1. Arc: Twilight of the Spirits (PS2)

Arc: Twilight of the Spirits (PS2)

Arc Twilight of spirt in feb 2004 kwam dit spel uit voor de ps2 het is gemaakt door sony.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in een tijd waarin er 2 rassen zijn de humans en de deimos. De humans en de deimos hebben oorlog en het is voorboden als deimos met een human om te gaan. Het verhaal begint waneer Kharg vecht met Lloyd ze trainen samen lloyd leert vanaf dat kharg klein is hem om te vechten met zwaarden Kharg verslaat Lloyd. Dan moet je een opdracht voor hem doen dan gaat zijn dochter Paulette mee om je te helpen. Het is jouw missie als Kharg om de Humans te beschermen. Voordat je met Kharg vertrekt van huis om de mensen te helpen krijgt hij van zijn moeder Lady Nafia een spirt stone(the wind stone) Die door de helft is. Op je weg in het spel kom je allemaal ander mensen tegen die met je mee gaan met hun eigen wapens en moves.

Dan speel je ook nog met Darc hij is een deimos. Iedereen noemt hem deimos wannabe omdat hij een mensen gezicht heeft en een deel van ze lichaam mensen huid en ander deel deimos. Hij vlucht met zijn vader Windalf voor drykar(monsters) die achter hun aanzitten. Ze weten te ontsnappen maar dan gaat ze vader dood. Hij begraaft zijn vader met een vreemd object blijkt later ook de (windstone te zijn de ander helft)Darc is Slaaf van Geedo. Geedo is een oud vrouwtje met krachtig magie. Ze heeft Darc iets om ze nek gegeven om hem in bedwang te houden als hij niet luister dan sluit ze dat ding en dan kan hij stiken. Je komt snel met Darc Delma tegen ze bewondert je kracht. Als snel komt het verhaal opgang en gebeuren er allemaal dingen met Darc dat je uit Geedo's greep kom.

Er blijkt later een organisatie genaamd Dilzweld army achter de spirit Stone te zitten om de wereld te veroveren.

Spirt stone's

zijn stenen met magie. Er zijn totaal 5 van die stenen en Khar en Darc hebben allebei de helft van de Wind Stone. Ze zoeken allebei de ander stenen. de Dilzweld army hebben als hij het verhaal begint al 1 earth stone. Als je alle stenen bij elkaar hebt dan krijg de sterkste kracht wat je hebt.

Deimos

Zijn monster die na de evil ruler zijn gekomen ze hebben oorlog met de Humans en hun kunnen magie gebruiken in de plaats van speciale movies alleen darc kan ze allebei omdat hij halfs is.

Humans

Zijn gewoon mensen zijn in oorlog met de deimos en hun kunnen wel special moves gebruiken maar geen Magic behalve kharg kan dat.

Gameplay

lekker simpel het is turned bassed( je vecht steeds om de beurt kan je aanvallen) en voor de rest al veel rpg is het praten met mensnen en vechten.

Sound

Is niet de beste die er bestaat heel vaak heb je geen voice alleen in filmpje maar die zijn er niet zovaak. En de muziek is wel moooi past bij de wereld waar in je speelt.

Grapichs

Ze zijn niet heel erg mooi maar ook niet lelijk ik vind het allemaal wel scherp genoeg eruit zien.

Speelduur

Vind ik niet lang je kan hem binnen de 50 uur uit spelen en dat is wel lang maar best wel kort voor een rpg.

Replaywaarde

dan moet je het spel echt vet hebebn gevonden om weer opnieuw te beginnen eenmaal als je het heb uitgespeeld krijg je een new game+ dan heb je heel veel items en shit enzo is wel leuk maar je speelt wel de zelde story alweer

Conclusie

Ik vind Arc twilight of spirit leuk,goed,geweldig en verhaal sprak me wel aan. alleen jammer genoeg is de replay waarde niet te hoog en is de speelduur wel te kort maar voor de rest zullen alle Rpg fans van dit spel genieten

Conclusie en beoordeling

Het is een goede game ik zou zeggen koop hem als je hem ergens als je hem al budget titel ziet vooral rpg fans moeten hem kopen. alleen hij is niet perfect door de levensduur en replay waarde
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Verhaal
 • gameplay lekker simpel
 • storys
 • goede rpg
 • muziek klinkt
 • geweldig
 • Minpunten
 • levensduur
 • Te kort
 • te weinig voice over maar dat heb je meestal bij rpg

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vond er niet zoveel aan de trail, deed me denken aan de ninja turtles op de gameboy.

 • jjjahhwellll, spelletje is alleen voor tussendoor leuk om te spelen . :-)

 • Dit is volgens mij de wat mindere versie in de serie of zit ik er naast?

 • Waarom knallen ze al die oude (lelijke) meuk op xboxlive? Er zijn diverse games geweest dat het veel beter kan. Eerst sega met al die pixelpoorts en nu dit!

 • Ik speel die rottende nostalgie meuk ook niet. Er zijn waarschijnlijk veel oudere mensen die dat wel doen. Of het maken (lees: poorten)van zon titel kost maar weinig.  Ik snap iig niet dat je een xbox360 komt om daarna dit soort crap erop te spelen ;). Maja i dont judge the people that do.

 • kom op zeg, dit is een echte arcade klassieker, die heeft me nog aardig wat florijnen gekost….ik heb de md collectie al gekocht en dat was voornamelijk voor deze, je moet hem overigens eerst vrij spelen via een ander shinobi deel dat een stuk minder boeiend is….

 • @ Ramirez : nee dit is het originele waar de rest op volgde. bovendien is dit de arcade-versie en niet de megadrive-port die een pak minder was.  Ik snap iig niet dat je een xbox360 komt om daarna dit soort crap erop te spelen ;). Maja i dont judge the people that do. yes you do :p  o.t. 20 jaar geleden speelde 'k deze uit zonder een leven te verliezen, ik zie het me nu niet zo dadelijk meer nadoen :-/

  Waarom ze dit echter los buiten de md-collection op xbla zetten is me een raadsel • Jeuh Naruto.. ow nee toch niet

 • dit is echte trial & error. was er verslaafd aan heb zelfs men moeder bedrogen om te kunnen spelen. ik hoef em niet, heb em al via de mame emulator. maar zelfs dan is het nog een fucking moeilijke game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren