1. Battlefield 2: Modern Combat (PS2)

Battlefield 2: Modern Combat (PS2)

EA's Battlefield-reeks kent al jaren succes op de PC en lijkt nu ook op de PS2 brokken te gaan maken. Heel even dacht ik aan een lauwe conversie, maar wat ze klaar hebben gespeelt overtreft alle verwachtingen.

China VS NATO en omgekeerd

Het verhaal van Modern Combat gaat over een conflict tussen China en de NATO, ze willen namelijk allebij eigenaar zijn van een olierijk gebied in Kazachstan. De game bestaat zo ongeveer uit 20 missies, je vecht zowel aan de kant van de NATO en van China. Tussen de missies door word het verhaal levendig gehouden door tussen filmpjes over het confilict, dit zijn een soort CNN niews filmpjes(deze zijn niet zo denderend). Aan het einde kan je kiezen voor welk kamp je wilt vechten, zo kan je de game dus 2x uitspelen(al vind ik het wel jammer dat er geen grote finale is)

Ter land, ter zee en in de lucht

Net als op de PC is het mogelijk om tussen verschillende eenheden te kiezen. Elke eenheid heeft weer zijn eigen specialiteiten, zo heeft bv de sniper(mijn favoriete eenheid) een luchtdoel raket om helicopters uit te schakelen. Alle eenheden kunnen wel alle voertuigen besturen, en dat zal je zeker doen. Zo kan je in tanks, jeeps, amfibievoertuigen, helicopters en boten, alleen de straaljagers ontbreken(jammer).

Hot Swap

Wat heel cool is, is dat je op elk willekeurig moment in een andere eenheid kan verplaatsen(de Hot Swap). Het eninge wat hier voor nodig is, is dat je de andere eenheid in je gezichtsveld hebt staan. Met eendruk op Vierkantje houd de game even stil en wordt je super snel naar een andere eenheid verplaatst. Zo kan je van een soldaat op de grond overstappen naar een sniper op het dak, dan weer naar een helicopter in de lucht en dan weer naar een jeep die over de weg scheurt.

Upgraden

Na dat je een missie hebt gehaald kan je je team upgraden, hoe hoger je score hoe meer je kan upgraden. Je score wordt bepaalt door 5 categoriëen; score, time, style, accuracy en loses. Bij de eerste 4 kan je een ster verdienen, bij de laatste kan er maximaal 2 afgaan. Hoe meer sterren hoe hoger je rang en (je voelt hem al aankomen) hoe beter je upgrades. Ook heb je bepaalde callenge opdrachten, dit zijn geen gewone gevechten maar bijvoorbeeld: baan je een weg al Hot Swapend door een level of maak zoveel mogelijk shotgun kills.

Online

Zo als je waarschijnlijk al wist is dat deze game gemaakt is met online gaming in het achterhoofd. Online kan je met maximaal 24 spelers op een server, en dus is het mogelijk om lekker hectische oorlogen te voeren zonder dat je echt gewond kan raken. Daarom denk ik dat dit ook maar de eenige game is die Socom 2 van zijn troon kan stoten als het om de online gaming van de PS2 gaat. Wie weet is dit 'de game' die sony's adapter rood gloeiend gaat maken.

Niet perfect

De game maakt gebruik van de befaamde 3d engine, die prachtig werk levert qua detailering, omgevingen en physics. Maar als je in een helicopter vliegt merk je duidelijk heet einde van de draw distance op(al komt hierdoor nooit de gameplay in de war). Ook de ontploffingen hadden beter gekund, die verdwijnen nou in een wolkje stof. Maar als je daar niet naar kijkt is het voor de PS2 een visueel erg aantrekkelijke game. Ook het geluid streeft de zelfde kwaliteit na( al is die Chinese leider erg iritant om naar te luister.

maar een moelijkheidsgraad

Er is maar een moelijkheids graat die wij waarschijnlijk( jullie wel maar sommige noobs niet)te makkelijk vinden, dit is wel jammer, en ook lastig voor de noobs onder ons.

Conclusie en beoordeling

None

[b]Ook al heeft Battle field 2 Modern Combat wat mankementjes is het een toch erg geslaagde FPS, het verhaal is niet heel boeiend maar de gameplay maakt dit dan weer goed[/b]
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Hot Swap
  • De voertuigen
  • Eenheden
  • Speelt lekker weg
  • Online gameing
  • Minpunten
  • Te makkelijk
  • Die iritante Chinees
  • Geen straaljagers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren