1. RollerCoaster Tycoon 2 (PC)

RollerCoaster Tycoon 2 (PC)

Na het geweldige succes van RollerCoaster Tycoon(RCT) moest er natuurlijk een vervolg komen. Het was na maanden weer een RCT en daar waren de fans blij mee maar of het RCT1 kon overtreffen weet ik zo nu niet. Eerst zien dan geloven zeiden de fans

Grafisch

Grafisch ziet het allemaal hetzelfde uit als RCT1 maar dan ietsjes gelikter. Maar ook ietsjes. Je ziet het gewoon van de bovenkant maar het is wel gewoon overzichtelijk. Je ziet alles bijna en je ziet je ventjes lopen die je heb ingehuurd. Voor die tijd zag het allemaal wel gelikt uit maar die het kwaliteit van bang wat een mooie beelden. Ik vind het voor deze tijd gewoon nog supertjes uit hoor

Een Betere Gameplay?

Het is gewoon de oldskool gameplay die ook RCT1 had. Binnen een bepaalde tijd een doel halen en dat was het. Had je alles uitgespeeld dan had je ook alles uitgespeeld. Je krijgt op het laast echt geen nieuwe maps ofzo. Maar dat moet gewoon blijven. Als je daar iets aan sleuteld aan de gameplay die goed was of is dan krijg je minder fans en minder fansbetekend minder inkomsten. Je kan nu ook V.I.P's Krijgen maar die krijg je echt heel zelden.

Nieuwe Dingetjes

Bij een nieuw deel hoort natuurlijk nieuwe dingetjes. Bij deze RCT kan je eigen Six Flags(Nu Walibi) bouwen. Je heb nieuwe landjes en nieuwe bankjes en stoeltjes en eetkraampjes. Alles wat een nieuw deel moet hebben. Sommige dingen vind ik er wel bij horen maar sommige denk ik van wat moet ik hiermee. Je heb ook een soort achtbaan die blijft tollen tot hij is gestopt. Echt vet hoor.

Het geluid

Hier kan ik kort in wezen, want dat is echt gewoon kut. Daarom zet ik bij het starten van het spel het muziekgeluid uit. Verder is het geluid wel oke maar ook niet perfect. De muziek uit de botsauto's vind ik helemaal walgelijk. Maar de mensen die elke keer hetzelfde roepen is wel lache maar na een tijdje een beetje irritant.

Downloads

Er zijn ontiegelijk veel downloads voor RCT2. Zoek eens bij www.google.nl en typ dan RCT2 downloads en dan krijg je zo wie zo meer dan 100 pagina's en sommige zijn echt gewoon te vet zoals de Python in de Efteling tot de Tornado in Hellendoorn. Zoek dat maar eens op en word soms lid van de club

Budgetbak

Dit spel en zijn uitbreidingen haal je zo uit de budgetbak voor 5 euro en alles bij elkaar voor 15 euro. Wie wilt dit nou niet? Ik teminste wel. Het is wel verslavend hoor. Soms zit ik avondenlang RCT2 te doen om net dat ene lvl te doen en dat maar voor 15 euro

Conclusie en beoordeling

None

Het is ietjes verbeterd maar ook niet veel. Grafisch is het wat minder maar de gameplay is top. Redelijk tot goed spel
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Het blijft leuk
 • Oldskool gameplay!
 • Minpunten
 • Grafisch achterhaald
 • Het geluid

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Cool ga ik zeker halen,maar later

 • Wel 2MB groot :')

 • ziet er vet uit

 • Kheb gister de demo geprobeert en ik moet zeggen dat hij erg vet is en de besturing is ook erg goed. Als ik hem een keer haal download ik deze ook nog wel. Vooral Reinforcement klinkt erg interresant.

 • Echt asociaal duur voor 3 nieuwe gamemodes, waar niet eens nieuwe maps bij zitten.

  Er zijn al zo weinig maps en multiplayer modi, en dan gaan ze voor 3 nieuwe modi, waar voor ze alleen settings hoeven te veranderen €9,60 ?  Ik wou dat ze niet alleen de slechte servers en de sfeer hadden overgenomen, maar ook de mentaliteit van Bungie.


 • is dit niet een beetje zoals bij resident evil 5 dat ze gwn gebruik maken van dingen die op de disc staan?

 • Ik moet eerst nog eens de demo van halo wars spelen, meschien koop ik hem dan wel.

 • Ik heb geen andere modi nodig, als ze er nog wat maps of units bij zouden doen zou het al wat aantrekkelijker zijn

 • wie wil een 50 in halo 3 van me kopen 800 punte…? =)

  on topic = lol

 • Het hoeft niet zo groot te zijn. Er worden geen nieuwe units of wat dan ook toegevoegd. Nieuwe modi zijn een kwestie van wat code en dat neemt niet zoveel ruimte in.  Maar reinforcement = ongeveer hetzelfde als Horde in GoW2?

 • Leuk, maar weet nog niet of ik het waard vind om dit bedrag er voor te betalen….

 • @Ldawg  Dat weet ik, maar dan voel ik me wel belazerd als ik het zou kopen. Enige wat zijn doen, is een paar codes maken, die ze bij de launch er ook al in konden doen. Wil je dit doen, doe het dan voor een redelijke prijs, als 400 M$ points. Maar €9,60 betalen voor 3 nieuwe modi, zonder nieuwe maps, units of wat anders.  Nee, dan voel je belazerd • Ik heb de multiplayer van de game nog niet eens gespeeld. Dus is het misschien slimmer voor mij om er geen geld aan uit te gaan geven!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren