1. Grand Theft Auto: San Andreas (PS2)

Grand Theft Auto: San Andreas (PS2)

Haast iedereen kent tegenwoordig Grand theft auto wel. Het spel waar je iedereen dood kan schieten, waar de politie achter je aan zit, je voertuigen kunt jatten en tegenwoordig ook nog een verhaallijn in zit. Ook in San Andreas zijn deze factoren aanwezig. In de missies mag je weliswaar geen belangrijke personen dood schieten, maar voor de rest ben je zo vrij als een vogel, als je maar niet dood word geschoten, je auto laat ontploffen en er ook nog eens in zit, of word gearresteerd door de politie. :P

In Gta San Andreas, speel je het leven van CJ (Carl Johnson). Hij is vroeger van zijn geboortestad weggegaan, maar hij is nu weer teruggekomen, omdat zijn moeder is vermoord en veel vrienden van hem in de problemen zitten. CJ zelf heeft ook veel problemen, zo proberen een paar agenten hem op te pakken. Los Santos is de stad waar CJ is geboren, Los Santos staat bekend om problemen, gangs proberen de stad te heersen en CJ hoort bij 1 van deze gangs. Dit is de Grove Street Family. De andere gangs in Los Santos zijn Ballas en de Vagos. Vage naam eigenlijk. De groene gang is onder leiding van CJ's broer Sweet. Hij doet best wel veel voor de gang.

Missies:

Wanneer je helemaal gewend bent geraakt aan het leven in Los Santos, kunnen de echte missies beginnen. Ik zeg echte missies, omdat je eerst een beetje moet fietsen, of eten. Je gaat met Ryder, bijvoorbeeld 's avonds in breken en met Big Smoke zit je achter een trein aan te rijden en dan schiet Big Smoke op mensen van de Vago gang op die trein. Je hebt op het eerste eiland heb je ook nog meer missies, die van je broer Sweet, OG loc en nog meer!! Wat ik wel vervelend vind aan sommige missies is dat als je iemand meeneemt een leven heeft en dat je die moet beschermen, zo heb je een keer een gangwar met Sweet en dan gaat Sweet helemaal niet schieten, maar zijn leven loopt dan wel omlaag. Dat is behoorlijk irritant, ook zijn er nog meer missies die heel irritant zijn, zo moet je bijvoorbeeld van San Fierro (eiland 2) naar een boerendorpje rijden. Dit kost ongeveer 10 minuten en dat is gewoon zonde van je tijd. Nog erger is dat als je doodgaat tijdens zo'n missie dat je soms helemaal opnieuw moet beginnen. Gelukkig kun je bij de meeste missies dan een stukje overslaan, doordat het mogelijk is om de reis naar de missie toe over te slaan.

Gangwars:

Nadat je een tijdje de eerste missies hebt voltooid mag je aan de gangwars beginnen, dat vind ik zelf één van de leukste onderdelen aan het spel. Je schiet op een paar Ballas members of Vago gangmembers en vervolgens komen er in drie "waves" gangmembers op je af in de zone waar je je op dat moment bevindt. Dit zijn er behoorlijk veel en je vermaakt je ook uitstekend met het neerknallen van de gangmembers.

Missieloos:

Als je geen missies aan het doen bent kun je nog veel meer leuke dingen in San Andreas doen. Je kunt mensen doodslaan of schieten, kleren kopen, naar de gym gaan, les nemen in vliegen, autorijden, motorrijden en zelfs op de boot. Dit vind ik nog leuker dan gangwars, want het schieten en mensen in elkaar slaan is behoorlijk leuk. Ook met een mes kun je je behoorlijk vermaken in San Andreas, sta achter een persoon en steek hem vervolgens neer als een echte gestoorde seriemoordenaar. Ook de politie achter je aan hebben is veel plezier. Pak een motor, zorg dat je 3 politiesterren achter je aan hebt en maak de politie lekker gek. Voor de rest kun je nog meer. Zo ga je op het begin van het spel inbreken op het vliegtuig en vlieg je naar de steden waar je niet heen mag. Ontwijk de aanvallen van de straaljagers, stap alweer op een motor en zorg ervoor dat je de vier ster politie ontwijkt, zodat je bijvoorbeeld naar de gym kunt om een andere vechtstyle uit te proberen. GTA San Andreas is behoorlijk groot, het kost je ongeveer een half uur om met een motor je van Las Venturas naar Los Santos te rijden, via Las Venturas.

Graphics:

De graphics in GTA San Andreas zijn niet zo spectaculair. Daar hoef je eigenlijk niet over te klagen, want je doet zoveel in San Andreas, dat het niet zo erg is dat de graphics niet zo goed zijn. De graphics zijn nooit echt belangrijk geweest bij GTA en ook niet bij GTA San Andreas.

Codes:

Voor GTA San Andreas zijn er behoorlijk veel codes uitgekomen, vooral de wapen codes en de leven + geld codes kennen de meeste mensen wel. De codes in het spel zijn makkelijk te gebruiken. Vooral tijdens missies gebruik ik ze erg vaak. Alleen is het nadeel er wel dat je dankzij de veiligheid de neiging hebt om overal doorheen te lopen en dan juist sneller dood bent. Ik heb ook gemerkt dat je sommige missies makkelijker voltooid als je geen codes gebruikt.

Spel uitgespeeld:

Volgens mij zijn er weinig mensen die GTA San Andreas echt hebben uitgespeeld. Dit denk ik, omdat heel weinig mensen echt alle spraytags hebben en hoefijzers, of parels. Dit zijn onderdelen die je moet verzamelen tijdens het spel. Heb je bijvoorbeeld alle honderd plaatsen gevonden waar je je spuitbus kunt gebruiken dan krijg je iets extra's, ik weet niet wat, maar ik denk wel dat je iets krijgt. Ik vind dit niet een goede bijzaak aan het spel, omdat het gewoon irritant is, om al die dingen te vinden, gelukkig kun je op het internet veel vinden. :P

Nog meer:

Een leuk onderdeel aan GTA San Andreas vind ik ook de radio. Zo heb je WCTR, waar alleen maar gepraat wordt en K Rose, waar je liedjes krijgt die in je hoofd blijven zitten. Dit is ook weer een pluspunt aan GTA San Andreas. Het is nu wel al eind oktober en de volgende GTA serie is op het punt om uit te komen. Alle PSP bezitters zullen hier veel geluk mee hebben, want GTA zal nooit vervelen. Het alleen wel erg dat GTA nu na 1 jaar nog steeds 60 euro in de winkel kost. Het laat wel zien hoe goed GTA San Andreas is.:D

Conclusie en beoordeling

GTA San Andreas is een spel wat iedereen wel zou moeten kopen als je een PS2, Xbox of een computer bezit. Je bent er uren mee bezig en het verveelt nooit, jammer van die spraytags. Enne.... voor degene die een PSP hebben, veel plezier met LCS
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Gangwars
 • Radio
 • Mensen afmaken
 • Minpunten
 • Nooit echt uitgespeeld
 • Sommige missies zijn gewoon te lang

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Prachtig nieuws voor de 360-bezitters lijkt mij zo, maar wordt dat niet een beetje lastig met een point & click met pookjes?

 • hiervoor ben ik beried een nier op te geven moest een van deze klasiekers aller tijden naar mijn xbox 360 komen.

  wie weeet opent het de weg voor the day of the tentacle

 • Een opgepoetste versie van MI zou een instant buy zijn voor mij. Hopelijk verkoopt het dan ook een beetje goed, dat zou de web vrij maken voor andere remakes. Overigens zijn de oude versies nog prima te spelen met ScummVM.

 • Moet er wel een muis add-on komen!

 • Oh yesh helemaal top! (als hij komt)

 • Monkey Island _O_ Maakt m'n dag weer top! Er is nooit te veel MI, hooguit te weinig. Alleen hadden ze dit mischien beter op de DS of Wii kunnen doen…. w'll see, moet nog maar waar zijn ook.

 • Supervet! :D

 • Jolly good! :D Beste game-serie die ik ooit gespeeld heb!

 • Spel is alweer verwijderd, ging om een test-game in een test-database die per ongeluk naar de echte database geschopt was. Spel komt dus niet uit op XBLA.

 • Point en click met een controller ???

 • FUCK YEAH :D

 • En toch had ik liever deeltje 3 zien verschijnen. Of ze moeten er een opgepoetste remake tegenover zetten, maar dat verwacht ik niet.

 • Best. News. Ever.

 • hopelijk komen de andere games ook uit (curse of monkey island!!!)

 • @PolloDiablo

  bron?  toepasselijke naam trouwens :)

 • Yessssss! Zoals velen zeggen is dit echt goed nieuws!

 • nou super joh

 • Dat zou echt vet zijn. Maar zoals zovele, gaat dat wel werken? Een point & click op de 360.

 • Awesomeness! _0_  Like I said before; laat maar komen!

 • Nooit gespeeld maar hier op IG vinden ze het allemaal geweldig dus als hij komt probeer ik hem wel even.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren