1. EyeToy: Play 2 (PS2)

EyeToy: Play 2 (PS2)

Eye Toy: Play 2, de game waarbij je met een bijgesloten cameraatje geinige spelletjes kunt spelen. Het is de 2de Eye Toy:Play game gemaakt, na het lichte succes van deel 1 is hier het spel dat alle fouten en minpuntjes van deel 1moest verbeteren. Dit is redelijk gelukt. Ik zal jullie uitleggen waarom. Lights out! Spot on! Áááánd action!

De spellen

Ik zal jullie een overzicht geven met de spellen die te spelen zijn en hoe leuk deze games zijn.

Hier zijn ze (De sterretje staan over hoe goed het spel is, het laagste is éém ster en het hoogste vijf...):

Luchtgitaar: Bij dit spel is het de bedoeling de juiste beweging te maken op het juiste moment. Ik zal je vertellen: het werkt bagger er is geen ene moer aan.

*

Homerun: Een vermakelijk spelletje waarbij je de bal die je toegeworpen word met slaan met je hand of een voorwerp die je in je handen hebt. En als je eenmaal de bal geraakt hebt om je een renbeweging maken om naar het volgende honk te rennen. Helaas is dit spelletje niet zo goed uitgewerkt, je slaat te snel een homerun en je bent het spel zat. Maar voor die tijd die je het speelt is het wel zeker vermakelijk!

***

Knockout: Supertof bokspel dat altijd uitdagend blijft, het is alleen jammer dat je je eigenlijk niet kunt verdedigen tegen de slagen van de tegenstander. Bij deze game zitten ook een 3 mini-games: De snelle boksbal, waar je zo snel mogelijk tegen de boksbal moet slaan, de zware boksbal, waar je zo hard mogelijk tegen de boksbal moet slaan, en de bokshandschoenen waar je de handschoenen terug moet slaan in de richting van waar ze gekomen zijn.

****

Bubblepop: In dit spelletje is het de bedoeling zo snel mogelijk alle bubbels uit het scherm te halen, maar pas op! Als je een rode bubbel raakt gaat er een stukje van je levensmeter af. Bij dit spel ook 4 mini-games; Octo-bubble, hier is het de bedoeling op de kwallen naast de octupus te slaan, als er een bakje in beeld komt. Als je dan op zo een kwal slaat gaat er vanaf de octopus een bubbel richting het bakje en dan kan je extra punten verdienen. Voor de andere mini-games moet je het spel zelf maar spelen om erachter te komen wat die inhouden. Redelijk tof spelletje, maar je moet je wel erg vervelen om het te spelen.

**

Doe-het-zelver: Grappig spelletje, maar er had meer in gezeten, het is de bedoeling allemaal klustaakjes uit te voeren als spijkers in planken slaan, stukken hout door moet zagen en ga zo maar door. De mini-games die hier bij zitten zijn erg grappig, maar de besturing is niet altijd even handig. Leuk spelletje.

***

Drumstel: Saai spelletje, het werkt gewoon allemaal niet goed en er zit geen diepgang in, ook hier weer mini-games bij gesloten, die het enigszins nog een beetje leuk maken, maar het is niet voor herhaling vatbaar…

*

Geheim agent: In dit spel ben jij de geheim agent en moet je allemaal missies doen. Het blijft allemaal uitdagend en leuk. Maar het is misschien iets te saai. Toch is het allemaal leuk om te doen maar je moet het niet te vaak achter elkaar gaan doen.

***

Doelduel: Gaaf spel! Was gelijk al mijn eerste reactie bij het spelen van dit spel. Het is de bedoeling dat jij alle schoten tegenhoud als keeper zijnde. Het begint met trainen, en af een toe een wedstrijdje of een mini-game ertussen. Het word uiteraard steeds moeilijker het doel droog te houden, en het gaat daarom nooit vervelen. De mini-games zijn goed uitgewerkt en voegen ook zeker iets toe aan de kwaliteit van het spel. De spelletjes zijn een fitnestest, een reactietest en een behendigheidstest. Tof spel!

****

Tafeltennis: Erg leuk en goed uitgewerkt spel maar veel te kort. Als ze er iets meer gameplay in hadden gezet had ik 5 sterren gegeven, maar het is veel te kort. Je moet met je hand de bal slaan en het is hetzelfde principe als gewoon tafeltennis.

***

Kung 2: Een spel dat gebaseerd is op de oosterse vechtkunst kung-fu, het is de bedoeling dat je allemaal wezentjes en draken van je af slaat voordat ze je aanvallen, het werkt allemaal erg goed en het is onwijze lol, maar ook hier geld, het is iets te kort. Ook hier een aantal mini-games die zeker de moeite waard zijn. Ondanks dat hij iets te kort is, is het toch 4 sterren waard.

****

Apekooi: Brrr…..wat een bagger spel, geen bal aan, onwijs saai, werkt slecht, en de mini-games zijn minsten net zo slecht! Het is de bedoeling door naar een kant te buigen de juiste kant op te gaan naar beneden en de juiste voorwerpen zoeken. Maar pas op voor de bom!

*

Meesterkok: We eindigen natuurlijk met het beste spel: Meesterkok! Dit spel is onwijs gaaf, het is de bedoeling dat je fast-food bestellingen maakt zoals op het plaatje wat je word gegeven. Als je ingrediënten op zijn moet je in een mini-game vorm voor de nieuwe ingrediënten zorgen, dus als bijvoorbeeld je kaas op is, dan ga je kaas raspen om ervoor te zorgen dat je weer nieuwe burgers kunt maken. Tussen het gevecht met de bestellingen moet je ook wedstrijdjes met een andere kok houden die beweerd veel beter te zijn dan jij. Je doet dit door allerlei mini-games als glazen zo precies mogelijk vullen. Het steek allemaal erg goed in elkaar en het gaat nooit vervelen. Topgame!

*****

SpyToy en Cameo

De SpyToy en Cameo zijn erg vermakelijk, met de spytoy kan je elke beweging in je kamer vaststellen als jij bijvoorbeeld weg bent en je niet wil dat iemand in je kamer komt, ook kan je, als de camera iets ziet, de tv een tekst laten schreeuwen die je zelf hebt ingesproken, zo is het erg leuk om dan de schrikreacties van de personen die het horen te zien later als je thuis bent. Ook Cameo is leuk, daar kan je van je eigen hoofd een foto maken en eventueel verbuigen. Vervolgens kan je die foto in spelletjes toepassen.

Multiplayer

Met meer is natuurlijk alles leuker en je kan een hevige strijd voeren door tegen elkaar allerlei mini-games te spelen. In het begin laat je allemaal een foto van je maken en die komt in beeld als het over jou gaat. Telkens als je een mini-game wint krijg je een punt, en wie uiteindelijk de meeste punten heeft wint natuurlijk. Multiplayer kan je met 2 tot 4 spelers doen alhoewel 2 of 3 het leukst is, anders wacht je te lang.

Conclusie

Grafisch; Grafisch ziet het er allemaal goed uit, het sluit allemaal goed aan bij de sfeer van het spel. 8

Geluid: Ook op het geluid is niks aan te merken, alleen ze hebben wel iets te veel op save gespeeld met het geluid. 7½

Gameplay: Bij de meeste spelletjes is de gameplay uitstekend, maar bij spelletjes als luchtgitaar is het allemaal wat minder. Helaas is het spel redelijk kort. 7+

Overige aspecten: De meeste spelletjes steken allemaal goed in elkaar, en de SpyToy en Cameo is ook allemaal erg vermakelijk. 8+

Conclusie en beoordeling

EyeToy: Play 2 is een vermakelijke game, zeker als je met een stel vrienden in een bezopen bui bent. Maar ook als je dat niet bent bied het spel genoeg om je de nodige uurtjes vermaak te geven. Helaas verpesten sommige games het weer voor de andere en is de Gameplay kort, maar toch blijft het een gaaf spel!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Multiplayer
 • Spelletjes als Meesterkok en Goal attack
 • Grafisch dik in orde
 • SpyToy en Cameo
 • Minpunten
 • Spelletjes als LuchtGitaar en Apekooi
 • Te weinig gameplay

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat jammer ik wou toch wel die 6000 zombies zien.

 • Wij zijn namelijk wel mans genoeg om onze levens te 'riskeren'…  HAHA! :D:D:D great, i love it.

 • De ideale smoes?

 • InsideGamer zelf is ook nog van plan om te gaan. Wij zijn namelijk wel mans genoeg om onze levens te 'riskeren'…

  Dat is pas een instelling. Jullie riskeren jullie leven voor ons!

  InsideGamer bedankt!! Als jullie het niet halen weet ik zeker dat veel van jullie bezoekers jullie offer niet zomaar voorbij laten gaan!

 • Zonde, maarja. Wat ze nu niet tonen, zullen ze toch wel ergens anders laten zien?

 • Jammer man

 • hahah ja jullie zijn wel echte bikkels:) niet zeiken gewoon gaan:P

 • mm beetje vaag hoor.

  ze kunnen zich toch laten testen of ze besmet zijn

 • They took ur job !!

 • Jammer dat Dead Rising 2 hierdoor niet op de E3 wordt getoond. Gelukkig is IG nog wel mans genoeg om met gevaar voor eigen leven naar de E3 te gaan zodat ze gewoon verslag kunnen doen van de E3:)

 • Spijtig, had wel wat nieuwe beelden willen zien. Nog even wachten dan maar.

 • Ik ben nu ook verkouden..  Haaatsjoeee! *knor*  Maar ik denk niet dat ik het heb ;)


 • Blue Castle games zit in Canada… Kunnen ze dan niet de Canadezen er op af sturen?

 • Wij zijn namelijk wel mans genoeg om onze levens te 'riskeren'…

  Een beetje egotripperij ;-) Maar inderdaad wel flauw dat ze niet komen. Alsof het project in gevaar komt omdat er een paar mensen wat grieperig worden.

 • NEEEEEE!!!!!

 • Als ik zo kijk naar het aantal gevallen in Japan en dat in de VS weet ik wel waar ik wil zijn :p

 • Als jullie het niet halen weet ik zeker dat veel van jullie bezoekers jullie offer niet zomaar voorbij laten gaan!  En jullie nog lang zullen blijven herinneren als echte helden!

  Maar 't zal wel meevallen.  Jammer voor de Dead Rising fans… • er lijkt wel niemand nog te komen naar de e3

 • Van griep ga je echt niet snel dood hoor, aanstellers.

 • Echte Mensen zijn dat van Insidegamer. Van die mensen moeten meer bestaan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren