1. Killer 7 (NGC)

Killer 7 (NGC)

Capcom komt met Killer 7 een onbekend en totaal nieuw product die vele gamers niet zal aanspreken, waarom niet hoor ik jullie denken. Ten eerste wijkt het grafische gedeelte heel erg af van de huidige spellen die verkrijgbaar zijn, ten tweede heeft Capcom een nieuw gameplay gedeelte uitgevonden waarbij je bijvoorbeeld loopt met de A knop en door middel van een keuze een kant op gaat bij een afslag. Als je van een orgineel product houd wat afwijkt van de meeste spellen moet je zeker verder lezen.

Capcom bewijst met Killer 7 dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om een game anders te maken dan de meeste spellen. Na het geweldige Resident Evil 4 komen ze nu met het product Killer 7 dat blijft een netzo goede game te wezen, maar dan op een hele andere manier. Ik geef toe dat Killer 7 zeker niet voor iedereen weggelegd is, omdat het toch een hele andere speel ervaring is dan je over het algemeen gewend bent. Killer 7 is een game waarbij je regelmatig behoorlijk wat vijanden neerlegt en het nodige bloed zal zien vloeien.

Na een tijd van oorlogen en terroristische aanslagen besluiten de wereldmachten gezamelijk om de nucleaire wapens te vernietigen. Er breekt wereldvrede aan, maar echt niet voor een lange tijd. Snel kondigt zich een nieuw probleem aan, de sinistere Heavvens Smile organisatie onder leiding van Kun Lan duikt overal op, met zelfs zelfmoordtroepen die een nieuw tijdperk van chaos en terreur inluid.

Zullen we het maar even over de gameplay hebben, menige gamers zullen waarschijnlijk wel over dit punt gaan struikelen. Met de A-knop beweeg je en met een druk op de B-knop draai je je om, je kunt niet vrij rondlopen, maar ben je overgeleverd aan interactieve kruisingen waarbij je een keuze kunt maken tussen of link of rechts. Deuren openen gaat ook net wat anders, je moet onderweg aan geven waar je naartoe gaat en op ongeveer gelijke wijze kan je ook iemand aanspreken of puzzels oplossen.

Het actie gedeelte heeft Capcom veel werk aan besteed, zo onder de actie veranderd je aanzicht met een druk op een knop naar een first-person stijl, waarbij je kan vuren met de A-knop, maar hou er wel rekening mee dat je veel vijanden eerst moet scannen met behulp van de linker schouderknop voordat de vijanden zichtbaar zullen zijn. Vooral Smiles de zelfmoord commando's komen overal en nergens vandaan. Elke vijand heeft een zwakke plek waarbij je ze sneller en makkelijker kan uitschakelen, ik ga hier verder niet dieper op in, want dan zal ik sommige dingen verklappen en het is natuurlijk leuker om zelf dat soort dingen uit te vinden.

Wanneer je bijvoorbeeld een Smile dood schiet, absorbeer je zijn bloed, waarmee je in het spel je personage kan upgraden. Een Smile leverd meer bloed als je ze meteen goed uitschakeld via zijn zwakke plek dan als je hem eerst helemaal aan fladderen schiet.

Killer 7 mag er grafisch absoluut wezen, het is moeilijk deze stijl te vergelijken met een andere game omdat deze grafische pracht haast niet word gebruikt, de game heeft mooie special effects en de sound brengt een extra goede sfeer mee in het spel.

Jammer genoeg zijn er ook wat dingen aan Killer 7 waar je minder tevreden over kunt wezen, zo is het spel nogal behoorlijk lineair waardoor je niet veel keuze vrijheid zult hebben. De puzzels zijn leuk inelkaar gezet, maar over het algemeen redelijk eenvoudig op te lossen. Maar verder dan dat is Killer 7 echt geworden wat ik gehoopt had, en ben ik na een paar uurtjes spelen het spel echt gaan waarderen.

Killer 7 is zeker een spel waar je behoorlijk wat uurtjes mee zoet zult wezen, en heb je hem eenmaal uitgespeeld wil je het zeker nog wel eens doen, is het alleen maar om de vele orginele aspecten in de game nog is te spelen en te zien. Killer 7 is ook uitgekomen op de Playstation 2, waarbij het eigenlijk bijna precies hetzelfde is. Killer 7 is een uniek spel, waarvoor je moet openstaan de speelwerelden worden afgewisseld door leuke mangafilmpjes. Het geluid van het spel vooral de soundtrack is behoorlijk indrukwekkend, wil je echt een vernieuwde en orginele game spelen dan is Killer 7 zeker iets voor jou.

Conclusie en beoordeling

None

Killer 7 is een hele goede game geworden die zeker een aanschaf waard is als je het aandurft een nieuwe gameplay te bespelen, want het is eerst echt wel even wennen. Grafisch heeft de game een prachtige chell-shaded spelwereld en zit het met de actie elementen in het spel meer dan goed. Capcom heeft goed werk geleverd, waarbij ze eigenlijk zelf al wisten dat het geen record verkopen zal gaan halen, een vervolg op Killer 7 zal er denk ik ook wel niet inzitten. Nadat ik het spel had uitgespeeld had ik een trots gevoel die moeilijk te beschrijven is, eindelijk weer is een spel waarbij er vele elementen zijn die ik niet vaak heb gezien. Zo laat Killer 7 blijken dat er nog genoeg ideeën zijn om vernieuwde spellen te maken en Capcom durfde dat aan. Als over het lineaire gedeelte heen kan kijken, moet je Killer 7 absoluut eens huren, lenen of kopen, het is een topper van formaat maar dan weer heel anders dan de meeste toppers.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Orgineel
 • Special Effects
 • Duister verhaal
 • Minpunten
 • Niet voor iedereen
 • Controls onwennig
 • lineair

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dan kun je offline multiplayeren met samus op de wii!, btw in de vs gaat deze bundel voor de prijs van 1 game over de toonbank.

 • Klikt weer als de zoveelste port en remake :-(  Het is een Wii, dus nieuwe games doen we niet aan, gewoon lekker uitknijpen die Wii gebruikers. Ze kopen het immers toch wel weer.  Leuk dat de oude games ook weer komen, maar ga verdomme een nieuw deel maken, stelletje luie …………. • @Koppa  Ik ben ook niet zo'n fan van de hele bups remaken/porten, maar drie topgames voor de prijs van één is natuurlijk gewoon een goede deal. Je kan vandaag de dag net zo goed andere boxsets (met daarin ook oudere games) kopen.

 • Dit is een superdeal. Drie meesterlijke games voor de prijs van een met nieuwe functies en aangepast beeldformaat, netjes! Nu hopen dat er ook nog wat aan old-school Metroidgames is vrij te spelen!

 • Hopelijk komt ie ook in Europa uit.

 • Ik heb alleen de eerste, dus dit is wel interessant voor mij! :)

 • We zullen zien

 • @Joey-Sensei  Je hebt gelijk, het is zeker een superdeal en leuk voor degene die hiervoor nog geen cube hadden.  Toch denk ik dat de Wii gebruikers meer zitten te wachten op een volgend deel in de MP reeks. • Erg nice!

 • @koppa:

  Ik denk niet dat deze port zoveel tijd gaat innemen dat een nieuw deel hierdoor veel later uit zal komen.

 • Dit is een mooie kans voor mij om eens en voor altijd de eindbaas van metroid Prime 1 te verslaan en van Metroid Prime 2 de tweede helft van het spel eindelijk uit te spelen.

 • in plaats van een nieuw deel gaan ze dit doen?

 • Opzich wel een goede deal voor wie de games nog niet gespeeld heeft, dat moet ik deze keer toegeven.  Maar ik vraag me wel eens af. Welke games moeten er op de Wii 2 uitkomen? Rehashes van rehashes?

 • Er staat niet bij dat de Cube delen naar de Metroid Prime 3 engine zijn overgezet en er dus véél beter uit gaan zien ;).

 • Als dit het 'grote' nieuws wordt van Nintendo deze E3, dan bekijken ze het maar.

 • @Koppa

  Metroid Prime krijgt geen vervolg meer in de Prime reeks, deel 3 was het laatste.  @^Trace.

  Dat is waar en vind ik ook een gemiste kans bij de NPC titels. 16:9 beeld ondersteuning wilt niet zeggen dat de resolutie van het spel ook hoger is. Idd wel jammer, vooral bij Metroid Prime.  OT:

  Leuk en aardig, ga het zeker wel halen, alleen vind ik de extra's in de vorm van badges (?) een beetje mager. En ook wat broodje_kroket zegt, als ze op de E3 maar niet een hele lijs met ports gaan aankondigen.


 • Als dit is wat Nintendo bedoelt met core-games aanspreken, dan ben ik weg…

 • scheelt me weer 10 euro, als ik de NPC versies ging kopen…

 • Goed bezig!! De mensen hierboven kunnen zaniken wat ze willen over de zoveelste remake, voor 3 games voor de prijs van een normale game met de controls van de vorige metroid voor de wii, is dit zeker een goede deal. Vooral mensen die de vorige delen gemist hebben kunnen zo geïntroduceerd worden in de serie i.p.v. een nieuw deel spelen terwijl ze geen idee hebben waar het verhaal over gaat.

 • super bikkel? nog meer remakes?  kuch nieuwe 2d metroid voor de ds graag!  nintendo is echt de remake koning op dit moment :(Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren