou is de fouten noemt die hij specifiek bedoelt.

 • volgens mij hebben alle dice / battlefield games het heel aardig gedaan op de consoles…toch ?

 • GOED ZO mare ben nu een console gamer heb jaren pc shooters gespeeld! vind suf om te zeggen dat console gamers mindr zijn! misschien 99.9 % maar ik niet ;-)

 • Ik heb nergens last van ondervonden met Bad Company. Maar ze moeten niet denken dat console gamers minder zijn in shooters.

 • Kan wel wezen maar ik heb me prima vermaakt met die game. Ik vond de multiplayer zelfs beter dan die van CoD 4.

 • AT bgraafland

  Ik vind dat ze het inderdaad aardig hebben gedaan. Ikzelf vond BF:Bad Company erg leuk om te spelen!

 • Hopen dat deeltje twee leuker word! Met daarbij battlefield 1943!  Het enigste nadeel bij de battlefield reeks zijn toch wel de spawn points in de multiplayer ik hoop dat ze hier wat goeds voor verzinnen!

 • Er is helemaal niets mis met Battlefield Bad Company.. maar he! Mij hoor je niet klagen als ze deel 2 verbeter!

 • Ze zitten waarschijnlijk in een gezamenlijke depressie ofzo haha! Laat het tweede deel maar komen emo's!

 • ik vind bij BF:BC erg jammer dat de verbindingen zo slecht kunnen wezen, je schiet je complete magazijn leeg op iemand en hij gaat niet deaud en schiet 2 kogels met een pistol en daar lig je…. en spawn killers zijn ook echt niet tof. Ze zouden mensen die spawnen een 3 of 5 sec onschendbaarheid moeten geven.

 • @ DeftonesJP…  CoD4 ruleert wel het multiplayer universum. Zelf ook BC kapot (letterlijk) gespeeld maar CoD4 blijf ik gewoon spelen. Die gameplay is zo sterk vooral met het nieuw ingevoerde Hardcore Headquarters.

  Even on topic weer, BC2 lijkt ook door dit bericht een topper te gaan worden.


 • AT carnage81

  Dat is een kwestie van de game balanceren. Dat zijn kleine dingen die natuurlijk erg belangrijk zijn, maar makkelijk opgelost kunnen worden. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat dit bij BF:BC 2 beter gaat.

 • Ik vond de humor soms erg storend.

 • ik vond dit spel op het 1ste gezicht WAUW.

  maar toen had ik het na 2 weken verkocht xD

 • Battlefield Bad Company voor de PS3 is de enige game die mij echt lang heeft kunnen boeien qua online multiplayer. Langer als Killzone 2 in iedergeval…

 • Ik vind dit een onterecht excuus! Ik vond BFBC namelijk echt een topgame waar niets op aan te merken was, aangaande \"het niet serieusnemen van de consolegamer\".

 • Vind BFBC echt een hele goede game, mankeert niks tot weinig aan.

 • Geen problemen ondervonden hoor met BF:BC. Maar vind wel goed om te zien dat ze toegeven dat ze fouten hebben gemaakt. Sommige bedrijven zullen dit niet zo snel toegeven of iets dergelijks.

 • was ook wel goed, maar veelste kaal. De huizen waren leeg en zagen hetzelfde uit en de spawnpoints zijn niet altijd even goed. Meer MP modi kon ook best wel erbij

 • Ik heb hem bij een vriend gespeeld en ik vond er niets storends aan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren