1. DTM Race Driver 2 (PSP)

DTM Race Driver 2 (PSP)

Het is alweer een tijd geleden dat ik een spelbespreking heb geschreven. Ik heb het een korte tijd gedaan maar was er wegens tijdgebrek redelijk snel klaar mee. Toen de goede mensen bij IG kwamen met de memberrecensies vond ik het dan toch maar eens tijd worden. Dat het uiteindelijk nog een aantal maanden geduurd heeft voordat je dit leest heeft weer met andere zaken te maken, daarmee ga ik je niet vervelen.

Iedere goede spelrecensie heeft natuurlijk een spel als onderwerp, ik heb besloten om voor DTM Race Driver 2 (DTM2) voor de PSP te gaan omdat dit spel naar mijn mening niet de roem krijgt die het verdient. Natuurlijk heeft de PSP een ‘overload’ aan racegames, maar hier ligt voornamelijk de nadruk op arcade-racers. Zelfs als we het hebben over een technische sport als Formule 1 hebben voornamenlijk met arcade te maken.

Leuk, al die arcade-racers, maar echte racefans willen ook wel eens een auto die kuren gaat vertonen als je er veel mee beukt. Daar waar F1 2005 ons teleurstelt op dat gebied is er DTM Race Driver 2 van Codemasters. Het spel is een directe port van het gelijkgenaamde spel op de PlayStation 2, Xbox en PC, en bevat 15 verschillende raceklassen en 52 verschillende circuits.

Iedere raceklasse speelt totaal anders, iedere auto die je bestuurd vereist een ander rempunt, met sommige auto’s kun je wat meer ‘smijten’ dan met andere auto’s en als je een keer een aanrijding hebt is de mate van schade aan iedere auto anders. Dit zorgt ervoor dat iedere race anders is, het is dit soort diversiteit wat DTM Race Driver 2 zo uniek maakt ten opzichte van andere racespellen.

Het spel is een directe kopie van de overige versies van DTM2, en dat is knap. Het spel heeft een zeer uitgebreide careermode, waarin je je als rookie-driver langzaam omhoog werkt in de race-wereld om het uiteindelijk te schoppen tot volwaardig DTM-coureur. In deze career-mode word je bijgestaan door een ervaren hoofdmonteur en een manager, die ervoor zorgen dat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met zo hard mogelijk racen.

De besturing van je auto vind plaats via je D-pad of via de analoge schuif-stick van de PSP, je mag zelf bepalen wat je beter vind rijden en in beide gevallen is het sturen lekker uitgewerkt. Ook qua camera-standpunten zit het bij DTM2 wel snor. Of je nu vanaf de voorbumper van je auto wilt kijken of vanachter je auto, het is allemaal mogelijk en het spel ziet er vanaf alle punten goed uit.

De graphics zijn sowieso een sterk punt van het spel, Je eigen auto’s en de overige auto’s (tot 21 per race) zien er gedetaileerd uit en de framerate van het spel blijft hoog, ongeacht het aantal auto’s of effecten op je scherm. Ook qua draw-distance zit het spel goed in elkaar, je komt nooit iets onverwachts tegen, en dat speelt wel zo lekker.

Dan is er nog één functie die dit spel tot absolute koning van de PSP kroont, en dat is de custom soundtrack. DTM2 maakt slim gebruik van de hoge opslagcapaciteit in de vorm van de memory-stick en je kan d.m.v. een handig programma je eigen muziek in DTM2 zetten. Niet dat de eigen soundtrack van DTM2 slecht te noemen is, maar je eigen muziek is toch altijd beter.

Waar andere mensen Wipeout Pure of Ridge Racers tot beste racespel kronen, is DTM2 toch echt de ultieme topper. De diversiteit binnen het spel, de oplopende moeilijkheidsgraad en de uitgebreide careermode zijn voorlopig ongeëvenaard op de PSP. Ben je niet vies van het gebruik van een rem en hou je van mooie inhaalacties door iemand uit te remmen bij een langzame bocht dan is dit je spel. Je zult geen spijt krijgen van je aankoop, tenzij je de console-/PC-versie al grijs gespeeld hebt natuurlijk, want DTM2 is en blijft ook op de PSP gewoon DTM2. En een beter compliment kan ik dit spel en Codemasters niet geven.

Conclusie en beoordeling

None

DTM Race Driver 2 is het racespel voor de serieuze racefans.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Uitgebreide careermode.
 • Veel diversiteit tussen de verschillende races/klassen.
 • Tot 21 auto's per race.
 • Minpunten
 • Geen nieuwe toevoegingen voor eigenaren van andere versies van DTM2.
 • Custom Soundtrack komt wat minder tot zijn recht op kleinere memorysticks.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Haha, zal wel chaos worden :P

 • Tim ''Genie'' Schafer! :D

 • Kun je ook geen vrouw het 'hemd van het lijf' vragen? xD

 • Ja, Tim is een meester en alles maar dan liever een interview met Jade van Ubi.  (L)

 • Nice. Ik doe niet aan Twitter though. Zou wel wat vragen willen stellen.

 • Dus twitter weet zich weer marketingtechnish te manifesteren!

 • Ja, twitter doet het goed de laatste tijd. Heb hem zelf niet echt iets interessants te vragen.

 • Waarschijnlijk zal hij heel vaak moeten zeggen: 'Nee, er komt echt geen vervolg op Psychonauts'

 • \"Werkt uw koelkast nog?\"

 • Moest toch even googlen wie hij nou precies is. Maar toen kwam ik wel een paar prachtige games tegen.

  Maarja heb hem niks belangrijks te vragen :P

 • @ Venik:  Schaam je!!  Zou hem volgens mij helemaal dood vragen over Brutal Legend (beste spel ooit). • \"MONKEY ISLAND 5?!?!!?!!?!!!\" dat zou ik hem vragen, ja

 • @Laura32  Het is bekend dat Tim Schafer graag een nieuwe Monkey Island zou willen maken, maar de rechten liggen helaas bij LucasArts.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren