1. Singles 2: Triple Trouble (PC)

Singles 2: Triple Trouble (PC)

Na de ietwat tegenvallende verkoop van deeltje één hopen onwtikkelaar Rotobee en uitgever Ubisoft dat de verkoop van deeltje twee wel geslaagd wordt. Ook door de bugetprijs van €30 hopen ze grotere successen te kennen. Op de E3 zag de game er zeer goed uit, maar wat het uiteindelijke product ons brengt, kan je hier lezen.

Thuis & Familie zijn er niets tegen!

In de game bevindt zich een heuse verhaallijn waar alles draait om Anna en Josh. Anna en Josh hebben een paar weken geleden hun maandenlange relatie stopgezet. Anna en Josh zijn er beiden kapot van en besluiten beiden naar een andere stad te trekken. Maar de ene weet het niet van de andere en omgekeerd. Anna trekt naar een klein dorpje en daar leert zij een Aziatische meisje Kim kennen. Ze worden kamergenoten maar er is nog steeds plaats voor een andere ‘roommate’ en toeval of niet, wie leert Kim kennen? Inderdaad, Josh. Kim en Josh worden goede vrienden maar Anna weet hier natuurlijk niets van. Kim vertelt dat ze iemand heeft leren kennen voor de derde plaats in te vullen en zo komt Anna erachter dat het Josh is. Ondertussen had Kim reeds aan Josh gevraagd voor kamergenoot te worden en natuurlijk gaat hij daarop in. De contracten zijn getekend en Anna kan niets meer doen. Anna maakt Josh duidelijk dat hij zich niets moest inbeelden maar Josh denk natuurlijk van wel. Hier eindigt het verhaal en moet jij de controle over Josh of Anna overnemen. Nu is de titel van het spel waarschijnlijk ook uitgeklaard.

De Sims 2: Triple Trouble?

Meteen bij het begin van de game krijg je enkele opdrachtjes voor de game beter te leren kennen. Deze zijn zeer makkelijk te volgen en zijn eigenlijk gewoon wat basisbegrippen. Ik, als Sims fan, had er zeker geen moeite mee. Waarom?

Als je de Sims al een paar keer hebt gespeeld dan heb je deze game meteen onder de knie. Waarom? Ik moest jammerlijk constateren dat de game nagenoeg een exacte kopie van De Sims 2 is. De manier van communiceren, de interface, het lijkt allemaal als twee druppels water op mekaar. Maar toch heeft Singles 2 voor enkele nieuwe en innoverende ideeën naar voor gebracht, maar daarover later meer. De gameplay is nagenoeg ook een sims-kloon (buiten enkele kleine veranderingen). Ook hier zal jouw karakter zichzelf bevelen de algemene zaken (de was en de plas) te verzorgen. Dan denk ik aan eten, je wassen, naar het toilet gaan, etc. De game draait hier meer om het sociale en het leuke aspect dan het echte leven aspect. Hierdoor krijg je het gevoel dat eigenlijk de regisseur bent van een soap als Thuis of Familie.

Eindelijk iets nieuws!

Toch heeft Rotobee voor enkele (innoverende) nieuwigheden gezorgd. Zo zijn er de quests. Waarschijnlijk denk je meteen aan World of Warcraft of een van zijn voorgangers en strikt gezien is het principe hetzelfde. Quests zijn opdrachten die je moet vervullen voor in het spel (het verhaal dus) te vorderen. Ook hier is het mogelijk om meer als één quest te behandelen. Het verschil zit er hem op dat je in Singles 2 je quests niet mag kiezen maar je quests MOET vervullen om verder in het verhaal te geraken. Zo moest ik eens, als Anna en Kim wegwaren, in Anna’s kamer gaan rondsnuffelen en daar vond ik een fotoboek van haar en mij met allerlei plaatsen waar we romantisch aan het eten waren. Nadat ik de quest van haar kamer te bezoeken had voltooid, was mijn volgende quest: zorg voor een romantisch etentje. De sub-quest was: koop deze zaken voor een romantisch etentje. Zo volgen er vele quests die je moet vervullen. En ik moet zeggen dat de laatste quest voor een verassend plot zorgt, maar daar moet je zelf maar achterkomen. Ook nieuw is het experience points systeem. De game draait namelijk meer rond het sociale en niet rond het dagelijkse leven. Elke keer als je beter bevriend wordt met iemand of je doet iets romantisch of erotisch met een persoon dan krijg je op het einde van de dag experience points. Het is de bedoeling dat je die punten bijhoudt en naarmate je een zekere limiet nadert, krijg je skill points. Met die skillpoints kan je allerlei eigenschappen van jezelf verbeteren. Dat is dan wel weer overgenomen van De Sims 2. Ook is de game veel meer “open-minded” dan de Sims 2. Aangezien het 50 keer opnieuw proberen om iets te bereiken snel gaat vervelen, kan je ondertussen met wat andere chicks aanpappen en daarmee wat flirten en mee in bed kruipen. Anna mag er met haar neus voorstaan, ze zal je niks doen of ze zal zich niet boos maken of wat dan ook. Was dit maar in het echte leven zo.

Ook is er een ‘Pink-mode’ aanwezig in de game. Om het kort te zeggen: je kan homo of lesbienne zijn. Wat ook nieuw is, is de Outfit-shop. Hier kan je allerlei outfits kopen zodat je deze kan aantrekken waar en wanneer je wilt. De outfit shop is toch redelijk uitgebreid. Het gaat van een onderbroek naar zelfs een kerstmanpak. Voor de rest is er bijna geen verschil met de Sims 2. De gameplay van Singles 2 is gewoon te repetitief en saai. Ook lijkt de game gewoon als een uitbreiding op de Sims 2, maar dan een slechte.

Mooi!

De grafische kant van deze game is denk ik het beste punt van deze game. De game is zeer mooi afgewerkt en doet zeker niet onder voor De Sims 2, integendeel. De censuurblokjes zijn bij de mannen wél aanwezig, doch is dat bij de vrouw niet. Het taaltje dat de mannetjes en vrouwtjes spreken is net als in De Sims niet te verstaan, maar door middel van lichaamstaal en icoontjes boven het hoofd kan je perfect weten waarover je vrijgezellen het hebben. Ook de ingame deuntjes mogen er best zijn. De game doet in mijn ogen beter als zijn voorganger maar toch is De Sims 2 vermoedelijk een betere keuze. Heb je €30 te veel, ben je een rasechte Sims 2 fan maar wil je wat meer flirten, dan is dit jouw game. Behoor je niet tot deze categorie dan laat je deze game beter links liggen.

Conclusie en beoordeling

De game is beter als zijn voorganger maar als je een echte goede game in dit genre wil, dan is De Sims 2 vermoedelijk een veel betere keuze.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Beeld
 • Innoverende idëeen
 • Minpunten
 • Gaat snel vervelen
 • Sims kloon

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ooww hopelijk komt er nog meer nieuws over ODST. Dare hmmmm misschien een soort van Cortana???

 • Nice, but I don't really care? Dit soort informatie maak ik mij het minst druk om. Geef mij maar gewoon een relaxte game xD.

 • Ik denk eerder 1 van die ODST paratrooper thingy's ipv Cortana achtig iets :)

 • Het zal geen soort cortana zijn,ODST kunnen geen AIs meedragen zoals de spartans.Volgens mij is het een covenant.Want halopedia had een exclusieve interview met bungie en zei zeiden dat \"the new villian\" een vrouw is.

 • @ spartanhotshot:

  In de trailer zag je toch aan het einde dat die gast een bord zag waarvan de tekst opeens veranderde in \"keep right\"? Dus misschien hoeft de AI niet te worden meegedragen.

 • ken der niet maar ok dan:P

  zag net al die world primeurs op gametrailers.com echt te vet wat er aan gaat komen in 2009 en 2010:D kan niet wachten!!!

 • Ken ik niet. :P Als ze iig maar een mooie stem heeft, dan zit het goed. ;)

 • @Diedje

  Surf naar gametrailers, klik op GTTV, wacht 25 minuten en je komt erachter!

 • <3 #6 !

 • Ik heb op halopedia gelezen dat het een vrouwelijke ODSt is

 • nee, waarschijnlijk geen AI, want H3:ODST heeft de super intendent al als AI hulpje. (dat is die \"keep it clean\" zegt in de trailer) ben benieuwd :P

 • Burn Notice is vet, maar what the hell is in godsnaam Battlestar Galactica? Klinkt als een heuze Star Trek/Star Wars/Stargate ripp-off.

 • @ralphieboy  Doe aub eerst effe een chack op google naar Battlestar Galactica..please….

  De oude serie kwam al voor stargate uit en heeft ook niks maar dan ook niks gemeen metstar trek/starwars. De actrice in kwestie speelt mee in de reboot van de bekende series. De niewe series is echt geweldig…kijk zelf maar op:  http://www.scifi.com/battlestar/Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren