1. Guild Wars (PC)

Guild Wars (PC)

Guild Wars

Voor diegene die me op InsideGamer hebben gemist, ik was verslaafd aan GuildWars. Hier volgt wat info en mijn mening.

Het Verhaal

Over het verhaal wil ik niet te diep op ingaan want dit is niet spectaculair. Aan het begin kom je aan in het vredige stadje "Ascolon". Hier aangekomen moet je naar een ridder genaamt "Sir Tydus" deze verteld je iets over de "Charr", net als de orcs in de "Warcraft" franchise zijn dit de vijanden van het nobele "Ascolon". Na deze inleiding over de "Charr" word je erop uitgestuurd om te trainen, dit gedaan moet je het opnemen tegen de "Charr".

Als alle "Charr" verslagen zijn gebeurt er iets waar het leger niet was op voorbereid, in plaats van met wapens aan te vallen gebruikten de "Charr" een soort laserbeam alleen dan met magie. Op deze manier kunnen de "Charr" de "Northen-Wall afbreken en het rijk aanvallen.

Guilds

Deze hele game draait eigenlijk om de “Guilds” ( mijn guild is Green-Sparks, als je erin wil wisper: Milan V ), deze “Guilds” zijn mensen die samen in een groep de wereld gaan verkennen.

Ook leuk is dat, elke guild zijn eigen cape kan maken, dit is niet te moeilijk gemaakt maar blijft wel veelvoudig. In de “PvP” kunnen guilds ook samen oorlog voeren.

De Landen

Omdat het spel zich afspeelt in 1 grote wereld zal ik iets over de gebieden vertellen:

The Ruins of Ascolon

Dit zijn de ruines van het oude “Ascolon”, wat je hier het meest opvalt is de verwoesting, alles is er kapot en er groeit geen enkele plant of boom. Dit gebied is het eerste gebied waar je komt als je in de “Main-Quest” gaat.

The Silverpeak Mountains

Dit is het oude rijk van de dwergen, kenmerkend hier van is de architectuur, dit is compleet van ijzer.

In dit gebied zijn er maar 2 wegen, deze zijn erg moeilijk begaanbaar en gevaarlijk. Ook is dit hele gebied geteisterd door burger-oorlogen.

Kryta

Dit gebied heeft het best, een perfect klimaat voor landbouw, dit straalt het hele gebied ook af.

Aan de kust vind je paradijselijke stranden en in het binnenland vind je mooie architectuur en boerderijen.

Maaguma Jungle

Dit gebied bestaat uit slechts een ding: Jungle. Veel meer is er niet over dit gebied te vertellen.

The Crystal Desert

Dit is een opgedroogde zee dat verandert is een verschrikkelijke woestijn, zoals de naam al zegt licht het er bezaaid met kristallen.

Proffesions

Aan het begin krijg je te kiezen tussen 6 proffesions, ik vertel nu wat over deze “Proffesions”: Ook kan je later nog een second-proffecion kiezen.

Warrior

Het lijkt alsof geen enkele RPG zonder kan: de Warrior. Zoals de naam al zegt is dit een krijger, gespecialiseerd in Zwaar, Hamer en Bijl, ook krijgt hij een vette armor cadeau.

Ranger

Rangers zijn gespecialiseerd in het overleven in de natuur, ze hebben allerlei magische drankjes en kunnen zelf dieren overnemen. Ze prefereren de Pijl en Boog als wapen.

Monk

De Monk is een aanhanger van de goden en dat heeft zijn voordelen, ze kunnen zichzelf en omstanders healen, om schade te brengen aan de vijanden uiten ze simpelweg hun woede.

Elementalist

De Elementalisten hanteren de vier elementen: Vuur, Water, Lucht en Aarde. Van alle 6 de klassen hebben ze de sterkste aanval, maar het “herladen” duurt wel erg lang.

Mesmer

De Mermers zijn meester in het illusioneren en verwarren, dit gebruiken ze raar maar waar in hun aanvallen.

Necromancer

Van alle 6 de classes is deze het duisterst, ze spreken vloeken uit over hun vijanden en zuigen bloed uit dode lichamen.

Skills

Zoals in elke RPG niet mag ontbreken zijn er speciale skills die je kunt un-locken, elke klasse heeft z’n eigen skills. Van magische spreuken tot super-slagen met je hamer. Je kan er maar 8 per keer meenemen, ben je later van gedachte verandert geen probleem, je gaat gewoon terug naar een vesting en kiest opnieuw je skills.

Opgeloste Problemen

GuildWars lost ook nog wat ergende RPG foutjes op, als je de verkeerde promoties hebt gemaakt hoef je niet te treuren, net zoals bij de skills ga je gewoon terug naar een vesting en je denkt alles nog eens rustig na.

Partys

Wel een nadeel van deze game is dat je buiten de vesting niemand tegen komt. Het kan anders als je met een party, dit kan je maken door mensen in de vestingen te inviten. Lullig is dat niemand accepteerd.

Conclusie

Graphics: Heel erg mooi, schitterende omgevingen en gedetailleerde omgevingen, loopt allemaal soepel

Sounds: Niet om over naar huis te schrijven maar wel de moeite waard

Gameplay: Lekker simpel maar goed

Conclusie en beoordeling

None

GuildWars is echt een vette RPG en als je geen zin hebt om WoW te betalen kan je deze niet laten liggen.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Mooie omgevingen
 • Guilds
 • Veel RPG-fouten verbeterd
 • Minpunten
 • De leegte

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm, overgeplaats van de i-phone?

 • Worms World Party _0_  Geweldige game, als die op mijn telefoon kan koop ik hem meteen =D

 • Brothers in Arms :D

 • Dirk and dakker 4EVER!!!! Heerlijke leuke gewelldige game. Met veel humor!

 • Mwhuahauha .. tjek die graphics dan :p De iPhone is veel beter.

 • Wel toffe games allemaal.

 • Wow, best tof eigenlijk! :)

 • Nou, ziet er eigenlijk niet slecht uit!

 • Wat een reclamegelul zeg…  jullie vertellen niks maar dan OOK NIKS over hoe de game speelt wat er nou eik zo goed aan is etc etc.  Net alsof ik een jamba advertentie zit te lezen, bah • Pandemonium _O_

  Wat heb ik geweldige herinneringen aan die game van de PS1..

 • Lijkt alsof het nog niet eens zo lelijk is XD

 • Wat een bagger.. gamen op een telefoon werkt niet.. op de iPhone gaat het redelijk.. maar ook niet voor de volle 100%

 • Wtf, eerst zeggen veel mensen over de iphone van kut ding werkt niet met een groot touchscreen etc. etc. en nu krijgen we dit voorgeschoteld en het is ineens heel mooi etc.. ik snap d'r niks meer van, volgensmij haten mensen apple gewoon.

  Ik heb de ipod touch spellen vergleken met deze en ook gespeeld maar het werkt echt kut op de telefoons.  Jo


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren