1. SWAT 4 (PC)

SWAT 4 (PC)

Droom jij er nooit van om bij de Swat te zitten, de best getrainde politie agenten die zonder problemen de zwaarste criminelen inrekenen?

Ja? Dan ga jij deze game zeker heel leuk vinden.

In Swat 4 is het dus de bedoeling om criminelen te arresteren, en de burgers te redden. Makkelijker gezegd dan gedaan, de criminelen zijn goed uitgerust met wapens en soms zelfs met armor, de partijen zijn dus even sterk, een bekend scenario. In de meeste games maak je de bad-guys dan af door je skills, hoe snel je reageert, of hoe goed je kunt richten. Swat 4 is anders, hier haal jij je voordeel door je tactiek, hoe je een kamer cleared, hoe je het gebouw binnenvalt, en 'less lethal weapons'.

De Swat serie is dus in veel opzichten hetzelfde als de Rainbow Six serie.

Swat 4 is gemaakt op de Unreal engine, daarom zijn de lichteffecten heel mooi gemaakt, als je om een hoekje staat te wachten op een bad-guy die om de hoek komt kun je z'n schaduw al zien naderen, eng!

De rest van de graphics zijn niet geweldig, maar ook niet lelijk.

Leuk, of juist niet, is dat je een level kunt halen terwijl jouw character de hele missie geen reet uitvoerd. Dat komt omdat de leven uit jou team allemaal cameratjes op hun helmen hebben, zo kun je meekijken, en opdrachten geven via de radio. Via die radio sta je ook in contact met de sniper die af en toe meld of hij een 'suspect' of een 'civilian' ziet.

Als je wilt kun je dan de controle van de sniper overnemen, en met een klik op de muis het gevaar uitschakelen, en dan weer terug schakelen naar je eigen character.

Je hebt ook aardig wat wapens en andere voorwerpen tot je beschikking.

Zoals een optiwand, om onder de deuren door te kijken, een less lethal shotgun, om gevaar uit te schakelen zonder hem (of haar) te doden, een peperball gun, een aangepast paintball wapen die balletjes pepperspray wegschiet, om mensen ook tijdelijk uit te schakelen. Maar ik misbruik de pepperball gun regelmatig om scheldende mensen, die ik al heb gearresteerd, nog even na te pesten, en ze wat pepperspray in de ogen te schieten.

En dan heb je nog de multiplayer, niet de standaard deathmatch, maar de VIP escort. De Swat agenten beschermen de VIP en leiden hem door een level, terwijl de suspects (verdachten) moeten proberen de VIP uit te schakelen. Pech als jij bent gekozen tot VIP, omdat je lichtbewapend bent, en het mietje van het stel.

Ik vind Swat 4 een leuke game, maar na een tijdje gaat de singleplayer vervelen. Gelukkig heb je dan nog die multiplayer. De graphics zijn niet bijzonder. Je hebt een heel arsenaal aan dodelijke- en zogenaamde minder dodelijke wapens.

Na het spelen van deze game loop je door je huis, blijft voor de deur staan, trapt hem in, spuit pepperspray bij je moeder in dr ogen, dwingt haar om op dr knieen te gaan zitten met haar handen in de lucht, en je arresteert haar. Het is zowat een Swat training.

Conclusie en beoordeling

None

Een middelmatige singleplayer, maar de multiplayer is zeker het kopen waard. Een must-have voor Rainbow Six fans.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Hele vette multiplayer.
  • Veel wapens tot je beschikking.
  • Tactiek vereist.
  • Minpunten
  • Korte levensduur voor de singleplayer.
  • Graphics zijn niet geweldig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren