1. Conker: Live and Reloaded (Xbox)

Conker: Live and Reloaded (Xbox)

Conker live and reloaded

Conker live and reloaded is het tweede spel van de engelse ontwikkelaar rare op de xbox. Het spel bestaat grofweg uit twee delen: een remake van de N64 game conker’s bad fur day en een geheel nieuwe multiplayer mode die met 16 spelers via xboxlive gespeeld kan worden.

Het was vrijdag 24 juni. Een zonnige dag en iedereen speelde buiten, behalve 3verslaafde gasten die het laaste spel van Rare gingen uitproberen. Ik wou het met bijzijn van butcher en leech het spel gelijk heilig verklaren toen ik het liedje hoorde en het rare teken in een wc rol zag veranderen maar butcher hield me tegen. Conker die naam herken ik trouwens ergens van. Was het niet ehh……dat schatige eekhoorntje van de N64?

Conker is terug in een nieuw jasje?

Wie het nintendo 64 spel Conker’s Bad Fur Day gespeeld heeft, weet precies wat hij van het single-player gedeelte mag verwachten. Conker is hét element dat het spel onderscheid van de vele andere, het spel probeert zo veel mogelijk dingen te parodiëren of voor de gek te zetten, waaronder de oorlogsfilm Saving private Ryan. De grootste aanpassingen ten opzichte van het N64 spel vinden we op grafisch vlak. Vooral de vacht van onker is prachtig om te zien.

Niets is wat het lijkt.

Hoe aaibaar de pluizige eekhoorn er ook uit mag zien, conker: live and reloaded is zeker geen spel voor de jonge gamers onder ons. Conker is een behoorlijk gewelddadig spel waarin het bloed van de schattige beestjes overdreven vloeit.

Karakter classes

Omdat het spel ook in Multiplayer gespeeld word, zal iedere speler in het team een andere rol kunnen vervullen. Er zijn 6 classes aanwezig met elk hun eigen wapen(s) en eigenschappen. Zo kun je er vol tegenaan gaan met een zwaarbewapende Demolisher, of kiezen voor een subtiele aanpak met de sneeker. Verkies je liever het luchtruim, dan is de sky jocky van de partij, een specialist in het besturen van vliegmachines.

Voertuigen, jeah

Want je hoort het goed, in Conkers multiplayer mode zullen er ook voertuigen beschikbaar zijn. Elke klasse heeft een ander type voertuig, van snelle wendbare buggy tot slome maar oh zo krachtige tankus.

Dombots

Heb je niet de beschikking over Xboxlive of systemlink, dan zul de multiplayer van Conker niet geheel aan je voorbij gaan. Rare heeft namelijk de mogelijkheid toegevoegd om tegen dumbots te kunnen spelen. Dit zijn computergestuurde medespelers en tegenstanders die de rol van menselijke medespelers op zich zullen nemen. Maar of deze poppetjes onze redding zijn betwijfel ik, want deze poppetjes hebben namelijk niet al te veel A.I(dat betekent arificial intelligent of kort gezegd de I.Q van de computer) en dat is zeer vervelend als je bijv. Poppetjes in je dropship wil laden.

Nintendo of toch xbox

Wie de N64 versie kent en multiplayer heeft gespeeld zal merken dat er dingen uit zijn gehaald die er nooit uitgehaalt mochten worden. Als je multiplayer op de xbox versie speelt zal je merken dat als je iemand hebt gekilled hem vervolgens niet meer in zijn hoofd kan schieten terwijl het wel op de N64 versie kon. Een ander punt is dat je elkaar niet meer kan dood pissen in het urinoir. Ook vind ik dat er op de N64 veel meer variatie is . bijv. was er een tank war en er waren races.

Waarom dan niet gewoon de N64 versie spelen? Omdat het soms veel leuker is met een missie te multiplayer’en dan elkaar gewoon af te knallen. Ook dat je verschillende klasse’s hebt vind ik geweldig. Waar ik ook zeer naar uitkijk is om met 8 xbox’en te linken( al moet ik eerst 8 gekken vinden die het spel ook hebben gekocht) want die dumbots komen me nu eigenlijk wel een beetje de strot uit.

Conclusie:

Graphics: 8 geluid 9 orginaliteit: 6 gameplay 6,5

7.4

Conclusie en beoordeling

None

conker live and relaoded is zeker een spel die je vroeg of laat zeker in je collectie moet toevoegen. Ik denk dat het vooral een spel is voor mensen die halo(2) een net iets te gewoon spel vinden maar wel het genot van 16 spelers willen. Of je nou conker komt voor de humoristsite singleplayer of multiplayer met 16 spelers en/of dumbots, conker live and reloaded blijft een waar genot
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • nieuwe muliplayer
 • online
 • graphics
 • Minpunten
 • geen nieuwe single player

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ooit gespeelt jaa  sommige mensen hebben 2 accounts

  sommige die het naar 2 minuten al naar uit waren gekeken

  of checken ze alleen de mensen die langer dan 10 uur hebben gespeelt  ik iedergeval speel het nog steeds dagelijks een uurtje of 2 op de pc

 • Je vergeet mensen die het gehuurd hebben, aan elkaar uitgeleend hebben of het tweedehands kochten quinytje.

 • Best online shooter tot nu toe. Zo gek vind ik het dus niet.

 • Modern Warfare 2 gaat kassakassa worden dat staat vrijwel vast. De meeste mensen die CoD 4 gespeeld hebben zullen wel onder de indruk geweest zijn vermoed ik. De singleplayer en multiplayer zijn echt top klasse. Call of Duyt 4 is nog altijd een referentie in het FPS genre en de franchise wordt steeds populairder.  Het lineaire karakter van de game stoort me allerminst omdat er zo meer vaart in de gameplay en het verhaal zit. De ene rush na de andere, ijzersterke gameplay doorspekt met heerlijke tussenfilmpjes meer moet dat niet zijn.

 • En terecht lijkt me. Fantastische game!

 • Je vergeet mensen die het gehuurd hebben, aan elkaar uitgeleend hebben of het tweedehands kochten quinytje.  Beter lezen.  Ontopic: Ik speel nog steeds Cod4 / Cod2 op de pc, en Cod 5 op de 360, misschien daarom ook maar eens Cod4 aanschaffen voor de 360. • Misschien toch een keertje kopen.

 • Damnnn… was een MONSTER-cijfer :P

  Ik zou ook eens graag willen weten hoeveel Playstation 3 bezitters :P

 • Ik probeer al weken COD:MW voor de XBOx360 te krijgen, maar nergens te koop.  Volgens het boekje van intertoys moet ie zelfs al classic zijn, maar ook hier altijd uitverkocht………..  Dit is het meest gewilde spel ooit denk ik, maar nergens aan te komen ;-) • het mooie is ook dat toen ik bedacht dat ik wel toe ben aan een nieuwe shooter, dat ik meteen aan CoD dacht. Dat is gewoon het schietspel van het moment en waarschijnlijk ook de komende momenten

 • @ koppa ook al de freerecordshop / Bol.com / Mediamarkt / Bart smit geprobeert

 • modern warfare 2 heb ik al gereserveerd bij de free record shop

  54,99 - 7,5 vanwege de pu  chill prijsje


 • Spel is ook koning.. balen dat ik door school te weinig tijd heb nog te kunnen spelen..

 • Van de 13 miljoen sta ik toch maar mooi in de top 20000 met score met wins zelfs 7800 e

  ik kijk echt uit naar MW2

 • Ik wil hem wel eens spelen wat ik heb hem nog niet gespeeld

 • Whoow zoveel mensen cod4 op de xbox360 dat het spel goed is wist ik heb het namelijk op me pc :) dus dat wordt ook maar kopen voor me xbox360:)

 • dit spel ownt zo hard in de multiplayer ben nu op me ps3 level 31 maar ik doe mijn best om hoger te worden…

 • ik heb hem voor 50 euro bij de bart smit gekregen… en hij is nu 40 euro voor de GoTY editie!!!!!!!!!!!! ook bij de bart smit natuurlijk

 • ik heb hem gespeeld en ik vind het best wel zonde dat ik hem heb weggedaan:S

 • Ik speel 'm nog dagelijks en het is en blijft een supervette shooter. Wat mij betreft mijn allerbeste shooter ooit :'D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren