1. Need for Speed: Most Wanted (Xbox)

Need for Speed: Most Wanted (Xbox)

De inleiding

Het eerste deel dat ik uit de Need for speed reeks speelde was Need for speed underground. Het tunen vond ik erg leuk maar ik had helaas niet de kans om het echt lang te spelen maar ik was behoorlijk tevreden. Het deel wat ik daarna speelde was Hot persuit 2. Dit spel was vermakelijk doordat het licht was en de politieachtervolgingen helaas heb ik ook dit spel niet lang kunnen doen. Tenslotte deed ik NFS Underground deze deed ik ook niet lang maar dat kwam omdat ik hem na een tijdje saai begon te vinden. Maar tenslotte heb ik NFS Most Wanted. Dit is een mix van de voorafgaande delen. Dit spel vind ik verschrikkelijk leuk en verveeld me niet snel.

Even een vergelijking:

Need for speed Hot Persuit: Licht, politieachtervolgingen, zover ik weet geen mogelijkheid om te tunen. Niet veel vrijheid.

Need for speed Underground: Donker, geen politie, tunen, niet veel vrijheid.

Need for speed Underground 2: Donker, geen politie, tunen, veel vrijheid.

Need for speed Most Wanted: Licht, politie, tunen, veel vrijheid

Het verhaal

Het begint leuk vol actie en geen training. Je moet wel duidelijk luisteren om te horen dat je tijdens de eerste race een olielek hebt. Tijdens die race ga je plotseling terug in de tijd en steeds beetje voor beetje weer naar het heden. Hiermee zie je een stukje van de afgelopen tijd maar kan erg verwarrend zijn. Dan ben je weer terug in de race door je olielek verlies je (tenminste bij mij maar dat hoort denk ik). Je verliest je auto en je vriendin en je wordt opgepakt door de politie. Je tegenstander wordt de meest gezochte autoracer met behulp van jouw auto. Als je weer vrij bent moet je een nieuwe auto kopen. En je doel is door races te winnen zelf de meest gezochte autoracer te worden. Als je tegen iemand uit de blacklist gaat moet je 2 races rijden als je verliest verlies je ook je auto. Als je wint alle 2 de races dan zie je 6 kaartjes waarvan je er 2 mag kiezen 3 staan er open waarin staat wat je kan krijgen en 3 met een vraagteen hier kunnen verschillende dingen maar het belangrijkste dat er tussen zit is de auto van je tegenstander.

De politie

De politie is erg uitgebreid voor een racespel. Je hebt ze zelf nodig! Doordat ze achter je aan gaan krijg je premie dit heb je nodig om tegen de racers van de blacklist te racen dit is een lijst met de 15 meest gezochte autoracers je moet wel zorgen dat de politie je dan niet oppakt. Pakt de politie je teveel op wordt je auto meegenomen. Als de politie je achtervolgt zijn er misdaden waardoor je meer premie krijgt. Zoals niet op de weg rijden, te hard rijden ( 160 MPH) of verzetten tegen arrestatie (waar ze bij mij na een 10 minuten lange achtervolging eindelijk achterkwamen). Je kan ook zoveel mogelijk schade aanrichten of ze gewoon snel kwijtraken. Ze kunnen ook spijkerstrips neerleggen of wegblokkades ze kunnen ook helikopters sturen. Dit maakt het wel erg heftig. Ze zijn redelijk slim je hoort de politieradio ook en als je stilstaat hoor je ook dat er gezegt wordt dat ze je moeten insluiten. Dat insluiten doen ze erg goed het is moeilijk om eruit te komen en je zal snel hierdoor kunnen gearresteerd worden. Het zijn wel basiscontrols voor een race game. Met B nitro en X timebreaker. Timebreaker is de mogelijkheid om de tijd voor even in slowmotion te zetten handig als je een botsing wil voorkomen.

Verschillende speltypes en races

Er zijn verschillende speltypes en races. Hier noem ik ze en wat je daar moet doen.

Speltypes

Career: Hierbij moet je bovenaan de blacklist komen om de Most Wanted te zijn dit doe je met behulp van premie, races en winnen.

Challenge mode: Hierbij zijn er verschillende opdrachtjes die je kan uitvoeren. Zoals zo snel mogelijk aan de politie ontsnappen of binnen een bepaalde tijd een bepaald punt te bereiken. Er wordt hier altijd een auto voor je uitgezocht dus je kan zelf niet kiezen.

Quick race: Als je gewoon een potje wilt racen. Je kan kiezen waar je racet en of er bv veel verkeer komt. Hier staat ook de spitscreenstand waarbij je met 2 spelers tegen elkaar verschillende types race kunt doen met de auto's uit ''my cars''.

My cars: Dit is niet echt een speltype maar ik vertel er wel wat over. Hiermee kan je met de spullen die je hebt onlockt ozlas auto's en onderdelen een geheel gratis auto maken deze kan je niet gebruiken in career of challenge mode maar alleen in Quick race.

races

Circuit: Een rondje met andere spelers die je minstens 1 keer rond moet rijden.

Sprint: Je hebt tijd om een bepaald punt te bereiken. Als je hier naar toe gaat kom je onderweg checkpoints tegen waardoor je meer tijd krijgt. Dit doe je met 1 speler en als het met meerdere is dan zijn er geen checkpoints of tijd.

Knock-out: Dit spel je met meerdere spelers. Elke ronde ligt de laatste die over de streep komt eruit. Het eindigt als er og maar 1 iemand over is.

Radar:Dit speel je met meerdere spelers. je moet zo snel mogelijk langs flitspalen rijden bij het einde worden al je topsnelheden bijelkaar opgeteld en de gene met de hoogste snelheid wint. Bij career zijn er ook flitspalen maar als je daar langs komt krijg je premie.

Besturing

De besturing is wel prettig ook al slip je bij het begin erg veel waardoor je soms snel wordt opgepakt. Er wordt geen training gegeven maar na een tijdje kom je wel achter de meeste dingen. De HUD is wel een beetje irritant de snelheid staat er en 2 balkjes. Onderaan staat info over de poltie zelfs in het boekje is het niet uitgelegd. Dit kan erg verwarrend zijn. Het zijn wel basiscontrols voor een race game. Met B nitro en X timebreaker. Timebreaker is de mogelijkheid om de tijd voor even in slowmotion te zetten handig als je een botsing wil voorkomen. Zwart is je beeld veranderen en met je pijltjes kun je verschillende dingen doen zoals de map bekijken, races accepteren en op je mobiel kijken voor berichtjes. Als je echt vastzit kan je back gebruiken hierdoor kom je weer goed op de weg.

Voordelen en nadelen

Ik vind dat het goede hieraan is dat de politie weer terug is dit geeft echt een goede invloed op het spel. De graphics zijn ook mooi vind ik de omgevingen zijn leuk om in te rijden. Je kan het een voordeel of een nadeel noemen maar dat het licht is is prettig maar toch anders dan de Underground reeks het zou prettiger zijn als ze het afwisselden of dat je het kan instellen. De verschillende speltypes zijn leuk maar worden toch wel een beetje saai doordat je steeds hetzelfde doet na een tijdje. Voor de rest vind ik het een leuk spel.

Conclusie en beoordeling

None

NFS most wanted vind ik een leuk spel ondanks ik niet van racegames hou. Dit zal denk ik komen door de politie. De actie is erg goed gemixt met het racen. Grafisch gezien wel mooi en daarom geef ik dus een 8 en een half.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grafisch mooi
 • politie
 • vrijheid
 • goed verhaal voor een racespel
 • verschillende spel en race types
 • Minpunten
 • Beetje eentonig
 • Alleen klaarlichte dag.
 • Je raakt in de war door begin en besturing

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Netjes, ze hebben ook hele toffe games ervoor uitgebracht

 • Niet meer dan logisch, de PS3 komt immers langzaam uit zijn beginfase en heeft al een stuk grotere afzetmarkt dan pakweg 2 jaar terug. Bovendien zijn er bovendien, vooral in de November periode, veel toppers uitgebracht.

 • Heerlijk hoe verschrikkelijk nietszeggend die cijfers zijn.

  Een stijging van 80% van wat? Zo'n stijging tov heel weinig is nog steeds niet zoveel.  Edit: ik heb er maar eens ECHTE cijfers bij gezocht. de PS2 verkocht ondanks een daling van 46% nog steeds 85 miljoen stuks software. De stijging van 80% bij de PS3 leverde 103 miljoen stuks op.


 • In feite hebben jullie dit nieuwtje toch al geplaatst op de frontpage…?! :S

 • Is het niet zo dat in dat zelfde tijdspan ( 2e jaar PS3 ) de hardware ook ongeveer is verdubbeld ?

 • PS3 software sales in 2008 bijna verdubbeld  Ik ben mss wiskundig gesproken geen genie, maar is dat niet normaal als je in je tweede jaar je installed base verdubbelt tegenover je eerste jaar?  Ze gaan in 2008 van net geen 10 miljoen PS3's naar net geen 20 miljoen PS3's, is het dan niet logisch dat de software ook verdubbeld? Kan aan mij liggen natuurlijk :-) • @ Terr : dat zou me nogal bizar lijken, zeker omdat er vorig jaar een pak meer goeie games voor het toestel waren dan het jaar er voor.

 • logisch omdat de installed base ook een stuk groter is geworden. Het is interessanter om te zien of de attachrate gestegen is.  Ze maken nog steeds dik verlies, 450m eur is echt heel veel. Mag dan wel 50% minder zijn, maar arrogante Sony had nooit gedacht dat ze 3 jaar na introductie nog steeds dik verlies zouden maken en tevens nog steeds niets ingelopen op de Xbox 360 qua installed base.  Momenteel verkoopt de Xbox wereldwijd wekelijks ook meer dan de PS3, dus voorlopig blijven ze een grote achterstand houden.  Zolang de prijs niet een heel stuk lager wordt zal dit zo blijven. Verlagen ze echter de prijs, dan vergroten of behouden ze dit verlies van 450m. Denk dat de aandeelhouders zich wel eens kunnen mengen in de beslissingen die genomen gaan worden.  Verder denk ik dat Sony niet 13m consoles gaat verkopen van de PS3 tov 10m nu. Ze verkopen al wekenlang minder dan dezelfde week in 2008. Ze hebben zelf overall ook al minder verkocht dan 2008 in de Benelux volgens GFK.  Ben niet heel optimistisch nog voor Sony

 • Vind je het gek dat de verkopen voor de PSP dalen. Er zijn geen nieuwe om games om te verkopen… Rare mensen daar bij Sony.

 • Dat mag ook wel eens want het lijkt erop of PS3 only eigenaren meer BluRay films kopen dan games.  Goede games als LittleBigPlanet verkoopt wat krapaan 1.5 tot 2 mln. stuks met de kerst. Grote namen als Resistance 2 idem.  De attach rate van de PS3 is nog langer niet zoals die van de 360, dus iets gaat er nog niet helemaal zoals het moet… • de dalende verkoop van psp software is wel duidelijk te verklaren lijkt mij

 • De PS3 games die nu komen zullen nog wel een keer voor 80% verhoging zorgen ;)

 • En nu de PS3 hardware sales nog! Ze liggen nog steeds 8 a 9 mln. achter de 360. Die halen ze niet meer in voordat de PS4 er alweer komt in 2011/2012

 • Niet verkeerd, wordt steeds aantrekkelijker om een ps3 te halen

 • zeker niet verkeerd

 • Ik denk dat dit jaar ook wel meer een PS3 jaar wordt. Vorig jaar was meer een warmlopertje denk ik.

 • nice, mijn aankopen waren ook verdubbeld. Goede games waren er uitgekomen!

 • Leuk leuk leuk.

 • heeerlijk

 • Erg netjes!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren