1. Imperial Glory (PC)

Imperial Glory (PC)

Na weken lang wachten en dan nog horen vlak voor de release dat het spel is uitgesteld, dan word je niet blij, ik dus ook niet. Maar goed, 20 mei 2005 was het dus eindelijk zover: Imperial Glory lag in de schappen! Ik doe nadat ik het spel heb gekocht de CD voor het eerst in de pc. Ik snel opstarten om te spelen, wat blijkt, Grafische kaart is niet goed genoeg, nou was ik toch van plan om een nieuwe pc te kopen dus dat kwam even goed uit. Maar goed, nog een paar dagen wachten. Na eindeloos wachten is het dan eindelijk zover, ik speel IG voor het eerst! Wauw, wat mooi!

Imperial Glory neemt je mee in de tijd van Napoleon en sleept je mee in de prachtige gevechten van die tijd, inclusief zeegevechten! De mogelijkheden die je kan doen zijn er niet bijster veel, maar die dingen die je kán dien zijn wel onwijs uitgebreid. Je kan Historische Battles doen, dat zijn er helaas maar 4 waaronder wel de slag om Waterloo (wie kent hem niet.) Je kan ook de gewone battle kiezen waar je zeegevechten en landgevechten kan kiezen, er zijn talloze gebieden waar je kan vechten, van het boerenland van Batavia, tot de woestijn in Egypte, tot de sneeuw in Rusland. Je kan, net als in Rome: Total War, je eigen manschappen die je meeneemt in de strijd kiezen, meer hierover later in de review.De online-mode is lastig te starten doordat je overal ip-adressen moet ophalen, ik heb er nog niet de moeite voor genomen dit uit te dokteren. Dan de laatste mogelijkheid: “De campagne”

De campagne

In de campagne kan je kiezen tussen 5 Rijken: De Fransen, de Groot-Brittannen, de Oostenrijkers, de Pruizen en de Russen, met elk hun eigen sterkte- en zwaktepunten, zo zijn de Groot-Brittannen goed op zee, de Fransen vooral goed op land, en de Russen hebben een heel groot leger en een grote populatie (je zou dat kunnen vertalen met ‘hoe hard de bevolking voor je wil werken’.) Je begint met alleen je eigen land (Op de Pruizen na, die beginnen met een stuk van Oost-Duitsland en stukken van andere landen), en het is jouw taak je Rijk zo ver mogelijk uit te breiden door ‘neutrale’ landen te veroveren en dan moet je rekeningen houden met allerlei dingen, zo moet je volk voor je willen werken, je moet een groot leger hebben om andere landen te veroveren, of juist heel veel geld om landen te kopen, dit laatste is slecht uitgewerkt de tegenstander (computer), blijkt altijd zo veel geld te hebben dat ze gewoon te veel landen kunnen overnemen zonder ook maar één poot uit te steken met hun leger. Afijn, om het leger te bouwen heb je natuurlijk barakken nodig enz. en die kan je weer maken door veel materiaal te verzamelen, en dat kan je krijgen door gebouwen te maken d.m.v. geld, dat werkt allemaal goed op elkaar in. Het onderhandel concept is goed uitgewerkt, je kan vrede sluiten, samen werken, afspreken dat je elkaar niet aanvalt, infanterie uitwisselen, oorlog verklaren en nog vele opties, ook dit zit puik in elkaar. Maarrrr….. het is niet alleen maar goud dat blinkt in de campagne, de campagne word op den duur langdradig en gaat vervelen, nou is dit wel na flinke uurtjes zweten achter de computer, maar het is toch vervelend, er is op gegeven moment niks meer te winnen, tenzij je hele rijken wil veroveren, maar dat is heel lastig. Je moet echt een doorgewinterde speler zijn om de campagne uit te spelen, en je hersens laten kraken, want je zal het nodige denkwerk nodig hebben!

De Battles

De landgevechten zitten goed in elkaar, het principe werkt gewoon lekker. De zeegevechten zijn daarentegen wat minder, het werkt gewoon allemaal niet zo soepel, je kan kiezen tussen 3 schepen, de sluip, een snel schip maar met weinig kracht, een schip op lijn, dit is een zeer krachtig schip, maar is ook ongelofelijk langzaam, wat behoorlijke irritaties opwekt, en als laatste heb je nog de Fregat, die zit er precies tussenin en ik persoonlijk vind deze het lekkerst om mee te spelen. Je kan met 3 verschillende vullingen schieten, maar één werkt er maar goed, en dat zijn de ouderwetse kanonnen. Wat is er verkeerd aan de zeebattles dan? Zal je je nu afvragen, ok ik zal het uitleggen, het is gewoon te saai en er is geen enkele opwinding, het is gewoon de hele tijd hetzelfde op een kale zee, maar goed wat had je anders verwacht, je mag al blij zijn dat ze er zijn. Daarom is het geen minpunt maar ook geen pluspunt.

De landgevechten lopen, zoals eerder als gezegd, lekker soepeltjes en je kan vele verschillende troepen gebruiken, een beetje makkelijk gezegd: de kannonnen, de paarden, en de lopende infanterie, maar deze drie kun je weer onderscheiden in genoeg andere die onder die 3 dingen vallen. Je kan met grote getale tegelijk op het slagveld verschijnen, ook mag je het leger dat door de computer word bestuurt bepalen, maar dit hoeft niet.

Sounds & Graphics

Grafisch is dit spel een toppertje het ziet er allemaal gewoon prachtig uit, de gebouwen waar je in kan kruipen en verschuilen, de muurtjes waar je ook achter kan schuilen, het landschap, het is allemaal pracht en praal! Maar goed, dan heb je wel een flinke grafische kaart nodig, wat ik aan het begin nog niet had, en dan is het spel simpelweg gewoon niet te spelen. De sounds daarentegen zijn ronduit bagger, echt waar je hebt ongeveer 3 verschillende deuntjes die je de hele tijd hoor, nou is die muziek niet zó slecht, maar om het nou de hele tijd te horen? Nee. Door de gevechten heen heb je ook nog een soort adviseur, hij kan handig zijn, maar voornamelijk is hij irritant, hij kraamt telkens hetzelfde uit, een voorbeeld: ‘Your losing the battle’, en dat krijg je dan de hele tijd te horen totdat je eindelijk voor staat, of het gevecht verloren hebt.

Conclusie

Sounds: Hier ga ik geen worden over vuil maken, het is gewoon slecht!

Graphics: Prachtig, prachtig, prachtig…

Gameplay: Steekt tof in elkaar maar gaat naarmate lang spelen vervelen.

Conclusie en beoordeling

Imperial Glory is een heerlijke game om eens lekker op een vrije dag te spelen, en de campagne is ook zeker de moeite waard, alhoewel deze wel gaat vervelen. Wat mij betreft is dit wel een echte must-have voor de RTS-fan en ook voor diegenen die intresse hebben in de tijd van Napoleon.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Langdevechten
 • Uitgebreide keuze bij battles
 • Omgevingen
 • Groot deel van campagne
 • Minpunten
 • Langdradig, gaat vervelen
 • De computer bij de Campagne
 • Geluid

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Coole toevoegingen, maar er is toch ook een Ps3 versie. Waarom staat er dan dat ze niet weten of de 360 dit ook krijgt dan moet het 360 en Ps3 versie zijn.

 • Heb al gespeeld :), nieuwe wapens zijn cool alleen de manier waarop je ze moet krijgen niet. Je speelt gewoon en krijgt ze in der loop der tijd random, je kan soms ook wapens krijgen die je al hebt. Ze hebben dit waarschijnlijk gedana tegen het cheaten, maar konden ze niet wat anders bedenken. Because this sucks :).

 • De PS3 versie word, zoals altijd, gedumpt door Valve.

 • vette shit!

 • Respect Valve, waar andere ontwikkelaars en uitgevers massaal overschakelen naar betaalde dlc's en updates laat Valve weer zien hoe het moet.

 • Euh  De Spy krijgt een nieuw geweer die de kans vergroot op headshots  Klinkt dit niet vreselijk kut, of ligt het aan mij?  Beter zeg je: De Spy krijgt een nieuw geweer die de kans op headshots vergroot.
 • De Spy krijgt een nieuw geweer die de kans vergroot op headshots  De Spy kreeg volgens mij een dikke Magnum, genaamd de Ambassador die een grote cooldown heeft. Ze zeggen zelfs \"If you put two wheels under it it's a cannon!\"

 • Komt deze patch ook naar de PS3?

 • Valve laat inderdaad zien hoe het moet! Deze game weet echt te boeien! En ze weten de spelers ook langer te laten spelen door telkens met updates te komen om de verschillende 'eenheden' extra's te geven waar je natuurlijk wel wat achievements voor moet halen.

  Deze game is fantastisch!

 • Awesome :D

 • Ze vergeten Jarate te noemen XD

 • Goed hoor! :P

 • @Paul  Nee, Valve negeert de PS3. De rest van de updates zijn ook niet gekomen he

 • het zijn echt wel stoere updates speel het nu de hele tijd :D

 • Laat het alstublieft een keer allemaal naar de 360 komen. Ik wil er desnoods voor betalen als Valve het niet gratis mag geven van MS. Ik denk en hoop dat als ze alle classes hebben gehad met up te daten dat ze dan alles in 1 grote update naar de 360 gooien voor een schappelijk prijsje. En ik hoop dan ook dat alle Achievements er bij zitten die de pc nu heeft, Als dat van MS mag omdat het er behoorlijk veel zijn volgens mij. In elk geval ik wil ze wel hebben.

 • Ik vind het goed dat pc gamers bij valve altijd op de eerste plaats komen. Dat zie ik bij weinig andere ontwikkelaars terug.

 • Feit dat Valve de PS3 compleet negeert is omdat zij niet die versie hebben ontwikkeld :)

 • @Freestyleforce  Dit komt omdat Valve helemaal geen PS3 developer is.

 • whaha LOL

 • Enige verrotte eraan is dat je de wapens random krijgt en niet meer voor het unlocken van achievements.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren