1. Mr. Driller: Drill Spirits (NDS)

Mr. Driller: Drill Spirits (NDS)

Mr. Driller Spirits was een van de eerste puzzelgames op de DS. In het spel is het de bedoeling door een verticaal speelveld naar beneden te boren en je mede-drillers te bevrijden.

Boren tot je er bij neervalt...

De titel kan je letterlijk nemen. Tijdens het boren zal namelijk je zuurstof opraken. Dit kan je voorkomen door onderweg zuurstofcapsules te verzamelen of speciale diamanten die ieder hun eigen krachten kennen (extra zuurstof, vernietigd een aantal blokjes e.d.). Het is dus van belang om snel te boren en op de juiste momenten je diamanten in te zetten.

Het boren zelf kan op 2 manieren worden gedaan. Je kan kiezen voor een touch-screenbesturing of door middel van de D-pad. Ikzelf vond de D-pad het handigste. Waarom dat zo is zal ik uitleggen:

In het spel moet je verschillend gekleurde blokken wegboren, het kan daardoor gebeuren dat een hele blokkenstapel boven je naar beneden komt sodemieteren en dan is het handig om snel aan de kant te gaan, anders kunnen ze je van de vloer schrapen. Het spel is dus ook gedeeltelijk platform gericht waarbij je snel moet kunnen ontwijken en zeg nu zelf...een 2D-platformer spelen doe je niet met je stylus!

Gameplay

Zoals ik al zei, het is een puzzelgame, maar er zitten ook wat platformelementen in. Deze aanpak werkt verfrissend en is leuk. Het boren is grappig om te doen en het vereist zeker inzicht om te zien wat in zal storten en wat niet. Als je soms dan toch een fout maakt tijdens het boren is het dan van belang om te rennen voor je leven waarbij soms meer geluk dan wijsheid nodig is.

Het spel kent verschillende modi. Zo is er een soort verhaallijn waarbij je nieuwe karakters kan vrijspelen. De karakters onderling kunnen van elkaar verschillen, zo zal de een snel zijn zuurstof kwijtraken, maar snel kunnen rennen en kan de ander het 1 keer overleven als ie wordt geplet door een aantal blokken. Het is helaas zo dat deze modus nogal saai wordt en dat je constant moet boren en dat goed denkwerk niet kan omdat je zuurstof snel opraakt.

Eveneens is er een modus waarbij je een gigantische robot moet verslaan door een soort bommen naar hem af te schieten. Onderweg in het speelveld zullen dan naast de zuurstofcapsules schietcapsules liggen. Deze modus is heel hectisch en gaat eigenlijk maar om 1 ding, zo snel mogelijk naar beneden boren en powerups vinden.

Als derde is er de modus waarbij je door een speciaal gemaakt level binnen een bepaalde tijd naar beneden moet boren. Dit spel is vooral gemaakt voor de snelheid en volgens het trial-and-error principe. Maak je een fout halverwege het level, dan weet je volgende keer dat je het anders moet doen. Dit kan je dus niet echt puzzelen noemen, maar eerder iets waarbij je vingervlug moet zijn en moet onthouden waar je wel en niet moet boren.

De laatste modus is een modus waarbij 1x boren een honderdste van je zuurstofvoorraad af gaat, hierbij kan je dus maar 100x boren en is het belangrijk om zo snel mogelijk nieuwe zuurstofcapsules te vinden om je voorraad bij te vullen. Deze modus is vooral om te puzzelen, je kan rustig kijken waar je het beste kan boren en hoe je kettingreacties tot stand kan brengen waardoor een lange verticale weg vrijkomt. Deze modus heb je uitgespeeld als je tot een bepaalde diepte hebt geboord (max. 1000)

Graphics

Grafisch ziet het er prima uit, het is een puzzelgame dus eigenlijk wil ik er niet teveel woorden aan vuil maken. De blokken zijn kleurig en de karakters in het spel zijn melig. Het is niet echt bijzonder, maar draagt wel positief bij aan het spel.

Geluid

Het spel klinkt ook prima, er zijn een aantal verschillende deuntjes per veld die gewoon prima in elkaar zitten. Ook klinken de 'sound effects' prima. Wederom niks bijzonders, maar ze dragen positief bij. Wel moet worden gezegd dat de characters behoorlijk irritant kunnen klinken in de tussenfilmpjes. Zodra je iemand vrijspeelt krijg je een achterlijk tussenfilmpje te zien waarbij je de gesprekken van een dermate hoog 'Sesamstraat-' en schattigheidsgehalte zijn dat je wilde dat je ze kon doorspoelen.

Replay

Van een puzzelgame verwacht je dat er veel replay in zit. Laat dit nu juist HET zwakke punt zijn van deze game. Deze game pretendeert een puzzelgame te zijn, maar 3 van de 4 modi zijn juist niet interessant voor de puzzelaar, omdat ze meer actiegericht zijn. De modus waarbij je wel rustig kan puzzelen is vrij snel uitgespeeld. Nadat je het moeilijkste level van 1000 meter hebt gehaald krijg je nog een level dat oneindig doorgaat, maar dat is niet interessant om te spelen. Je krijgt na het uitspelen van de levels ook niets leuks of boeiends, waardoor je het spel als echte puzzelaar niet snel meer zal oppakken.

Conclusie en beoordeling

None

Mr. Driller Drill Spirits is een leuke game, maar verwacht niet een pure puzzelgame. De modi zijn meer gericht op mensen die snel willen boren en met de platformelementen door de levels heen rennen. Als je echt rustig wil puzzelen kan je beter een andere game zoeken.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Een puzzelgame met platformtrekjes
 • Prima Geluid
 • Prima Graphics
 • Minpunten
 • van de 4 modi zijn niet interessant voor puzzelaars
 • lage replay-waarde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice!

 • nice gedaan nintendo  nu nog alles uit de winkels

  zoals de console ombouw service in arnhem


 • Dan koop je ze toch gewoon ergens anders.

  Dit is water naar de zee dragen lol

 • R4 FTW! ^^

 • hahahahah alsof dat de enigste sites zijn waar je ze kunt kopen

 • Nou en Camelhunter? Het blijft een overwinning…

 • zullen ze veeeel aan hebben zeg… :P

 • veel te laat, dr zijn genoeg mensen die de DSi laten liggen omdat hun R4 kaartje niet werkt.

 • Het is zeker wel een lichtpunt in de duisternis voor uitgevers. Hiermee zijn ze er nog niet maar ze hebben zeker een grote stap vooruit gezet in de strijd tegen piraterij.

 • lol je kunt ze ook gewoon bij the guy next door halen XD

 • Mensen moeten zich schamen als ze een r4 gebruiken want hoe meer mensen de r4 gebruiken hoe mindre ontwikkelaars spellen uit zullen brengen op de ds

 • Das maar goed ook. :)

 • Juist, weg met die kleine meisjes van 5 die zitten te pronken met hun R4 kaartje XD

 • @ingridje

  Ik schaam me er niet voor. Van de stuk of 50 games die ik heb gedownload voor de DS zijn de goede games maar met EEN hand te tellen. Ik speel ook praktisch niet meer op mijn DS omdat er te weinig goede games zijn.

 • Goedzo! Nu marktplaats ook nog, ik koop wel eens een game 2dehands maar als je ds spel intypt krijg je alleen maar van die */*************** kaartjes

  en destron, er komen nu helemaal geen GOEDE games meer als idereen maar download.

 • Het was natuurlijk belachelijk dat je bij Amazon R4 kaartjes kon kopen, ook al was het dan niet via de officiële store.

 • Hoppa, lekker oprotten met die domme kaartjes!

 • Goed werk Nintendo! :D

 • Ofdat ze de verkoop van de R4 kaart hiermee tegen kunnen gaan of niet, Ebay en Amazon stellen hierbij wel een voorbeeld!

 • Die dingen kun je zelfs bij Plenty parts krijgen (en ze adverteren er ook gewoon mee. Ze zeggen er echter niet bij dat je er illegale games mee kan spelen, maar gewoon dat je \"er films/muziek mee kan afspelen en meer…\";)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren