1. Peter Jackson's King Kong (Xbox)

Peter Jackson's King Kong (Xbox)

Een grote lelijke aap, een jonge mooie vrouw en het Empire State Building zijn de eerste drie dingen die in je opkomen na het horen van King Kong. Na het voltooien van de Lord of The Rings games , heeft Peter Jackson nu ook één van de bekendste films uit de geschiedenis in filmvorm gegoten. Dit vraagt om een bespreking!

Een beetje gek

Een groep filmmakers trekt eropuit om een film te draaien, de locatie: een eiland waarop nog nooit een beschaafd mens een voet heeft gezet. Cliché dat het is komt de groep in problemen terecht. Enkele vallende rotsblokken, woelig water en een stevig onweer. Een groot deel sterft ter plekke, de rest komt terecht op de vaste grond. Tijd voor wat actie. Het viertal, waaronder jij Jack, wilt natuurlijk zo snel mogelijk van het eiland geraken. De cameraman, een erg fanatieke man, denkt enkel aan faam en geld en maakt gretig filmbeelden van het eiland en het ongedierte dat er rondloopt. Grote kreeften, enorme vleermuizen en spinnen bezetten het eiland maar voornamelijk kleine en ‘iets’ grotere dinosauriërs maken van het avontuur een helse overlevingstocht. Om nog maar te zwijgen over de T-Rex’en . Wanneer er zulke dingen achter je aan zitten denk je maar aan één ding, ontkomen.Verslaan kan je deze in tegenstelling tot eender welk creatuur niet. Er vanaf geraken kan dus enkel door je te verbergen in één of andere schacht of tunnel. Absoluut beangstigend, zeker als je weet dat Jack op teenhoogte van de dino komt en hij je met één hap terug kan brengen naar het vorige checkpoint. Het spel is onderverdeeld in een 25-tal levels, wanneer je omkomt wordt je automatisch teruggebracht naar aan automatisch gegenereerd checkpunt. Deze werden op het juiste moment geplaatst zodat je nooit twee keer aartsmoeilijke stukken opnieuw hoeft over te doen.

Nadat Ann door Kong gekidnapt wordt is het hoofddoel niet meer zo snel mogelijk van het eiland zien te geraken maar het blondje uit de klauwen van de aap te redden. Ann voelt daar aanvankelijk zeer veilig bij hem want hij kan zelfs de grootste beesten met gemak verslaan. Wat zo uniek aan het spel is het feit dat jij Kong kan besturen op de cruciale momenten. Op een bepaald moment zal je een grote groep inboorlingen moeten wegslaan maar bij de meeste gevallen gaat het om Kong versus T-Rex gevechten. Kong kan extra kracht opladen door herhaaldelijk op driehoek te rammen, meppen met de x en de o-knop laat je het behaarde beest klimmen of sneller lopen. Tevens kan je met die laatste knop aan linialen en takken slingeren. De besturing verloopt verder in een derde persoonzicht en is vrij secuur. Hoewel de camera soms ongewild in de aap kruipt valt er hierover der niks negatiefs te vertellen. Ook grafisch zit het met Kong snor. Details zoals neus, mond en zelfs tanden zijn duidelijk zichtbaar.

Als speelbaar personage heb je 90% van de game Jack in handen en laat je al vroeg in de game zien dat het niet zomaar om een adventure gaat. Noch crosshair, noch overige kogels en noch een levensbalkje valt er op het scherm te bespeuren. Dit kan je echter in het optiescherm wel aanvinken, maar we hebben dit bewust achterwegen gelaten om het realisme te behouden. Leuk, en het maakt op die manier duidelijk dat al die tralala niet essentieel is voor een solide gameplay. Wanneer je bijna doorheen je ammunitie zit, zal Jack dit hardop zeggen. “I have enough magazines” of “Three bullets remaining!”.Ook je wapen is niet heel de tijd in beeld en komt pas voor je na gebruik van de R2-knop. De wapens hebben spijtig genoeg een te kleine variëteit. Een sniper, een handgeweer, een shotgun en een tommygun maken het lijstje compleet. Toch hebben de makers ervoor gezorgd dat het gebruik lichtelijk prehistorisch blijft, wat perfect past bij de omgeving en de dino’s. Je gebruikt voor een groot deel van de game een sfeer, die je vindt aan bomen, in de buurt van de plaatselijke inwoners of bij kadavers van overleden animalen. Deze lansen worden gebruikt, door te gooien of te steken, om vijandelijk gespuis neer te leggen, maar kan ook letterlijk in vuur en vlam worden gezet. Dit is nodig om struikgewassen in lichterlaaie te zetten en zo verder te kunnen in de game.

Oerdegelijk

De puzzels die moet oplossen zijn vrij simpel. Van punt a naar punt b is erg vaak het enige je moet doen. Af en toe moet je ergens een hendel vinden of een bepaald punt doorkruisen om een opdracht te doen lukken. Desondanks heft linear spelverloop is er eigenlijk geen enkel moment dat de game verveeld. Dit is ongetwijfeld door de enorme afwisseling in de spelomgeving. Water golft realistisch, struikgewassen bewegen mooi hen een weer wanneer je er doorheen kruipt, het vuur zet zichzelf op een perfecte manier over van het ene naar andere bosje en ook op je speer oogt deze erg dynamisch, watervallen sijpelen prachtig van een rotswand … Grafisch zit alles ongelofelijk mooi in elkaar. Ook muzikaal steekt King Kong ver boven het gemiddelde. Snellere muziekk op de spannende momenten, kalme deuntjes op de toepasselijke momenten.

Conclusie en beoordeling

King Kong is mooi, leuk en weet absoluut te boeien. Spijtig genoeg ben je vrij snel door de game door, wat waarschijnlijk door de grote aanwezigheid van de checkpoints is. Maar goed, ook na het uitspelen zit er nog heel wat extra’s verborgen. Zo kan je een alternatief einde vrijspelen waarin Kong het wel overleefd. Dit is een topgame door zijn gameplay in combinatie met oerdegelijke graphics en afwisseling!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Graphics
 • Muziek
 • Uniek
 • Minpunten
 • Vrij kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Ratch Momenteel redacteur bij CHIEF en 9lives.

Reacties

 • Cool kan niet wachten:)

 • Moooi!!

 • Tof, en gratis!

 • Mooi, even downloaden volgende week. :)

 • Vette shit ;)!

 • ik wou dat die verbinding maken voor de online wat beter ging ik kan bijna in geen enkele server terwijl het best een gave multiplayer is

 • Ik heb de game nog niet eens ;O

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren