1. Second Sight (Xbox)

Second Sight (Xbox)

Het verhaal

Je speelt John Vattic. Een dokter die gevangen is genomen in een of ander raar research centrum. In dit gebouw zitten nog veel meer mensen, die daar allemaal worden nagekeken om de raarste redenen. Je weet eerst niet wat je overkomt en naarmate het spel vordert, krijg je steeds meer herinneringen en weet je waarom je daar gevangen bent genomen en hoe je aan je paranormale krachten komt. Zo begint het spel zich in het research centrum, en krijg je een herinnering dat je aan een leger training meedoet. Zo kom je er dus achter dat je in het leger hebt gezeten.

Je paranormale krachten

In Second Sight heb je verscheidene paranormale krachten tot je beschikking. Een paar daarvan zijn: Telekenesis, charm, psy attack, healing en nog meer. Ik zal de genoemde krachten even uitleggen en vertellen wat je er mee kunt.

Telekenis - Hiermee kun je kisten oppakken en tegen vijanden aangooien. Ook kun je wapens van veraf pakken en alle andere dingen bijna. Naarmate je verder komt wordt je kracht geupdate, en kun je ook levende vijanden oppakken en tegen een muur aansmijten.

Charm - Met deze kracht wordt je onzichtbaar en kun je langs vijanden heen sluipen zonder gezien te worden. Ook helpt dit om mensen te kalmeren.

Psy Attack - Dit is een krachtige psychische bol waarmee je je vijand kunt doden. Als deze bol je vijand raakt, vliegt hij een stuk naar achter en is hij gelijk dood.

Healing - De naam zegt het al, hiermee kun je jezelf "healen" oftwel weer beter maken. Dit is erg handig, en maakt het spel een stuk aangenamer om te spelen.

Besturing

De besturing van Second Sight is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt 2 camerastanden, maar de third person view is toch het makkelijkst. Je hebt naast de third person view ook nog een camera view, waarmee je dus van een plek gefilmd wordt. De camera is dan echter heel hinderlijk. Verder zijn de knoppen logisch ingedeeld en krijg je als je iets kunt doen onderin te zien welke actie je kunt uithalen en hoe je dat moet doen. Dan spreek ik over deuren openen etc. Verder kun je gemakkelijk door je wapens en je paranormale krachten switchen. Dat doe je met de 4-punt-toets.

Graphics

De graphics zijn goed, maar zijn niet echt geweldig. Wel is het fijn dat de game weinig schokkerig is, wat je nog wel eens ziet bij een game als er veel mensen tegelijk in de game staan op elkaar te schieten. Dit is bij Second Sight niet het geval. De graphics zijn ook niet van de hoogste kwaliteit, maar toch is het geen ramp om naar te kijken. Wel is het een minpuntje, dat als je tegen een kist aanloopt, de kist gelijk 2 à 3 meter verder wegschuift.

Gameplay

De gameplay is goed. Aan het begin van de game draait het vooral om stealth, maar naarmate je verder komt, kun je ook gewoon met een gerust hart je wapen pakken en gelijk alles en iedereen overhoop schieten. Ook lopen je herinneringen en de echte tijd goed in elkaar over, en komen ze op een gegeven moment bij elkaar. Zo kom je in je herinneringen te weten hoe je aan je paranormale krachten bent gekomen, en hoe je in het gebouw gevangen bent geraakt.

Conclusie en beoordeling

None

Second Sight is een vermakelijke game en zeker niet slecht. Op grafisch gebied kan het iets beter, maar verder is dat niet echt hinderlijk voor de gameplay. Het spel zit goed in elkaar en het sluipen en knallen loopt goed in elkaar over. Zo is het beter dat je in het ene level veel sluipt, en in het andere juist iedereen neerknalt die je tegenkomt. Ook zit er een redelijk aantal wapens in de game, die je natuurlijk ook kunt gebruiken. Ook de paranormale krachten zijn goed uitgewerkt, alleen is het jammer dat je op een gegeven moment geen paranormale krachten erbij krijgt. Voor de rest is het een zeer vermakelijke game en zal Second Sight zeker bij één van de toppers horen in dit genre!
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Psychische krachten
  • Goed verhaal
  • Minpunten
  • Graphics vallen tegen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren