1. Geist (NGC)

Geist (NGC)

Op de E3 van 2003 waren van Nintendo weinig echte toppers te vinden en verassingen evenmin. Alleen Geist was een verassing.Nintendo die weer een FPS gaat maken,een droom waar vele nintendo gamers al op hebben gewacht sinds Perfect Dark.

Maar Nintendo liet meteen al weten dat Geist geen gewone FPS zou zijn maar dat het spel ook voor een groot deel zou bestaan uit het rondvliegen als geest en in die gedaante mensen, dieren en dingen over te nemen om vervolgens leuke puzzels op te lossen.

Maar Geist overtuigde niemand echt.Het spel werd gemaakt door N-Space...Een developer van games als: Mary-Kate en Ashley Olsen, Rugrats en Duke Nukem: Time to Kill. Stuk voor stuk middelmatige games.

Het zag er dan ook low budget uit.

N-Space heeft nu flink wat tijd gehad om van Geist een topper te maken. Potentie heeft de game! riepen alle journalisten. Maar nou moeten ze het nog waarmaken.zeiden ze er dan stilletjes achteraan...

In Geist speel je als John Raimi. Je gaat met een stel agenten op onderzoek uit om te kijken wat er nou allemaal gebeurt bij het mysterieuze bedrijf Volks.

Je begint het spel met alleen een pistool en wat meteen opvalt is dat je onbeperkt aantal kogels hebt en dat de besturing (vooral het richten met de C-stick) wat traag aanvoelt. De AI van de vijanden is ook niet echt om over naar huis te schrijven.

Na flink wat schiet en knal werk wordt je gevangen genomen en wordt je geest van je lichaam verwijderd. Vervolgens bevind je je in een soort simulatie programma waar je leert hoe je je moet overleven als geest. Het programma crashed en dan pas begint het grote avontuur. De zoektocht naar je lichaam...

Dat Geist uniek is weet iedereen nou wel. Je moet mensen en dieren bang maken met apparaten die je kan overnemen om je vervolgens een weg te banen door een lineaire omgeving. Nog nooit ergens anders gezien.

De puzzels zijn ook erg leuk. Het is best tof om een oven in de fik te zetten, vervolgens de kok over te nemen en daarna alle bewakers vergiftigd eten voor te schotelen. Of om als dierenbegeleider een hond uit te laten om iemand met een hondenfobie bang te maken of om als rat je weg terug te vinden en moet uitkijken voor muizenvallen.

Dat is dus allemaal erg gaaf maar het is en blijft een shooter dus dan moet het schieten ook goed zijn uitgewerkt.Maar zoals gezegd is de AI best wel slecht en gaat het mikken van je wapen redelijk traag. En dat is jammer.

Maar niet alleen het schieten is minder. Grafisch ziet het er ook niet spectaculair uit. Lelijk is het niet maar N-Space heeft vier jaar(!) de tijd gehad om dit er mooi uit te laten zien maar het komt nog steeds low budget over. Animaties ogen houterig, schaduwen kloppen niet en de characters zien er belabberd uit. Wat N-Space wel weer goed is gelukt, is op sommige momenten een echte creepy sfeer te creëren. De muziek komt ook het hele spel overtuigend over met een goede voice acting.

Die creepy sfeer wordt echter weer deels verpest door het feit dat je onbeperkte ammunitie heb en dat je vijanden niet de slimste zijn.

Wat wel weet tof is zijn de bazen waar je het tegen moet opnemen. Je moet namelijk vaak je lichaam verlaten om vervolgens als geest iets over te nemen en dan de slechterik op slinkse wijze meer schade aan te doen.

MULTIPLAYER:

Er zit natuurlijk in Geist ook een multiplayer die erg vermakelijk is. De multiplayer bestaat uit verschillend modi zoals Possesion deathmatch en Capture the Host.

Vooral Possesion deathmatch is met drie vrienden en flink wat bots erg leuk om te spelen. Je neemt dingen over om je tegenstander zijn of haar geestenleven zo rot mogelijk te maken.

Conclusie en beoordeling

None

Geist is niet geworden waar iederen op had gehoopt, een exclusieve FPS voor de cube van ongekende klasse. Het is leuk, maar je verwacht meer van een door Nintendo uitgegeven game.Volgende keer maar weer Retro Studios, Nintendo...
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Geesten gameplay
  • Muziek en voice acting
  • eindbazen
  • multiplayer
  • Minpunten
  • ietwat matige graphics
  • matige AI
  • trage controls

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren