1. Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS (NDS)

Countdown: 57 days till Mario Kart DS hits Europe

Al lang van tevoren werd er naar uitgekeken: Mario Kart DS. Één van de weinige toppers in de toch redelijk magere line-up van de DS. De fans konden niet wachten, zeker omdat er dit keer was aangekondigd, dat het spel online zou gaan! Een week na de release is iedereen stevig aan het spelen, terwijl Gymmo zijn recensie schrijft. Is ook deze vijfde Mario Kart een niet te missen titel voor DS-bezitters?

Mario Kart DS

Zodra je begint te spelen, merk je dat de game zijn naam weinig eer aandoet. Het enige ‘’DS’’ is dat het onderste scherm als kaart wordt gebruikt. Niet dat dit een probleem is, maar een andere naam voor de game was logischer geweest.

Maar ook de rest van de game is vrijwel hetzelfde als de andere Mario Kart games. Een dosis nieuwe banen, wat nieuwe characters en klaar is Kees. Maar het speelt wel als de beste! Er zit geen analoge stick op de DS, maar de D-pad doet daar nauwelijks voor onder. Items hebben een minder prominente plaats gekregen, zodat de nadruk wat meer op racevaardigheid ligt, in tegenstelling tot Double Dash.

De banen

Deze Mario Kart bezit een recordaantal van 32 banen. 16 banen zijn nieuw en de andere 16 zijn kopieën van banen uit eerdere Mario Kart’s. De nieuwe banen zijn leuk ontworpen en rijden lekker. Wel jammer is, dat er nauwelijks shortcuts en geheime wegen in zitten.

Het porten van vroegere banen is een leuk idee geweest van Nintendo. Jammer is dan weer wel, dat vooral de saaie banen zijn overgenomen. In plaats van de uitgebreide banen met lastige paadjes en veel interactie met ‘’decorstukken’’, zijn de meeste de wat makkelijkere banen met brede wegen en nauwelijks moeilijkheden om voor uit te kijken.

Singleplayer

Grand Prix

Race tegen zeven andere computers in een 4-banen toernooi! Deze modus speel je vooral om dingen te unlocken.

Time Trial

Probeer je beste tijden neer te zetten! Leuk is dat je ditmaal geen extra geheugen nodig hebt om ghosts op te slaan. Voor elke baan kun je er één opslaan ( in totaal 32 ghosts dus ) en daarnaast kun je ook nog tien ghosts van anderen downloaden!

Versus en Battle

Eindelijk! Nu ook tegen computers te spelen! Leuker is natuurlijk om tegen zeven vrienden te spelen. De battle maps zijn goed ontworpen, leuk is ook dat je met vijf ballonnen begint, maar met maar één ballon van start gaat. De rest moet je via de mic opblazen.

Mission

Een nieuwe optie in dit deel is de mission-modus. Het zou een geinige toevoeging kunnen zijn, maar de missies die je in deze modus moet spelen ontberen elke vorm van originaliteit. Het zijn allemaal missies met opdrachten als ‘’versla hem in een race’’, ‘’pak die muntjes’’, ‘’eindig binnen de tijd’’ en die kunnen niet lang boeien.

Multiplayer

Draadloos multiplayer is mogelijk tot acht spelers, dat is een leuk, als je zoveel mensen kent. Je kunt ook met mensen spelen die Mario Kart DS niet bezitten, via download play, ook tot acht spelers! De downloaders zijn dan wel verplicht om met Shy Guy te spelen en er zijn maar acht banen beschikbaar, maar dat mag de pret niet drukken!

Online

Online is dé grote vernieuwing in deze Mario Kart. Helaas is de organisatie van het hele gebeuren bagger. Hier mag even opnieuw naar gekeken worden, want het werkt voor geen meter. Om te beginnen moet je wachten op tegenstanders. Lang wachten. Hoewel er toch veel tegenstanders online zijn, duurt het een eeuwigheid voordat er tegenstanders op komen dagen. Vaak race je maar tegen één of twee personen, omdat er niet meer tegenstanders gevonden konden worden. Dan heb je nog dat er vaak gedisconnect wordt tijdens het spelen. In het begin denk je nog dat er vaak door de tegenstanders gedisconnect word, maar al gauw blijkt dat er regelmatig fouten op het scherm verschijnen, terwijl er niemand gedisconnect heeft! De server maakt ook gewoon fouten! Dit disconnecten is extra hinderlijk, omdat uitslagen pas bewaard worden nadat er vier races zijn gereden.

Samengevat moet er nog heel wat aan Nintendo-online gebeuren voordat het echt leuk wordt.

Tragisch online verhaal

Koning Mariokart Gymmo speelt niet veel online, maar áls hij speelt, dan wint hij!

Na vele potjes met een mooie score van 0 losses, begon hij aan een nieuw potje tegen 2 anderen.

Koning Mariokart Gymmo had de eerste twee races gewonnen, toen de boodschap ‘’communication error’’ op het scherm verscheen.

Weg was de race!

Toen KMG even later weer bij zijn resultaten keek zag hij staan: 2 losses.

Nintendo-online, een waar feest.

Conclusie en beoordeling

None

Super Mario Kart speelde ik jaren. Mario Kart 64 speelde ik maanden. Mario Kart: Double Dash speelde ik weken. En Mario Kart DS? Tsja, eigenlijk is het gewoon precies hetzelfde als de eerder genoemde games. Alles is erg leuk in dit spel, maar niks is echt nieuw. Als Mariokart veteraan heb ik het na een week allemaal wel gezien. Online zou natuurlijk de nieuwe uitdaging kunnen zijn, maar dat is huilen met de pet op. Nieuwkomers in de gamewereld zullen veel lol beleven aan deze titel, maar Mariokart oudjes moeten zich afvragen of deze herhalingsoefening € 45,- wel waard is.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Mariokart, het blijft leuk
  • Multiplayer
  • Minpunten
  • Weinig nieuws
  • Online is zeer slecht

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren