1. Super Smash Bros. (N64)

Super Smash Bros. (N64)

Na m'n redelijk mislukte review van super smash bros melee zal ik nu maar eens het eerste deel gaan reviewen. Super smash bros, voor het gemak ssb.

Nintendoland

Op een dag in nintendoland leefden alle nintendo helden, waaronder mario link en samus, een vredig leventje.'Wat',zei Saturo Iwata,'dat mag niet. Ze moeten een episch verhaal beleven en nog meer held worden dan ze nu al zijn.' En hij schiep de ssb-doos met zijn begeleider master hand. Hij stopte ze in de doos met master hand en moesten maar zelf de weg eruit vinden. Alle nintendo-helden kregen ruzie met elkaar en gevechten als gevolg. Gelukkig ben jij er om de helden te besturen en de anderen een lesje leren. Of niet? Dum dum dummmmmm

Besturing, besturing, besturing alleen omdat gymmo het zegt

Er zijn veel mensen die de gevechten uit de ssb serie chaotisch vinden. Ikzelf kan het tegendeel vinden. Met mooie combo's en vernietigend items heb ik zo m'n strategieën.

Het is de bedoeling om je tegenstander uit het veld te slaan. Je hebt geen hp, je kan wel levens instellen. Hoe vaker je iemand slaat, schopt, vastpakt en weggooit of beschiet, des te meer procent hij krijgt. Met meer procent kan hij makkelijker weggeslagen worden.

De besturing is simpel: Met de A-knop kan je normale aanvallen doen naar voren, boven en naar beneden. Als je je joystick wat sneller naar voren duwt en tegelijkertijd op A drukt komt er een smash-aanval naar voren die tegenstanders uit het veld slaat. De B knop is voor speciale aanvallen. Bijvoorbeeld, als je mario bent en je drukt op b komt er een bekend vuurballetje uit zijn hand. Druk je diezelfde b knop en je joystick gaat naar beneden dan draait onze mario zich helemaal duizelig. Gelukkig steekt hij z'n vuisten uit waarmee hij vijanden aanvalt. Als laatste kun je de b knop indrukken terwijl je met de joystick naar boven drukt. Mario zal ineens naar boven springen en dit zal handig zijn als je naar boven probeert te komen uit een afgrond. De z knop is er om (dacht ik) vijanden mee te pakken en naar voren of naar achteren te gooien. En dan de R of L knop om je te verdedigen. Erg handig als donkey kong ,de sterkste character, zijn sterkste aanval doet. En last but certainly not least de c knoppen. Springen, altijd handig om aanvallen mee te ontwijken. Je kan ook in de lucht een sprong maken om uit een afgrond te springen, terug naar de vaste vloer om vervolgens weer een paar klappen te krijgen. Alles beter dan doodgaan...?

In je eentje...

Weer terug in de ssb-box, de nintendohelden zijn er intussen achter gekomen hoe. Ze gaan master hand verslaan. Maar ze willen allemaal het eerst zijn en er kan er maar een tegelijk uit. Dus organiseren ze een toernooitje. Wie het beste kan vechten die mag er uit. De winnaar van het toernooitje moet eerst dan de master hand proef doorstaan. Dan zal diegene moeten vechten tegen master hand. Uiteindelijk kon elk persoon/aliën master hand verslaan. Ze leefden vredig verder in nintendo land als poppetjes in de nintendo kamer. Einde van het verhaal, maar de review gaat nog door. Ik vind de soloplayer wel erg kort moet ik zeggen.

...of met je vrienden

Dit is toch het leukste aan ssb. De multiplayer. Je hoort je vrienden oeff of ahhh of hahaha en het vervelendst nanananana zeggen. Ben je stiekem kwaad op je vriend. Ram z'n mannetje in elkaar. Met vrienden is het gewoon veel leuker. De n64 is gewoon gemaakt voor multiplayer.

mijn 'maar' gedeelte

Ik heb besloten om alle nadelen in het 'maar' gedeelte te stoppen.

Graphics vallen (vind ik) best tegen, vooral de mannetjes en er zijn weinig verschillende modi. Gelukkig is dit alles wat ik kan vinden.

Conclusie en beoordeling

None

Al je favoriete characters van nintendo zitten hierin en vechten met elkaar. De soloplayer is leuk maar kort. De langdurige fun zit hem vooral in de multiplayer.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • characters
  • multiplayer
  • Minpunten
  • korte soloplayer
  • graphics
  • weinig modi

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren