1. Mercenaries (PS2)

Mercenaries (PS2)

DOEL VAN HET SPEL

Mercenaries, de titel zegt het al, huursoldaat. Je bent als onafhankelijk persoon naar een oorlogsgebied gestuurd. Je mag aan het begin van het spel uit 3 personages kiezen met ieder hun eigen specials. Je word gedropt uit een vliegtuig met je Hummer en daar ben je dan, Korea. In het oorlogsgebied zijn er verschillende allianties tegen de Noord-Koreanen, je hebt de Allies, De Chinezen en de Zuid-Koreanen. Je gaat voor deze allianties werken op basis van een huurcontract. Met het voltooien van deze contracten krijg je meer waardering wat weer resulteerd in extra hulp van deze alianties in de vorm van wapenleveringen, bombardementen en voertuigen. De huurcontracten lopen wel eens door elkaar, zodat je voor de ene Aliantie een opdracht moet doen ten nadele van de andere, zodat jouw waardering bij die aliantie afneemt.

Tussen deze allianties is er ook nog de mafia, waar je ook opdrachten voor moet doen. Je hoofddoel is het opsporen van de 52 meest gezochte terroristen, oftewel "The Deck Of 52". Vergelijkbaar met het kaartspel wat Amerika in Irak heeft gebruikt om de kopstukken van Saddams regering en leger. Door de contracten te voltooien voor de alianties kreeg je steeds meer aanwijzingen en tips waar deze kaartstukken zich bevinden wat resulteerd in veel extra geld per gevangen kaartstuk, als je het kaartstuk vermoord krijg je minder geld.

HOE ZIET HET SPEL ERUIT, HOE SPEELT HET?

Het is een soort kruising tussen GTA en Battlefield, je beschikt over een grote vrijheid die je kan verkennen met allerlei voertuigen. Het spel loopt soepel en de graphics zien er ook goed uit, ook met de vele ontploffingen loopt het spel soepel door. Je hebt geen last van pop-ups mede doordat het spel zich in een bosrijke omgeving afspeeld.

De AI van de tegenstanders laat alleen soms te wensen over, ook die van de alliantie-soldaten is soms erg laag, staan ze tegenover elkaar een beetje op elkaar te schieten i.p.v. dekking te zoeken. Ook zijn de eerste kaartstukken (targets) makkelijk te vangen, maar naarmate het spel vordert worden ze echt zwaar, en zijn dan soms niet levend te vangen.

SPEEL JE DIT SPEL OVER EEN 1 JAAR NOG?

Nee, het is leuk om te doen maar als je het spel eenmaal uitgespeeld heb er er niks meer, je kan dan wel rondjes rijden om Koreanen te zoeken maar dat ben je snel beu.

Conclusie en beoordeling

None

Leuk spel, speelt lekker maar eenmaal gespeeld doe je het niet meer.
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • Grote omgevingsvrijheid
  • veel wapens
  • Minpunten
  • slechte AI
  • moeilijkheidsgraad van de Kaartstukken is soms te groot

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren