1. Star Wars Battlefront 2 (Xbox)

Star Wars Battlefront 2 (Xbox)

Het succes volle Battlefront heeft een vervolg, die de dromen van alle fans kan vervullen. Heroes, space battles, episode 3 settings en meer. Niet alles pakt even goed uit, maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik heb in ieder geval weken lang zitten spelen. Dus daar ligt het niet aan.

Klonen met trauma’s

Deel 1 had een single-player die meer leek op een extraatje. En zo zag ik het ook, want ik speelde altijd ‘Galactic Conquest’. Beide modes zijn weer aanwezig in deel 2 en beiden zijn ze uitgebreider dan voorheen. In G.C. moet je dit keer rekening houden met dat je eerst een route moet afleggen om een bepaalde planeet te bereiken, en de single-player heeft nu werkelijk een verhaal! Hoewel dat geen reden voor me was om het een tweede keer te doorlopen. Het verhaal komt er beetje op neer dat klonen ‘emoties’ hebben en dat vind ik persoonlijk een lachertje.

Geluid in de ruimte…

Maar goed, deze titel draait natuurlijk alleen om de online-mode. Maar omdat ik deze niet heb, net als vele andere xbox eigenaars (1 op de 8 geeft Live), vertel ik wel hoe de vernieuwingen zijn.

Allereerst zijn er veel meer maps, waarvan ik zeker een paar niet vaker dan twee keer bespeeld heb. Namelijk: Death Star en Tantive VI. Vooral dat laatste vond ik persoonlijk erg saai en onpraktisch. Ook het Geonosis level valt (weer) tegen. In de film is deze rigoureus, en de game weet dat te benaderen, maar het slagveld is net iets te rommelig om een onvergetelijke strijd op te voeren.

In totaal zijn er 20 slagvelden om op te vechten, waarbij je nog een aantal space battles bij kan op tellen. Het verschil tussen die space battles kan liggen tussen het aantal frigits, hoe deze zijn gepositioneerd en eventuele brokstukken. Soms boven een planeet, soms bewegen de frigits om de andere schepen heen.

Verder: Bespin is uit de melkweg geflikkerd en de gekopieerde maps (dus uit deel 1) zijn enigszins aangepast. Van elke planeet is 1 map en lang niet alle hebben voertuigen, sterker nog, het is niet meer mogelijk (behalve dan op Hoth) om over het slagveld te vliegen.

Episode 2 2/3

In elk Star Wars spel springt altijd één aspect uit vanwege zijn hoge kwaliteit: geluid. En ook deze keer is het weer genieten. Maar wat de SW-games ook gemeen hebben is de muziek, overal weer die bekende deuntjes. Lucasarts kan van geluk spreken dat er afgelopen jaar episode 3 in de bioscopen verscheen, want nu hoeven ze niet in herhaling te vallen.

De muziek van de genoemde film is prima, en klinkt dus ook goed in het spel. Vooral als je de controle krijgt over een hero, want dan begint een orkest diens deuntje af te spelen. Opmerkelijk is wel dat je Darth Vader bent in episode 5, maar je hoort zijn tune uit episode 3. Dit komt vaker voor. Als je bijvoorbeeld op Geonosis aan het vechten bent, hebben ze de muziek uit episode 2 vervangen met die van 3. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

Team work

Een kritiekpunt op deel 1 zijn de voertuigen, deze waren te sterk en machtig. Lucasarts heeft geluisterd en hebben de voertuigen aanzien verzwakt. Waar je in deel 1 vier rocketeers nodig had om een tank neer te halen, is er nu slecht maar één nodig. De wapens van diezelfde tanks zijn ook veel zwakker waardoor je als chauffeur veel beter moet richten. Kortom, mietjes zijn niet meer veilig in tanks.

Een andere verandering zijn de nieuwe eenheden. Zo maken de commanders (en de guards van General Grievous, die overigens ook te bespelen is) en een ander unieke eenheid (bij de rebellen is dat de spy) hun debuut als speelbare karakters. De commanders hebben functie dat ze de omringende teammates kunnen versterken. Dit verschilt per leger. Bij de ene gaat de defence omhoog, bij de ander de vuurkracht.

'Yoda in my skoda'

Over de heroes heb ik een beetje mijn twijfels. Je hebt de Sith, Jedi’s en wat gunners zoals Jango Fett en Han Solo. Darth Maul en Obi-wan spelen heerlijk, maar Yoda daarentegen voelt erg traag aan. Chewbacca is nog wel het lelijk eendje, hij is meer een last dan een aanwinst.

In de mode Instant Action kan je in Mos Eisley een gevecht houden tussen al deze heroes (light versus dark). Leuk voor een keertje. Andere grappige onderdelen zijn Ewoks versus Empire, Wompa’s – Rebels en Geonosians – Clones.

Over nieuwe modes gesproken, in sommige levels (waaronder ook spacebattles) heb je capture the flag (2 vlaggen) en take the flag (1 vlag). Mijn favoriete blijft nog altijd assault (checkpoints).

Ik begin door te draven en moet daarom maar aan mijn einde komen. Wat ik in ieder geval nog kwijt wil is dat deze game er voor zorgt dat ik de nieuwe Need for Speed en True Crime niet op pak. De G.C. kan mij weer uren zoet maken en het scherpe geluid, met prachtig stereo, trekt mij helemaal in het gevecht. Ik zeg dit als (ex-)Star Wars fan: deze game oogt goed, klinkt goed, speelt goed. Het is alleen jammer dat ik geen Live heb, want de AI is uiteindelijk wel vermoeiend.

Gameplay: 9

Replay : 9 (belangrijk punt!)

Graphics: 9

Sound: 9

Conclusie en beoordeling

None

Zoals ik al schreef, het speelt goed, oogt goed en klinkt goed. Het is moddervet om een hero in handen te krijgen, hoewel sommigen wat tegenvallen. Met Darth Maul kan ik een level in 5 minuut te overwinnen, maar met Yoda heb ik weer zware moeite. De hele presentatie komt prima uit de verf en er zijn genoeg maps om je weken (wellicht maanden) zoet te houden. Misschien, ver weg in de toekomst, dat ik online mee doe aan de grootse gevechten.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grafisch
 • Sound (!)
 • Controles
 • Heroes
 • Space battles
 • episode 3
 • Minpunten
 • AI twijfelacht over een lange tijd spelen
 • bijna) verdwenen episode 2 elementen (muziek en clonen)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Koosnaampje voor deze spannende make-over: Het bijzettafeltje

 • W00T!! Dat ziet er goed uit!  Fin4l. , Kratos87,

  Misschien omdat het nog niet af is?


 • Wat een afschuwelijk apparaat! :S Blij dat ik de gewone versie heb..

 • Hij ziet er behoorlijk lelijk uit vergeleken met die van nu.

 • Ziet er wel vet uit!

  Hadden zemaar niet die PS2 compatibility eruit gegooid, zou ik hem misschien zelfs vervangen voor een stiller en kleiner model. Maar ik ben te blij met mijn 60 gb versie die ook PS2 afspreelt, dus die vervang ik vooralsnog niet.

 • Ik zeg/hoop newp want sony zal er toch wel voor zorgen dat de nieuwe ps3 er weer wat slicker uit ziet dan de huidige… dit onding zou toch niemand kopen :S

 • Wat een vies, lelijk ding. De PS2 Slim zag er tenminste nog een beetje hetzelfde uit, dit ding is gewoon… afschuwelijk lelijk.

 • getverderrie wat een gedrocht…..

 • Euhm jongens, je moet vooral naar die eerste foto kijken. Die andere foto's zijn foto's van de kappen, die zijn er daar van afgehaald. Op die eerste foto zie je er ook nog wat zilver in verwerkt, ik vind het er wel slick uitzien.

 • Ik heb niet eens een ps3.. en stel deze was uit en ik ging eentje kopen ging ik nog voor de normale :|

 • Hij is niet meer glanzend xD

 • Aan de ene kant WOW aan de andere kant BLEGH :P kan dat dat ding zo dun is, alleen waar zijn de airholes? de huidige ps3 zit er vol mee, petje af dat dat ding zo plat geworden is. Jammer dat hij er zo raar uit ziet, mat zwart :S

  EDIT:

  oooh dit is slechts de bovenkant xD je kan nog totaal niet zien hoe dik hij word, dit is alleen de shell. Ben benieuwd hoe hij er in z'n geheel uit ziet

 • Jullie doen dit overkomen als bevestigd.

  Het is een lelijk apparaat, en het is een gerucht. Dus ik ga ervan uit dat dit het niet is.

 • hoe kan je al zeggen of het lelijk is ja of nee, ze zijn er nog mee bezig -_-

 • volgensmij is het alleen de bovenkant :S

  je kunt er niet veel van zien wat het nou moet zijn :P

 • 60GB versie rules gewoon :D Maar een logo verandering, denk het niet -_-

 • Koosnaampje voor deze spannende make-over: Het bijzettafeltje

  Zouden ze m met ingebouwde bierviltjes gaan leveren? Of krijgt iedereen er standaard Flower bij..?  Anyway, we zullen zien of dit fabel of werkelijkheid is.


 • @srebseig
  psies heb ook 60g versie die vervang ik ook niet zomaar

 • de resolutie van die foto's zijn echt complete bagger, waardoor het er allemaal enorm uitgestrekt uitziet.  Daarnaast laten ze enkel plastic omhulsels zien, zonder de bijbehorende laklaag eromheen, joepie!

 • Lelijk ding zo zeg. Hoop dat, als het waar is, hij er toch wat strakker uit ziet. 120 GB is wel stijl! :o  Zijn dit niet gewoon Chinese kopiën? :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren