1. The Legend of Zelda: Majora's Mask (N64)

The Legend of Zelda: Majora's Mask (N64)

Het is nooit makkelijk om een van de beste games ooit op te volgen. Volgens velen was The Legend of Zelda:Ocarina of Time het beste spel ooit. Ging Majora's Mask daar overheen?

72 hours remain

Het spel begint als Link op zijn paardje van Hyrule naar Termina rijdt op zoek naar nieuwe avonturen. Onderweg komt hij wel een hele rare imp tegen, eentje met een heel vreemd masker...

Voor hij het weet, ligt Link op de grond en worden zijn geliefde Ocarina en mooie paard gestolen. Als hij de dief achtervolgd wordt hij plotseling veranderd..... in een Deku!!!!

Ongelukkig gaat hij Clock Town binnen op zoek naar iemand die hem kan helpen. Daar ontmoet hij de gekke maskerverkoper die voorheen nog bij Hyrule Castle zijn maskers stond te verkopen. Hij vertelt dat een imp zijn machtige Majora's Mask heeft gestolen en vraagt Link om het terug te vinden. Zodra de dappere held naar buiten gaat ziet hij de grote maan die steeds groter lijkt te worden en de bange dorpelingen die hem vertellen dat over drie dagen, toevallig op de dag van het grote carnaval de maan zal neerstorten. Nog maar 72 uur...

gameplay

De gameplay is grotendeels trouw gebleven aan de voorganger. Nog steeds speel je het elfje met de groene tuniek en moet je met behulp van je trouwe master sword en andere items je een weg banen door een grote wereld en de daarin gelegen kerkers. In deze dungeons vind je steeds meer nieuwe voorwerpen en wordt je leven en magie meer uitgebreid.

klok en maskers

Voor zover de overeenkomsten. Er zijn heel veel nieuwe dingen toegevoegd aan deze sequel. Een van de grootste vernieuwingen is de constante tijdklok die meeloopt. Hij telt de 72 uur af tot het neerstorten van de maan. Zodra deze tijd bijna is verstreken, zul je weer terug in de tijd moeten, waarbij alles wat je gedaan hebt weer gereset wordt. Gelukkig kan je al je items behalve je muntjes en pijlen bewaren. Je hoeft niet bang te zijn dat al je muntjesverzamelwerk voor niets is geweest, want je kan al je gevonden muntjes op de bank zetten.

Een andere grote toevoeging is de aanwezigheid van de vele maskers. Elk masker heeft een eigen functie, zoals het opsporen van bepaalde paddestoelen of het versnellen van je hoofdpersoon, maar de leukste maskers zijn natuurlijk die, die je in een Deku, Goron of Zora veranderen. Het is geweldig om zomaar even als Goron over Termina Field te rollen of om als Zora door de zee te zwemmen. Dit brengt ook weer hele soorten nieuwe gameplay met zich mee, omdat alle figuren ook anders vechten.

tijdverdrijf

Wanneer onze kleine kokori zich niet bezig houdt met tempels doorlopen en bazen verslaan heeft hij nog genoeg andere dingen te doen. Als je je aansluit bij de Bombers, een bende van een paar kleine jongentjes, krijg je het Bombers Notebook waarin alle queestes worden opgenomen. Hierin speelt de tijd ook weer een belangrijke rol, je moet bijvoorbeeld om een bepaalde tijd ergens zijn, want dan zie je iemand lopen dei je verder helpt in je quest. Ben je te laat, dan heb je pech gehad.

beeld en geluid

De graphics in dit deel lijken heel veel op die van Ocarina of Time, wat eigenlijk gewoon betekent dat ze heel goed zijn.

De muziekjes in dit spel zijn goed, jammer genoeg niet van het legendarische gehalte van OoT, wie kan zich nou niet de Song of Storms of Saria's Song herinneren, maar nog steeds wel heel mooi.

advocaat van de duivel

Wat is er nou eigenlijk minder goed aan dit spel. Misschien het feit dat er maar vier echte dungeons zijn, misschien dat de 72 uur irritatie kunnen opwekken, bijvoorbeeld als je een bepaalde tempel hebt uitgespeeld kan je een side-quest doen. Haal je die niet binnen de tijd, dan moet je eerst weer de baas van de tempel verslaan.

Eigenlijk is het grootste minpunt gewoon dat alles net niet de kwaliteit van de voorganger heeft. De muziekjes blijven minder in je hoofd zitten, de kerkers zijn minder leuk en de bazen minder stoer.

Conclusie en beoordeling

The Legend of Zelda: Majora's Mask is, ondanks dat het niet de kwaliteit van zijn voorganger haalt, een geweldig spel met nog een aantal leuke toevoegingen. Toch kan de klok, de belangrijkste toevoeging voor wat irritatie zorgen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Zelda
 • Traditionele gameplay
 • Side-quests
 • Maskers
 • Klok
 • Minpunten
 • Klok
 • Het is Ocarina of Time niet!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jeeh

 • Aanrader, veel beter dan het incoming 3D gedrocht.

 • Echt leuk! Zeker een aanrader!  PS: het is niet voor de Super Nintendo uitgekomen maar de NES

 • tof

 • Voor 360 nog voor 1200 points gekocht, enkele uurtjes mee gespeeld maar toch een frustrerende game voor mij, ik vond de gameplay stroef en het helemaal heropstarten van missies gebruiksonvriendelijk en tijdrovend. Kijk ik heb gewoon geen zin om een missie 3,4 keer te doen voor ik het level uit heb. Bij de eindbazen heb je soms niet direct door wat je moet doen en ben je er redelijk snel aan waarna je de hele missie weer overnieuw mag doen. 4,99€ is wel een mooie deal maar zelf zou ik hem niet meer halen als ik nu de keuze had. Een game uit de oude doos die hopeloos verloren gaat in nostalgie.

 • Ik heb de game op de Xbox maar ik vind het eerlijk gezegd maar niets. Veel te ouderwetse hardcore gameplay. Leuk en aardig voor de diehard retro fan maar tegenwoordig zijn we iets anders gewend. Mensen laten zich iets te veel leiden door nostalgische gevoelens.

 • Was eerst ff wennen, maar echt een vette game. Aanrader

 • moeten ullie halen jongens, ik heb hem voor €10 toen gekocht echt vette eindbazen + offline co-op

 • kvond de demo niet geweldig dus koop hem nie

 • Leuk hoor!

 • Waar ligt mijn ouders hun creditcard ? :)

 • Een toppertje maar inderdaad alleen voor de echte bikkels. Heb hem zelf nooit kunnen uitspelen…

 • Ik vind de game helemaal geweldig! Aanrader!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren