1. Half-Life 2 (Xbox)

Half-Life 2 (Xbox)

Voor we beginnen

Ik zat me af te vragen,waneer was het nou echt voor het laatst, dat er een 3d shooter uit werd gebracht die echt origineel was? Was dat mischien halo?,goed.. halo was leuk om te ervaren,maar was het nou

een game waarvan je zegt "de beste shooter allertijden",zelf denk ik van niet.

Toen Valve in 1997 (geloof ik) halflife op de markt bracht,was ik in eerste instantie,ook niet onder de indruk,dit kwam omdat je bijna een kwartier moest wachten tot dat je eindelijk je werkplek had bereikt.Maar mijn mening over de game, veranderde voorgoed na het mislukte experiment in het laboratorium,mijn mening die voorgoed veranderde....

nadat de pleuris uit brak in black mesa!!

Gordon freeman ontwaakt.

"Awake mr Freeman,its your time again" Roept een man met een slecht verzorgd uiterlijk.Ik ontwaak in een metro,en het spel begint.

Recht voor me staat een man,die zegt dat hij mij niet op de metro heeft zien stappen,en klaagt wat over de situatie in de stad.Aan het einde rechts zit een man neergeslagen naar de grond te staren.Ik besluit om deze depresieve sfeer te ontwijken en stap uit....

De stad is in handen gevallen van de politie,en iedereen die zich verdacht gedraagd word hardhandig aangepakt door de politie.

Aan de muren van het station hangen levensgrote beeldschermen,waarop een man een toespraak doet,over dat instinct onze vijand is,en dat voortplanting verboden zal gaan worden.

Erg gezellig dus allemaal,en tijd om het verzet eens te gaan bezoeken.

Het oogt allemaal indrukwekkend,en de game plaatst je direct in de depressieve sfeer,van coruptie en communisme.

Als je nou "niet" luistert,

mag je vanavond "niet" naast me slapen,

en ga je op de stretser.

Design

Nou roepen mensen wel eens "de graphics doen me niks,het gaat om de gameplay",en daar moet ik ze gelijk in geven,graphics zijn niets meer als een extra aan de sfeer van een game.Nou ben ik zelf wel een persoon die erg houdt van mooie graphics,puur omdat ik vind dat een design van een game een vorm van kunst is.

De game ziet er werkelijk fantastisch uit,misschien niet zo fraai als op de pc,maar da's natuurlijk niet zo gek.

Waar ik vaak op let is, de elementen van de natuur,vuur,water,etc.

Vooral het water effect in de game is verbluffend realistisch,en hierbij zou valve zich in het rijtje van nintendo,capcom kunnen scharen.

Ook de omgeving is voor xbox begrippen erg scherp,vijanden zijn mooi uitgewerkt,maar ook de omgevingen staan er goed op.Het huivert mij bij het denken hoe de game er uit zou zien op een hd-tv.

Halflife 2 is in mijn ogen de mooiste shooter op de xbox.

De liefde van en man gaat door de maag zeggen ze,ik zeg je,

je word er alleen maar ontvruchtbaar van

Het geluid

Ook het geluid is erg goed,en erg atmosferisch(kut woord).Als je bijvoorbeeld in een ondergronds riool systeem bent hoor je de druppels kletteren van het plafond op het water.maar vooral de geluiden die je vijanden produceren geven je kippevel.bovendien heeft de game geen irritante amerikaanse hardrock muziek(zoals in POP2)maar gewoon muziek en geluiden die passen bij het moment of level die je speelt,al komt er niet veel muziek voor in het spel.Het maakt de game ook erg leuk, om ook eens met de Karakters van het verzet te praten,je zult horen dat er bijna geen een stem het zelfde is.Dit heeft Valve erg goed gedaan,sjapoo

Eigen huis en "fokking" tuin.

Nico Gevonden!!

De besturing en gameplay

Als je een echte fps fanaat bent zul je de game in zo'n 21 uur uit spelen,maar dan ben je ook echt van buitenaards nivo,zelf deed ik er zo'n 28 a 29 uur over,best nog wel lang dus.

De besturing in Halflife 2 is vrij basic,maar erg vlot opgepakt.Ook dat is een compliment aan Valve.Zo kwam ik erachter dat zelfs mijn neefje van 8 de besturing snel onder de knie had.

De besturing werk als volgt.

D-pad

Hiermee kies je de wapens die freeman tot zijn beschikking heeft.

Als je de D-pad omhoog drukt,kies je voor handwapens zoals de pistool en de magnum.

Omlaag is voor het selecteren van zoals,de crowbar(breekijzer),en een wapen waamee je zware objecten kan verplaatsen of wegschieten,dit zal een erg belangrijk wapen blijken te zijn later in het verhaal,omdat je soms objecten moet stapelen om verder te kunnen komen.

Links selecteer je als je een beetje oompf wil,hier kun je selecteren om een stinger te gebruiken om gunships neer te halen,maar wat ook grappig is,is een wapen waarmee je insecten kunt laten doen wat jij wilt.Niet alle insecten,maar alleen die graflijers die uit het zand komen.Je kunt bijvoorbeeld de politie van black mesa door hun laten aanvallen door dit object op de politie(of in de richting van)te gooien.

RechtsIs voor semi-automatische wapens zoals de machine gun,of Shotgun.wat erg handig is is dat deze wapens een secundaire schiet knop hebben,zo kun je normaal schieten maar met behulp van de L-button een extra krachtige schot afvuren.

Ik ben van den politie,van de moeder******de justitie

Analoge besturing

Met de linker analoog, sidestep je en beweeg je naar voren of naar achter.

Met de rechter, bestuur je de look mode.

Ook kun je als je de analoog in drukt,inzoomen op vijanden,let wel dat je niet kunt schieten,hij is er dus alleen maar om te observeren.

De overige knoppen

Groen- Springen

Blauw- Sprinten(indrukken en je kunt sprinten tot de batterij leeg is)

Geel-Activeren van deuren en kisten.Ook kunt je communiceren met andere mensen.

Rood- Herladen

Wit- Flashlight. Ook wel zaklamp voor de noob.

Zwart- I have no fucking idea!!.ben even vergeten wat die doet.

L-trigger-Secundair atack

R-Trigger-Fire

Start-Pauze options menu

Select-N.v.t

Niks mis mee dan??

Is er dan helemaal niets mis aan Halflife 2,mischien toch nog wel een paar dingen.Zo is de laadtijd best lang.Halflife maakt gebruik van het laden van bepaalde gebieden,deze gebieden worden in een keer in het geheugen geflikkert waardoor de laadtijd,tussen de levels door zo gemiddeld 35 seconden duren.Ook duurt het laden van het hoofdscherm de eerste keer zo'n 2 a 3 minuten.

Een klein minpuntje is ook de framerate,verwacht geen 60FPS gameplay en zeker niet als het scherm vol is met vijanden.Natuurlijk loopt de game erg soepel voor de rest,alleen na het laden van een nieuw level schokt het beeld een aantal seconden,maar dit is te vergeven want de game houd zich erg sterk als je bedenkt hoe gruwelijk de graphics zijn.

Tot slot

Al met al is Halflife 2 een shooter die elke Fps liefhebber in zijn collectie moet hebben,sterker nog Halflife zou de game moeten zijn(samen met halo) die elke Fps hater zou moeten uitproberen.

Helaas heb ik niet de pc versie kunnen checken,want na het spelen van dit pracht spel,zou ik alleen maar tegen alle Naapende ongeinspirerende Fps ontwikkelaars willen zeggen.

Freeman Owns your ass.

Copyright 2005

Raymon

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is een classic.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grafisch erg mooi
 • Geluid.
 • Sterk vehaal.
 • Gameplay
 • Minpunten
 • Soms lange laadtijden
 • Drag op momenten dat het scherm te vol word

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Aankondigingen voor aankondigingen zijn lame.

 • Ik hoop op een RPG, die zijn er veel te weinig tegenwoordig

 • Aankondigingen voor aankondigingen zijn lame.

  Nee joh, dat is helemaal hot!

 • Demon's Souls 2 !!!!!

 • Ik hoop een nieuwe Zelda!

 • From Software? WTF is dat voor naam…

 • Ik hoop een nieuwe Zelda!

  Ja! Of een Halo 4!

 • Laat maar komen! Ik ben alvast benieuwd.

 • @Supreme Stephan

  Gearbox werkt daar momenteel al aan. Anyway, er valt genoeg te speculeren. Alweer een aankondiging van een aankondiging.

 • Btw Rockstar deed ook al een aankondiging op Twitter dat er binnenkort meer info vrijkomt over de 2de DLC van GTA IV. Ook al zoiets.

 • Tja, alleen maar goed nieuws, gezien de hoogstaande kwaliteit van demon's souls.  Heerlijk btw zo'n regiovrije generatie zonder geklooi. :)

 • @ agent 47  Werkt Gearbox aan Halo 4?!

 • Ik hoop een totaal nieuwe game, daar heb ik wel behoefte aan.

 • @game-king

  Ja ze zijn in een concept fase heb ik gelezen. halo 4 moet de game worden voor de nieuwe xbox.

 • nieuwe xbox……?

 • @ Supreme Stephan  kekeke

 • Vervolg op Demon's Souls…

 • Hopelijk maken ze iets moois ervan!

 • Haha van FROMsoftware komen we uit op zelda, halo4 en zelfs een nieuwe xbox ;) Hoe krijgen we het voor elkaar. Maar om even op dat onderwerp in te haken:  Randy Pitchford, van gearbox, heeft een tijd geleden aangegeven dat ze met Gearbox met iets \"groots\" bezig zijn. Microsoft heeft tevens verklaard dat ze op de E3 iets gaan tonen wat onze kijk op home entertainment voorgoed zal veranderen. Ik zie toch wel een bepaalde lijn in het verhaal ;)

 • Zolang het geen nieuwe Armored Core of Tenchu is, vind ik het best.  Demon Souls lijkt eigenlijk pas de eerste echte kwaliteittitel van From Software in lange tijd te zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren