1. Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS (NDS)

Mario 64 DS

HET BESTE SPEL?

Nou je koopt een Nintendo DS, en je denkt daar hoort natuurlijk mario 64 DS bij! Helemaal blij met het spel, je begint te spelen en wat je opvalt is dat het een heel mooi spel is! Je kunt lopen hoe je wilt, met het touchscreen of met je eigen d-pad!

ADVENTURE

Je begint adventure met Yoshi. Mario, Luigi en Wario gingen taart eten in het kasteel, maar ze zijn niet terug gekomen. Een taak voor Yoshi om het uit te zoeken. In het kasteel aangekomen, kom je er achter dat Mario, Luigi en Wario zijn opgesloten in een kamer met 5 deuren. Je moet de sleutel vinden en ze zien te bevrijden! Dit doe je door sterren te verzamelen, waarmee je deuren kunt openmaken. In het hele adventure kun je 150 sterren verzamelen. Sommige door 100 munten in een level te verzamelen, sommige door met toad te praten en sommige gewoon in de levels. Als je 150 sterren hebt gehaald heb je het spel uitgespeeld en kun je op het dak van het kasteel komen. Daar zitten een paar levens. Je moet ook in adventure haasjes vangen, waardoor je toegang krijgt tot minigames. Als je alle haasjes hebt gevangen, krijg je een sleutel, waar je ook een ster mee verdient. Op het touchscreen zie je een plattegrond van het spel en waar je de ster kunt vinden. Elk personage heeft een speciaal karakter en dan kun je een bepaalde karakter maar 1 bepaalde ster halen. Het geluid in Mario 64 DS is eigenlijk hetzelfde als wat je bij Mario altijd hoort, er zijn geen nieuwe liedjes bij gekomen en dat is jammer!

MINI GAMES

Nadat je alle haasjes hebt gevangen kun je alle mini games spelen. Je hebt keuze uit verschillende spelletjes, waar de ene veel leuker is dan de andere. De spelletjes waar op het gezicht van Wario kiest hebben vaak met geld te maken, die van Luigi juist weer met gokken. Met de minigames gebruik je alleen de touchscreen. Je kunt ook aan het begin van het spel nog een leuke tekening maken, dat is leuk, maar het kan ook op papier!

GRAPHICS

De graphics in Mario 64 DS zijn behoorlijk goed, het is een mooie 3d omgeving waar je inspeelt en het ziet er mooier uit dan op de Nintendo 64. Dat is dus weer een pluspunt, want in veel DS spellen zijn de graphics behoorlijk matig en dat is jammer.

GAMEPLAY

Over de gameplay hoor je mij ook niet klagen. Je kunt op verschillende manieren bewegen, met het touchscreen en met de D-pad. Het probleem alleen is dat het touchscreen een beetje lastig te gebruiken is. Als je af en toe in het hoekje staat is de camera behoorlijk lastig te hanteren en dan val je af en toe in de afgrond.

REPLAY

Het grote minpunt bij Mario 64 DS, op het moment dat je alle 150 sterren hebt gehad, is het opnieuw doen van adventure niet leuk meer. Je gaat als een speer door de levels heen en loopt daarna nog maar een beetje rond. De mini-games ken je uiteindelijk wel, oftewel je bent verveeld en dat was dan je 45 euro.

MULTIPLAYER

Dit is iets wat alleen nog maar heb kunnen oefenen, je kunt uit 3 levels kiezen en daar moet je dan zoveel mogelijk sterren mee kunnen krijgen in zo weinig mogelijke tijd. Meer weet ik hier niet van!

Conclusie en beoordeling

None

Mario 64 DS is een leuk spel, maar dan wel voor eventjes, de minigames zijn leuk, maar speel het niet te vaak achter elkaar want straks vind je dat ook niet leuk meer. Het is geen must have voor nintendo. Helaas, ik had er meer van verwacht!
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • mooie graphics
  • mini games leuk
  • Minpunten
  • Replay is niet zo best
  • geen nieuwe liedjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren