1. Ninja Gaiden (Xbox)

Ninja Gaiden (Xbox)

Dood. Dood!. DOOD!! Helaas de vijand niet, maar jij als speler zal je bijzonder goed kunnen herkennen in dit gegeven als de über-ninja Ryu Hayabusa.

Ninja Gaiden is moeilijk, heel erg overdreven hels moeilijk. Zo, dat lucht op. Aan de andere kant is Ninja Gaiden ook wel bijzonder eerlijk. De hoge moeilijkheidsgraad ontstaat niet door valsspelende computertegenstanders of savepoints die te ver uit elkaar liggen, maar simpel en alleen door vijanden die sneller, sterker en aggresiever worden. Het spel is eerlijk, en dat is maar goed ook, anders zou Ninja Gaiden erg snel stof gaan verzamelen.

Voor degenen die het nog niet echt door hadden, Ninja Gaiden is een beetje aan de uitdagende kant. Heel het spel door blijft een opgejaagd gevoel je achtervolgen, veroorzaakt door vijanden die er keer op keer in slagen om je dood te laten gaan. Denk hierbij niet aan extreem sterke eindbazen (hoewel wel aanwezig), of speciale vijanden die je om de zo veel tijd het leven zuur maken, nee, een veelvoud van game-overs blijven ontstaan door de vervelende, altijd aanwezige irritante standaard vijanden.

Klinkt vervelend? Is het niet, Ninja Gaiden beschikt namelijk over een bijna perfect leercurve. Aanvankelijk zal je gek worden van een bepaalde, slimmere type tegenstander die af en toe de average joe afwisselt. Kom je een level verder blijkt dat die irritante elite vijand de nieuwe average joe is geworden. Met, je raad het al, een nieuwe elite vijand. Het gevolg is, je raad het al, dat je dood gaat. Simpelweg dat je heel vaak dood gaat.

Klinkt frustrerend, maar gelukkig weet Team Ninja je daar voor te behoeden door je op een verbluffende wijze arrogant te maken. Tikkeltje overdreven, maar het klopt wel. Keer op keer blijf je dood gaan, totdat het spel je tegenover een vijand zet waar je vroeger een pokkehekel aan had, en raadt eens? Zonder ook maar enige moeite hak je hem in de pan. Vol ongeloof zul je je controller neergooien en denken: “Deed ik dat?”

Ja, dat deed jij ja. Langzaam maar zeker maak je je alle bewegingen van Ryu eigen. Langzaam maar zeker zul je als een ballerina ninja door je vijanden dansen, en hakken. Aanvallen ontwijken, tegenaanvallen inzetten gecombineerd met de nodige acrobatiek, het betere hak en snijwerk, Ninja Gaiden heeft het allemaal.

Af en toe zul je de acrobatiek ook moeten gebruiken voor een enkel puzzeltje, maar dit is eerder een onnodige afleiding van de heerlijke perfecte actie dan een element dat daadwerkelijk iets toevoegt. Wall-jump hier, race tegen de klok daar. Het voelt allemaal nogal verplicht. Des te fijner dus als er weer een tiental vijanden naast je te voorschijn spawnen. En je dus weer een paar keer dood zal gaan...

Gameplay gaat boven graphics. De gameplay van Ninja Gaiden staat als een huis, maar een beetje aantrekkingskracht in de vorm van schitterende achtergronden, vloeiende animaties en een grote hoeveelheid aan detail zijn ook niet vervelend. Team Ninja wist al in een vroeg stadium veel uit de Xbox te persen en verdient daarom veel lof.

Conclusie en beoordeling

None

Minpunten? Nauwelijks. Als je weet wat je verlangt van een spel, en niet bang bent om een keertje (of honderd) dood te gaan kan je hier je lol mee op. De voldoening is groot als je het spel uitspeelt, geef niet op, blijf doorgaan en je voelt je op het eind daadwerkelijk de meester van het spel. Totdat je de Hard mode probeert....
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Moeilijk!
 • Bevredigend!
 • Mooi
 • Minpunten
 • Moeilijk?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ga het toch eens proberen denk ik… :P

 • Goede actie, de game werd namelijk niet zoveel gespeeld dacht ik, zo halen ze veel meer spelers binnen.

 • de link van: \"De officiële website\" doet het niet.

  Je wordt namelijk naar http://www.insidegamer.nl/www.battleforge.com gestuurd.

 • http'tje vergeten. ;)

 • gefixt

 • Lijkt me best wel uhm..vervelend als je dit bericht leest en je heb deze game een tijdje terug gekocht. Want er zit geen verschil in beide games right? Het hele kaarten kopen zat ook al in de retail versie.  Ach who cares, kan ik hem tenminste downloaden en ongestraft spelen.

 • is wel zeer mooi gedaan dat insidegamer datze dit doen !  :) normaal altijd mmosite kijken maar nu dat hier voor uit ga effe voortaan hiero kijken :D

 • zit je ook lekker mee als je net de boxed version gekocht hebt XD

 • het zou ook leuk zijn als het zou werken. Ik heb het gedownload, geinstalleerd, hij is gelijk gaan updaten, ik start em op, en ik moet inloggen, dus ik mijn inloggegevens invullen, zegt die: vul je serial-ID in, diue heb ik dus niet, dus ik weer klikken op free user knop, moet ik weer inloggen, vul ik dat in, kom ik weer in dat serial-ID schermpje, en zo blijft het maar doorgaan

 • Een spel die in maart 2009 is uitgekomen en nu al gratis te downloaden!? :)

 • Lijkt me best wel uhm..vervelend als je dit bericht leest en je heb deze game een tijdje terug gekocht

  Straffe stoot wat EA hier uithaalt. Erg leep van hun, de game is duidelijk over zijn piek heen qua verkopen en zal in retail niet veel meer opbrengen. Door deze gewaagde zet kunnen ze nu echter extra volk lokken waarbij misschien een aantal mensen kaarten gaan kopen. Lijkt me een geval van redden wat er te redden valt maar het zou wel eens vrij positief kunnen uitdraaien omdat de game een bepaalde verslavingsfactor heeft en de co-op multiplayer leuk is zouden mensen wel eens kaarten kunnen gaan kopen.  Als je de game koopt krijg je 3000 Battleforge punten om kaarten te kopen (ter waarde van 30€). Als je deze game downt heb je die punten niet ter beschikking en ik spreek uit ervaring (anderhalve maand bèta testing) dat deze game zonder het kopen van extra kaarten onmogelijk is. De meeste missies zijn gewoon onhaalbaar met de basic set van kaarten zeker als je op advanced en expert speelt. Als je deftig met de game aan de slag wilt moet je wel bijkopen, de starting decks zijn veel te beperkt en gewoon niet sterk genoeg.  Toch, toch geen slecht spel en je krijgt de unieke gelegenheid om er gratis van te proeven.

  De bèta wist mij nooit echt te overtuigen maar het heeft wel iets dit spel, de intromuziek was ook zalig meen ik mij te herinneren. EA laat weer een testballonnetje op.

 • Ik heb hem gedownload.. Super vet spel!

 • Dit is echt leuk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren