1. The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

Toen ik mijn gamecube kreeg in december, kreeg ik er ook mario kart en Zelda bij, mario kart kon me alleen niet erg boeie, dus begon ik aan zelda, hier volgt mijn mening over de game Zelda: The wind waker

Introductie

De game heeft een erg goede presentatie, leuke introlied, duidelijke menus.

Als ik al zei, speelde ik deze game het meest toen ik maar net mijn gamecube had, en het is nog steeds de enige game na ocarina of time ( die ik bij die bonus disc kreeg) die ik echt diep in de nacht heb gespeelt, om maar s' ochtens mezelf weer voor de zilvere prachtkubus te vinden.

Dan nog deed ik welgeteld 2 maanden om de game uit te spelen, dit vooral omdat ik de gewoonte had, om elke eiland die in mijn weg stond, te ontdekken en"veroveren", zelfs als ik de Balade of gales geleert had.

Grapics

Prachtig, gewoon prachtig.

Nintendo koos voor cel-shaded, waardoor vele mensen de game als "kiddy" aanzagen, maar als ik speel merk ik niks van kiddy in deze game, de ontploffingen zijn gewoon GEWELDIG, alle karakter en vijanden zijn erg leuk en cartoony vormgegeven, mijn favoriet is nog aaltijd de Moblin met de lantaarn in de speer, die je al vroeg tegenmoet komt in het forsaken fortress.

De enige game de stijl kan evenaren, is killer7, die ook toont hoe mooi cel-shaded NPC kan vormgeven, vooral de ogen zijn simpel maar erg doeltreffend.

Sound & music

De muziek is als altijd in zelda delen fenomenaal, dit spel heeft de mooiste intro song OOIT, de music ingame is alsook erg mooi, de mooiste zijn nog altijd Windfall island en Dragonroost island.

Ook is de overworld ook erg catchy, het doet je denken aan "er op uit trekken".

Het enige bijna irritante muziek is telkens als je vecht, hetzelfde muziek zich steeds herhaalt.

De sound is ook erg goed, hoewel de game geen voice acting heeft, hebben de stem effecting toch wel iets.

Gameplay

De gameplay is als altijd de grootste troef van een game met een geweldige presantie.

De gameplay bestaat uit stukjes genres, waar de meeste game de mist ingaan, werken de stukjes genres perfect samen, je hebt de action gedeelte, die vooral bestaat uit vijanden te verslaan met je zwaard, maar ook uit boot gevechten, je hebt ook het adventure gedeelte, je beleeft een groots avontuur, je ontdekt eiland, en ontrafelt een plot, die het beste is en de zelda games.

Je hebt ook het RPG gedeelte, je zwaard en schild worden geupgrade, hoewel maar 1 keer, ook ruppies verzamelen en er dingen meekopen zie je ook het meest in RPG games

Als laatste heb je ook het puzzle gedeelte, dit houd in : gebruik de juiste items/actie bij het juiste voorwerp/vijand, een voorbeeld, in een dungeon moet je 2 schakelaars ingedrukt houden, maar het lukt niet met link en medli, in diezeflde kamer vind je een Chu-chu die je niet kunt verslaan, maar wacht een even, als de chu-chu in contact komt met licht, veranderd hij in steen, dus je zet deze chu-chu op de ene schakelaar, en een andere chu-chu, en klaas is kees.

Deze stukjes game word perfect gebalanceert en afgewisseld, waardoor ik van mening dit de beste gameplay is die er bestaat.

Ik heb ook van sommige gehoord dat ze het zeilen maar niks vonden, maar ik stoorde er me niet aan.

Lengste

Hoewel deze game maar 5 dungeons heeft, is deze game toch redelijk lang, je wil die eiland die je nog niet op kaart heb staan ontdekken en localizeren, waardoor je het spel toch een echt lang tijdje speelt, ook was dit het eerste zelda spel waar ik het leuk vond om alles proberen te halen (hartpieces, charts, ect...)

Ikzelf deed er iets van 30-40 uren over.

Conclusie en beoordeling

None

Hoewel erg bekritizeerd, vind ik deze game toch echt de game van deze generatie, deze game heeft echt alles wat een game moet hebben: boeiend verhaal (voor het eerst in een zelda game), practige en duidelijke presentatie, leuke grapics stijl, catchy music en bij passende sound, als je een gamecube hebt en dit spel niet hebt FOEI dat is de 8ste hoofdzonde!!!!
10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Kan cel-shaded mooier?+ Ontdekkingsfactor, er is altijd iets op elk eiland+ Lang speelbaar+ Erg leuke geluiden en muziek
 • Minpunten
 • Geen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • In inFamous is het goed mis. Een enorme bom laat de fictieve stad Empire City en haar inwoners achter in niets dan chaos. Van de politie en regering hoef jij als hoofdpersoon Cole niet veel te verwachten  Doet me denken aan.. Gun :')  Daar was ook een belangrijke stad genaamd Empire City, en de hoofdpersoon heette ook Cole.. :P • Heerlijke game, nu nog wachten tot mijn brievenbus plots onder stroom staat.

 • de game heeft bij de launch een update om het spel toch engels gesproken te krijgen, dus dat minpunt kan weg :P  vette game trouwens :D

 • Die arme Mark heeft hem helemaal in het Nederlands moeten spelen..

 • Minpunten:

  - Nederlandse taal  Verander dit AUB! Je bent duidelijk niet op de hoogte dat de PATCH al sinds gisteren beschikbaar is. Ik speel hem gewoon in het ENGELS. Staat zelfs op het hoesje dat je ENGELS kan downloaden!!!!!


 • @BrutalGamer

  die patch is er al, dus idd

 • Echt jonge, door het Nederlands geen één keer in het verhaal getrokken :( Gelukkig is de patch er nu! En dat minpunt blijft gewoon hoor, want die vertaling blijft gewoon slecht…ook al kun je nu ook in het Engels spelen. Wij hebben hem in het Nederlands moeten testen en dat wasd een hel :p

 • misschien dat ik hem toch wel gaat kopen

 • Kan de game ook in het engels gespeeld worden?

 • De game is zoooooooo verslavend. Het is bijna vervelend…

 • Viel tegen op gamekingslive, mss een 9- voor een ps3 game.. maar ik vond het zkkr niet een 9- waard als je vergelijkt met games op de 360. (mening)

 • Wat een domme mensen hierboven, jullie lezen de review kennelijk niet, anders hadden jullie de laatste regel wel gelezen waarin een opmerking over de patch staat. Dat het een minpunt is komt zodat lezers van de review op de hoogte zijn van de afschuwelijke nederlandse taaloptie, en dus niet verwachten een mooie vertaling aan te horen. Ook al kun je de taal veranderen, elke toevoeging of optie die slecht is aan een game mag je aan een review als minpunt toevoegen.  Bovendien vind ik het zielig dat zoveel lezers niet eens de moeite nemen om de review waarin veel moeite is gestoken te lezen maar meteen naar het punt skippen.

 • nederlands klonk echt bizar slecht, zo'n slechte dub heb ik nog nooit gehoord….laat dat minpunt dus maar gewoon lekker staan.

 • Wow, een diep verhaal spreekt me wel aan!  MGS, Silent Hill 2 etc hadden diepe verhalen.

 • \"Ik zeg doen, want beter ga je het de komende tijd niet krijgen! \"  Ben je je er wel van bewust dat Prototype er over 2 weken ook is? Ik wil beide games, maar aan deze conclusie te zien heeft Prototype de strijd al verloren?

 • Deze game is zo awesome, dat ie me over de streep heeft getrokken. Ik ga een PS3 kopen :D

 • @Niels, dat kan ik natuurlijk nog niet 100% zeggen want die game is nog niet uit. Maar we hebben hem hier wel al gespeeld en wat mij betreft wint inFamous ja :) Wacht de recensie van Prototype maar ff af zou ik zeggen!

 • Okee dat minpunt over de Nederlandse taal kan weg. 9+ dan?  Trouwens, ik heb mijn PS3 in de Engelse taal staan, wordt hij dan toch NL zonder patch?

 • Nope, dan zet ie 'm op Frans.

 • Zeker een mooi punt. Ik ben benieuwd of Prototype ook zulke hoge cijfers gaat scoren. Ik hoop van wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren