1. Mario Party Advance (GBA)

Mario Party Advance (GBA)

Als je de gemiddelde gamer vraagt te brainstormen over Mario Party, dan zullen er vooral woorden als melkkoe en uitmelkerij tevoorschijn komen.

De Mario Party spellen lijken erg op elkaar, maar dat gaat niet op voor Mario Party Advance!

Dit deel richt zich namelijk op de solist!

Feesten in je eentje!

Een spel voor 1 speler heeft natuurlijk een story-modus en een verhaal nodig.

Het verhaal is niet van erg hoge kwaliteit. Bowser heeft een hoop gadgets gestolen en heeft ze over de stad Shroom City uitgestrooid. Jij moet ze met één van de vier speelbare personages, Mario, Luigi, Yoshi of Peach, terugkrijgen. De inwoners van het stadje hebben de gadgets ingepikt en om ze terug te krijgen moet je opdrachten voor hen vervullen.

Als je begint, zit je met je karakter in de mushroom auto. De bedoeling is om naar huisjes te rijden om daar opdrachten te doen. Dit doe je door tegen een dobbelsteen boven je hoofd te stompen en het gegeven aantal vakjes te rijden. Maar een auto heeft ook brandstof nodig.

En de brandstof van een mushroom auto is… mushrooms! Om de drie beurten krijg je een minigame voorgeschoteld. Door ze te winnen kun je mushrooms verdienen. De minigames zijn origineel, leuk, en vooral gevarieerd, in tegenstelling tot de console-versies. In plaats van tegen andere spelers speel je in dit spel tegen de klok. Ook wanneer je een huisje binnengaat, krijg je een soort minigame. Zo is er een sportzwemmer die zijn zelfvertrouwen is kwijtgeraakt. Je taak is dan om in een wedstrijd tegen hem te verliezen, maar dan wel zo dat hem dit niet opvalt. Zo krijgt hij zijn zelfvertrouwen terug.

Als beloning voor deze opdrachten krijg je een gadget, die dan ook speelbaar wordt. Deze gadgets variëren van leuk ( mini-bowling ) tot volslagen nutteloos ( een screensaver ).

De storymodus is leuk, maar doet de naam party nou niet bepaald eer aan.

Meerspeler pret!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Dat moeten ze bij Hudson gedacht hebben, toen zij de multiplayer op één GBA in het spel zetten. Met maar liefst 100 man kun je een GBA doorgeven om te strijden om de hoogste score van een minigame.

Ook kun je twee GBA’s aan elkaar linken. Voor een achttal minigames heb je maar één cartridge nodig. Met twee exemplaren van het spel heb je nog steeds niet echt een party.

Je speelt de minigames dan om de beurt omdat ze nu eenmaal voor één speler zijn ontworpen.

In het echt.

Nintendo vond het blijkbaar jammer dat het befaamde bordspelconcept nergens in het spel kon worden teruggevonden, want daar is wat op bedacht: Je krijgt gewoon bij aankoop van het spel een papieren mario party bord mee.

In dit bordspel voor 2 tot 4 spelers loop je met pionnen over het papieren bord, terwijl je op de GBA met de dobbelsteen gooit en zeer versimpelde minigames voor vier spelers op één GBA speelt.

Dit bordspel is nou niet echt iets wat je een middagje gaat spelen, maar over zo’n extraatje hoor je mij niet klagen.

Nog even een paar zaken in het kort:

Graphics: De beelden zijn vrolijk en kleurrijk. De kwaliteit is goed noch slecht.

Muziek: De verscheidene deuntjes zijn kort, vrolijk en hebben de neiging om in je hoofd te blijven zitten.

Op de lange termijn: Het duurt wel even voor je alle gadgets in Shroom City hebt teruggevonden. De verschillende minigames maken het tot een ideaal ‘’voor onderweg’’ spel.

Review geschreven door de fantastische Gymmo.

Conclusie en beoordeling

Dit spel lijkt niet erg op de thuis versies van Mario Party. Wel is het een leuk spel voor mensen die vaak maar eventjes spelen. Maar of je dit spel wel of niet leuk vindt, dat hangt helemaal af van hoe je tegen minigames aankijkt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel minigames
 • Catchy deuntjes
 • Bijgevoegd papieren bord
 • Minpunten
 • Niet alles gaat even snel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat is dat (GP) eigenlijk? Verder wel een hele toffe collector's edition. :)

 • Gaaf, die wil ik.

 • Hmm Nice :D ik koop die wel

 • Erg leuk :P

 • (GP) staat voor GamesPress, te vergelijken met ANP.

 • mooi pakket

 • Heb hem al in de pre-order gezet. :)

 • En hoeveel betaal je daar extra voor?

 • Zo super vind ik de extra's niet. Ik koop dan liever de normale versie, want de collectors edition zal wel ietsies duurder zijn.

 • Ik ga zeker wel voor de collector's edition van deze game!

  Laat maar komen mensen.

 • Vet pakket hoor zal deze wel halen als ik een 360 had

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren