1. DK: King of Swing

DK: King of Swing

Hoewel de Game Boy Advance door de komst van de Nintendo Dual Screen op de achtergrond kwam te staan, toonde Nintendo nog een hoop interessante spellen tijdens de E3 voor de handheld. Een van deze spellen was DK: King of Swing, een actiespel met een vreemde draai.

Gerechtvaardigde verontwaardiging

In de normaal zo rustige jungle is de hel losgebarsten. De king-of-the-jungle-ceremonie staat op het punt van start te gaan, maar King K. Rool heeft de speciale medailles voor de winnaars gestolen. Donkey Kong en zijn vrienden moeten deze medailles terug zien te veroveren. Onderweg zullen ze ook nog hun vrienden Diddy, Dixie en Funky Kong moeten bevrijden uit de klauwen van King K. Rool zijn handlangers.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=22992

Dit standaardverhaal dient nu eens niet als inleiding voor het zoveelste platformspel met Donkey Kong in de hoofdrol. DK: King of Swing belooft een compleet nieuw spel te worden. In dit spel speel je als Donkey Kong en swing je van wereld naar wereld op zoek naar de gestolen medailles. Onderweg kun je nog wel even een banaantje achterover drukken, maar meer tijd valt er niet te verliezen.

Raar spelletje

Wat meteen opvalt, is het vreemde speelveld van hendeltjes en aangrijppunten. Donkey Kong dient hier doorheen te manoeuvreren en dat is makkelijker gezegd dan gedaan voor zo’n logge gorilla. Zeker wanneer je in je achterhoofd houdt dat King K. Rool een groot deel van zijn leger heeft opgeofferd aan deze missie. Maar goed, Donkey Kong heeft wel voor hetere vuren gestaan nietwaar?

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=22987

Naast de speelvelden, valt er ook iets over de besturing te zeggen. DK: King of Swing bestuur je enkel met de L+R knoppen. Dit zal ongetwijfeld onwennig aanvoelen de eerste paar speelsessies, maar de keuze van Paon Corporation valt te rechtvaardigen. Logischerwijze zul je met de linkerknop naar links draaien en met de rechterknop naar rechts. Wanneer je beide knoppen tegelijk ingedrukt houdt, zal Donkey Kong een grote sprong door de lucht maken, welke ook gebruikt kan worden als aanval. De knoppen waaraan Donkey Kong zich vast dient te houden stammen uit het loodgietertijdperk. Wanneer je te veel aan een hendel draait, zal deze er af vallen en met de hendel Donkey Kong. Wanneer dit gebeurt zal Donkey Kong een vrije val naar beneden maken, wat betekent dat je opnieuw aan de wereld zult moeten beginnen, of in ieder geval aan een gedeelte van de wereld.

Vaste hand

Boven alles zul je een vaste hand moeten hebben voor DK: King of Swing. Zeker wanneer je niet ingemaakt wilt worden door je vrienden, want DK: King of Swing kun je met meerdere spelers spelen. Hoe dit er precies uit zal komen te zien is nog niet helemaal bekend, maar het heeft alle schijn van een soort hindernisbaan.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=22986

Of DK: King of Swing een geslaagde titel wordt valt nog maar te bezien. De ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig. Titels als Kuru Kuru Kururin en Chu Chu Rocket! ogen op het eerste gezicht ook niet spectaculair, maar inmiddels weten velen van ons wel beter. DK: King of Swing zal in het eerste kwartaal van 2005 op de markt verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Volgens IGN het meest innovatieve GBA spel op de E3, dus dat belooft veel goeds zou ik zeggen.

 • ziet er wel grappig uit, afwachten dus.

 • Geweldige game, alleen moeten ze wel opletten dat het niet te eentonig wordt. Dat vond ik bij Kuru Kuru nogal eens het geval.

 • ziet er leuk uit, heb er eerlijk gezegd helemaal niks over gelezen of gehoord

 • Waarom hoor ik voort eerst van deze game??? Heb ik in mei onder een steen geleefd ofzo :S Maarja kvind et wel cool dat Nintendo een andere markt wil inslaan met DK. Na Donkey Konga en uitbreidingen :P komen ze nu eindelijk met een nieuw GBA spel van DK. Al snap ik niet helemaal het doel van dit spel.

 • @cb666 antwoord op je vraag = ja :)

 • WEER ZO'N OERSAAI DONKEY LUL SPEL WORD JE ECHT ZIEK VAN GEWOON.

 • hoezo oersaai?

  mij lijkt lekker door de jungle swingen wel leuk,

  al helemaal met z'n vieren

  ach ja, vooroordelen

 • Cool spelletje dit, Donkey komt de laatste tijd in veel innovatieve grappige spelletjes voor (Donkey Konga, Donkey Kong Jungle Beat en dit spel). En nu hopen dat je voor multiplayer maar een cartridge nodig hebt…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren